Ailenizin sağladığı destek, sevgi ve anlam sizde ne kadar önemli? Aile bağları olmadan hayatınızın eksik, yoksun, kimsesiz olduğunuzu düşünür müsünüz mesela.

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg..
Ailenizin sağladığı destek, sevgi ve anlam sizde ne kadar önemli? Aile bağları olmadan hayatınızın eksik, yoksun, kimsesiz olduğunuzu düşünür müsünüz mesela.

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg..
Ben zaten düzenli bir aile hayatı içinde büyümedim.. Dolayısıyla bunun nasıl bir his olduğu hakkında hiç bir fikrim yok. Belki de sürekli kavga gürültü olan bir ailede büyüdüğüm için evlilik düşünmüyorum.. Bilmiyorum, derin mevzular bunlar..
Tek kişilik bir aileyim. Aile veya akraba bağlarına hiçbir zaman ihtiyaç duymadım ve eksikliğini hissetmedim. İhtiyaç duymamaya, eksikliğini hissetmemeye proglamadım kendimi.
Yalnızlık her daim ilgi çekici geldi ve daha yaşanabilir bir yöntem olduğunu hissettirdi bana.
Yok vermez kuzum. Zaten bir dönem reddetmislerdi beni sagolsunlar. Öyle şeyler yaşadık ki yani ailecek şu an ailedeki herkes ben dahil tek başına bambaşka bir hayat kurma peşinde ailesiz...
Al benden de o kadar..
Başarabilmek dileğiyle ✌️❤️
İnşallah 😊❤️
❤️🙂
Hemde çok. Annem daha ağır basıyor. Annem hastalanınca ;çiçeğimin solduğunu, boynunu büküşünü görünce kahroluyorum. İyi ki sağlıklılar, umarım sağlıkları daim olur 🥰
Umarım 🙂
Cevap
26Cevap
Yıllardır ailemden ayrı yaşıyorum içimden severim sadece babam sürekli ara beni der tamam derim aramayı unuturum
Ailem, kardeşlerim, yeğenlerim hayatımın ayrılmaz parçalarıdır. Onlarsız hayatı düşünemiyoeum
Ben alıştım artık..
Yıllardır yalnız yaşıyorum herhangi çektiğim bir eksiklik yok zaten ayrı eve çıkıp tek yaşamak tamamen benim fikrimdi bu sene 5. yılım olacak.
Aile harika bir olgu ancak bazen iyi ki yoklar da dedirtebiliyorlar. Yıllardır yalnızım, eksik değil, yalnız.
Bağırdım duyan olmadı, çağırdım duyan olmadı. Sustum olmadı, kaçtım olmadı. Geri çekildim ve baktım ki yokluğumda ne biri kayıpta ne ben. İleri gittim ve gördüm ki ben kayıptayım. Sonra dedim ki yalnızlık kaderdir. Bazen en sevdiğinden korunmak için yaparsın bunu ya da en sevdiğini korumak. Yalnız insan mutlu insandır. Hayatta aldığım tüm karalarım, tüm eylem ve söylemlerim yalnızken hayat buldu. Benim tek başıma başarabildiğim her şey bir sonraki için cesaret verdi. Buna bir şiir yazmakla başladım. Bir şeyi tek başına başardığına ikna olduğunda yalnızlık koymuyor. Mesela emeklemekten adım atmaya başlayan bebeği tutmaz kimse. Sebep? Kendine güvensin, kendi yapsın. İki adım atan bebekte artık kimseye ihtiyaç duymaz. Aynı misal.
İyi bı ailenin katacağı değerler kişi için hazinedir ve hep korunmalıdır
Eğer kötü bir aile hayatiysa o zaman etkisinden korunmak için olabildiğince uzak kalmak daha iyidir
Elbette ya çok zor bir şey gerçekten annesiz, babasız büyümek
Evet eksikliklerini hissederim ailem benim her şeyim
İyi dileklerin için teşekkür ederim onlar bende asla eksilmeyecekler
Çok geniş bir alem yok, annem ve teyzem var onlarla da yıllar sonra bir araya gelebildik. Onlar yokken de varken de bir eksiklik hissetmiyordum.
Birbirine bağlı ve sevgi ile beslenen bir bireye aile eksikliği oldukça zor ve büyük bir eksiklik olur.
evet bir ara öyle düşüncelere kapilmistim, depresyona sürükler insanı.. sonra uzak olsak da bağlarımiz devam ediyor ve bu hayatı ben sectiysem, öğrenme yolundaysam, her şeyle ben mücadele etmeliyim..
Normalde de bağları güçlü bir aile değiliz ben alışkınım. Fakat şimdi onların orada olduğunu bilmenin rahatlığı da farklı olabilir. Hiç olmadıkları bilmek üzerdi.
Hayır, hiç eksik hissetmiyorum aksine çok huzurluyum ne gelip beni darlayan saçma sapan akrabalarım var ne de hayatıma müdahale eden tuhaf insanlar..
Aile çok önemli bir şey her ne kadar insan tek başına kalabilecek olsada o aile içi dinamiklerini ilişkilerini yaşaması gerek bence
Arada kızıyorum gelmicem gitmicem konuşmicam diyorum ama bir gün bile süremiyor hdndjs
Hepsi benim için çok önemli, çok değerli
Bazen eksik hissettiğim oluyor. Evet üzülüyorum. Çocukluk yıllarıma dönsem diyorum. Sonra unutup bir şekilde hayatıma devam ediyorum.
Aile bağları olmadan yaşarsam kendimi eksik hissederim. Benim çözemediğim çok konu olur, iş olur. Aile mantığı çok başka.
Ailem benim için çok değerlidir ama bana büyük hataları olursa silmekten çekinmem. Tek başıma da yaşarım.
Aile her şeydir acı hüzün sevgi aşk ızdırap iyi kötü tüm duyguları paylaşıyoruz paylaşalım ki aile olduğumuz belli olsun
Vermez diyen yalan söyler. Ailenin yerini doldurabilecek herhangi bir kişi yok. Özellikle anne ve kardeş. Babalar bazen olmasa da oluyor.
Aile hep olmalı uzakta olsa 8 yaşından bu yana babasız olarak söylüyorum
Aile bağları önemli bende , her konuda varlığını hiss ederim.🌺
Muhakkak. İnsan kök saldığı toprağı merak eder
Evet aile bağım olmasa yapayalnz kimsesiz hiss ederdm
Nasıl baktığına bağlı eksiklik olarak görürsen eksik hissedersin ben belki böyle olması daha hayırlıdır diye düşünüp hareket eden kesimdenim
Aile kavramına inanmıyorum sırf kan bağımız var diye aile olmak zorunda değiliz.
Bana vermez en azından
Evet yerleri doldurulamaz
Bu yaştan sonra yokluklarını hissetsem elbette eksikliklerini hissederim
Sorunlu bir ailede büyüdüğüm için aile olaylarından uzak duruyorum. Bir gün çocuğumun da benim babam gibi bir babası olması beni çok üzer. İyi diye seçersem bile sonradan diğer yüzünü görüp boşanayım diye mahkemede sürüklenmek istemem. Annemin çocuklarıyla hayata tutunması sonucu mutsuz olan biz gibi bende çocuklarimi böyle zorunlulukla büyütmek hiç istemem.
Aile önemlidir. Ama kimi insanlar bu konuda şanssız.
Travmaya kadar gider
Vermez zaten vermedide
Dedim bile 😃
Aile bağlarını çok değerli buluyorum.. Zayıf ya da eksik olması çok sağlıklı bir psikolojiye evrilmez..
Aile bağı istiyorum gerçek bir bağ varsa oda ailedir
Bir süre evet sonra alışılır
Evet bir boşluk kalır hep içimde.
Hayır bunun eksikliğini duymam
Verir ruhumu olumsuz etkiler
Aile bagi onemli sana destek cikan insanlar
Verir evet depresyona sokar
Aile bağı olmadan yaşamak istiyorum
Vermez eksik yaşıyorum zaten
Eksiklik az kalır.
Aile sevgisi olmadan büyüdüm şu yaşıma kadar o eksikliği hep hissettim yanlış yerlerde aradım hatalar yaptım aile kaderdir gerçekten
Evet aile özlemi olur hep içimde
Evet tabiki verir hatta veriyorda
Hissettirir
Elbette
Verdi
gayet mutluyum
Biraz olsun verir
hayır.
Verir
Verir tabiki
Evet verir
Verir tabi.