kaliteli olup olmadığı herkesçe tartışılır ancak ben gerektiği zaman yalnız kalmayı çok seviyorum.. Çok sıra dışı şeylerle ilgilenmiyorum mesela o an Ama en azından kendimle baş başa kalmak çok iyi geliyor.. Eksilmiyorsun, İtibarsızlık hissetmiyorsun, İğneyle kuyu kazmıyorsun.. Yaşadıklarını ve yaşayacaklarını eğrisi ile doğrusuyla Hesaplayıp daha mantıklı ve sağlıklı kararlar almak için gerekli zaman ve şartları yaratıyorsun kendine..
" Yalnızlık " modernleştirilip süslü bir kelime haline getiriliyor. "Ben yalnızım off insanlardan sıkıldım zaten, yalnızlık çok güzel bir şey" diyen insanlar bence gerçekten yalnızlığın ne olduğunu bilmeyen insanlar. İnsan yalnız olmayı kendisi seçmez. Yalnızlığa itilir ve içine düştüğün bir çukurdur. Hayatının en dip noktasındayken yanında biri yoksa omzuna elini koyacak, hasta olduğun da seninle ilgilenecek 'geçmiş olsun' diyecek birisi yoksa, bir yakınını kaybettiğin de sarılacak, başın sağ olsun diyecek birisi yoksa, derdin olduğun da, güzel bir haber aldığın da telefon rehberine baktığın da arayacak tek bir insan bile yoksa, annen, baban hayatta yok ise, eşsiz, dostsuz isen bu esas yalnızlık oluyor. Yani yalnızlık kimsenin olmaması oluyor. Ah bir de kalabalıklar içinde kendisini yalnız hissedenler.. O bambaşka bir boyut.
Yani etrafımda kimse olmasın, kimseyi istemiyorum diyerek yalnız olmak "Yalnızlık" demek değildir. O yüzden yalnızlık sandığınız gibi "harika bir şey" değildir.
Yalnızlık aslında tek bir yönü olan bir şey değildir.. Sevilen, ihtiyaç duyulan bir kişi kaybedildiğinde, bir ayrılık söz konusu olduğunda oldukça üzüntü verici ve çaresiz hissettiren bir durumken, yaratıcılığı ve sakinleşmeyi, kendi başına kalmayı sağlaması nedeniyle de oldukça özgürlük içeren bir haldir.. Aslında zor gibi gözüken ama çok kolay olan bir durumdur.. Kendi halimde olup yalnızlığı seviyorum..
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Kaliteli yalnızlık aslında yoktur. yani yalnız insan her türlü yalnızdır aynıdır.. etrafında kimse olmaz kimseyi sevmezsin ya da seni seven olmaz.. bunlar olmadığı için zaten yalnızlık deriz.. bazı kişileri görüyorum ailesi var ama sırf evli olmadığı ya da arkadaş çevresi olmadığı için yalnızım diyor.. onlar da yalnız değil ki.. asıl yalnızlık kendinden başka kimsen olmamasıdır.. bununla da başa çıkıyorsan kaliteli yalnızlık denir. tabi kişiye göre değişir yine de
Kimsenin seni anlamadığını, kimseye kendini anlatmak istemediğini, kimseye ihtiyacın olmadığını, herkese kapının açık olduğunu hissettiğinde kaliteli bir yalnızlık yaşıyorsun.
Kaliteli yanlizlik soyle ise guzeldir; Mesela cok zenginsin son model bi aracin ve maddi durumun iyi , kendi isini yapiyorsun ve etrafindaki butun kizlar sana yuruyor ve sen hic birini tinlamiyorsun.
Boş ve saçma olan her şeyden uzak olmak diyebiliriz günümüzdeki o kadar saçma insanlar var ki onlarla muhattap olmak veya yanımda olmaları yerine ben yalnızlığı her zaman daha iyi buluyorum.
Bence yanlızlık yoktur şöyle bir şey var insan kendini oraya kalbini düşüncelerini incinde hapis olur ve ordan çıkmaz işte yanlızlık bu kimseyle konusamsin konuşmak istesemde edemesin