Allah nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmez(hz.ömer)Hayal ediyorsak gerçek olur mu sizin hayaliniz ne?
Evet ettirmez
Hayır bazen ettirir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu sözü çok sonradan duydum yani bende yeni duyanlardan sayılırım ama birşey okumuştum insanın duası boşa gitmezmiş ya kabul olurmuş ya sevap olur gunahına kefaret olurmus yada cennette ona verılırmış ama sevap olur yinede boşa gitmezmiş ALLAH bilir tabi ama ben boyle hatırlıyorum.
bi adam ALLAH tan bir çiçek birde kelebek istemiş ALLAH ta adama bir kaktüs birde tırtıl vermiş adam isyan etmiş hani senin gücün yeterdi ben çiçek istedim sen kakatüs verdin haşa ben kelebek istedim sen tırtıl verdin benim istediğim hiçbirşeyi bana vermedin demiş ve kaktüsle tırtılı bırakıp gitmiş sonradan o kaktüs çok güzel çiçekler açmış tırtıl ise çok güzel bir kelebeğe dönüşmüş belki adama direk çiçeği verse o çiçek bu kadar güzel olmayacaktı direk kelebeği verse o kelebek bu kadar özel olmayacaktı sanırım anlamak zor iş
ALLAH vermeyi istemeseydi istemeyi vermezdi tabi ama insan hayal ederken harammı helal mi hayal ediyor bide bu açıdan bakmalı ve sanırım hayal ettiği şeye dikkat etmeli
bu söz hz. Osmana aitmiş bu sözü manasıyla açıklayabilecek bilgisi olan bir arkadaş varsa bizimlede paylaşırsa sevinirim güzel konu açmışsın tebrikler
Ben bir şeyi gerçekten çok isteyip allaha yalvardığımda kabul olunuyor..
Üstelik hayal bile olsa..
Lakin birde olmayacak duaya amin demek vardır..
Evde yatarsın yan gelip çalışmazsın ama allaha dua edersin havuzlu villam olsun diye..
Öyle olsaydı istemeyi vermezdi. Ümitsizlikler icinde kalır dururduk. Ümitsizliğe kapılmakla sirk koşmak arasında fark yok. Hayalin ne olduğu ile olduğu ile ilgili sadece. Gerçekleşecek ama ne zamana. Duanın gerçekleşmesi gibi bakarsak durum farklı boyutta, senin belirttiğin boyutta bambaşka.
Hayal ettirmez degil kabul etmeyecegi duayi soyletmez diye biliyorum ona el acip edilen tum dualar kabul olur ama bu senin istedigin sekilde olacak diye yok baska sekillerde veya zamanda olur bunu Allahtan baska kimse bilemez
Cevap
5Cevap
artık şu konuya net getirelim senin için zararlı olan birşeyden bahseder allah sana zararı olan birşeyi hayal ettirmez ama bazıları yok ben uçmak istiyorum neden uçmuyorum gibi söylüyorsa 5 taşındaki çocuğun kafasını yaşar olmucayacağını bilse zeka olarak kurmaz zaten
hayalde olsa,
elinden geleni yaptıkdan sonra...
o zaman dersin nasip değilmiş.
Elinden geleni yapacaksın zorlayacaksın...
pes etmeyeceksin...
hayallerinde sınırı vardır. algıladıklarımızdan tamamen başka, yeni bir şey hayal edebilirmiyiz. o kadar aşmış canlılarmıyız. hayaller gerçek olabilir masalına inanmak güzel.
sorunla bir alaka kurup bunları dedim ama zayıf bir alaka oldu sanırım.:)
Dediğin gibi olsaydı şu an Rachel Wood ile evliydim. :D
Ben de velociraptor'un üzerinde rodeo yapıyor olurdum.
Yani. :D
uzanabileceği her şeyi tutmak isteyen insanın bir süre sonra farkına varacağı tek şey ne yazıkki ellerinin boş kalmasıdır
benim hayalim sevdiğim insanla ıssız bir adada yaşamak
yol su ssk da istemiyorum üstü kalsın ;)
zorlamak lazım..hayallerin için çabalamak lazım..sadece hayal etmeklede olmazki..
Allahtan ümit kesilmez :)
öyle olsa sayısal loto asla devretmezdi.
Evet ettirmez hayırlı bir istekse.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar