Birinin yokluğuna alışmak, biraz da kendini unutmaktır. Hatırlamak kabullenmeye denk, unutmak da bir pes etme şeklidir.

Birinin yokluğuna alışmak, biraz da kendini unutmaktır. Hatırlamak kabullenmeye denk, unutmak da bir pes etme şeklidir.

İnsan çoğu zaman fark etmeden alışır ve alıştığı şeyi yokluğunda fark eder. Ondan önce nasıldı, ne yapıyordu gibi soruların cevabını hatırlamaz olur. Ondan önce ne yaptığını bilmez evet ama ona bir kere alışırsa ondan önceki hâliyle onun yokluğundaki hâli bir olmaz. Yani varlığına alıştığı gibi yokluğuna da alışamaz hatıralar iyi kötü aklında kalır.
Vazgeçme kararı almıştım aslında. Sevmediğimden değil. Doğru bir yolculuk olmadığından. Neredeyse 1 aydır bitmesi için çabalıyordum. Bitmesi gerektiğini bildiğin an ilk günden itibaren ama son 1 ay öyle yoğun çaba harcadım ki bitmesi için. Çünkü sonucu yıkıcı etkilere neden olacaktı. Şimdi bitti. Tam anlamıyla. Ve maalesef korktuğum şekilde bitti. Benim başım belaya gitmek üzere. O ise bütün psikolojik sorunlarının sebebi olarak beni gösterdi. Beni kötülememiş ailesine. Ama ben neden suçlandığımı hissediyorum o halde. İşin en garip yanı ne biliyor musun? Ayrılmamız gerektiğinin en çok ben farkında en çok ben çabalarken şimdi en çok benim canım acıyor. Kalbim hem ihanetine üzülüyor hem başka çaresi yoktu ki diye affediyor. Biliyorum ona kızgın kalmayacağım. Kalamam. Ama kendime de kızgın olmak istemiyorum. Ve yazdığınız yazı sanırım bugün en çok benim kalbimi üzdü 🥺
Sana bişi diyim mi ne benzer şeyler yaşamısız ya
Cevap
8Cevap
Evet tabi ki de sadece ilk başta zor gelir üzülürsünüz sonra üzüntü yerini öfkeye bırakır en sonda da umursamamayı seçersiniz.
Çok garip bir şekilde insanları hiç olmamış gibi hayatimdan bir anda çıkarabiliyorum bu kendi ailem için de geçerli idi ben kolay insan harcıyorum.
Bende öyleyim lakin aklımdan asla çıkmaz asla unutmam.
Unutmak bile istemem çünkü bana ders olsun diye saklarım onu. Yanlış bir şey mi olacak açarım eski defteleri ha bak burada böyle yaptın böyle oldu şu an bunu yapsan bu olabilir diye.
İnsan yaşadıklarından ders çıkarsa hiçbir şeyde olmaz.
Yok balım bende yaşadıklarım ve kişi hiç olmamış gibi hayatıma devam ediyorum sen daha doğrusunu yapıyorsun ama
Sen gibi de olmak isterdim ama
unutmak işime gelmiyor be...
Unutmak, pes etme durumudur. Belki de pes etmek istemiyorsunuzdur hocam.
en başından pes ettim ben aslında. yaralarım cesaretime gem vurup beni arafta koydu ciğerim ona yandı. ya yaralarımı kendim saramamıştım ya tez iyileşen yaralara sahip değildim bilemiyorum.
"savaşırken kaybedersin belki ama savaşmazsan çoktan kaybetmişsindir"
Elinden geleni yaptıktan sonra gerisi taktiri ilahi fazla düşünmek yanlış olur zaten.
Oluruna bırakmak lazım bazende..
Yara konusu da tamamen senin o olayı nereye koyduğun ile bağlantılı çabuk iyileşmesini istersen basit olur ama zor iyileşmesini istersen kalıcı olsun ki unutmiyim bidaha bu hataya duşmiyim dersin.
savaşmaya değmeyecek uğurlar için kendinden ödün vermeye lüzum olmuyor bazen. savaştığında kaybettiğin efor kazancına denk düşmeyecekse varsın kaybetmiş bir parya olayım. 3 günlük dünyada 3 kuruşluk tarlalar için savaşmağa değmez.
Yasamadan bilemezsin ki her şeye korkarak yaklaşsan en büyük hatayı cesaretli olmadığın için yapmış olursun zaten.
Haklısın bazen 3 kuruşluk şeyler için 5 kuruşumuzu heba ettik olsun buna da hayat diyoruz kardeşim.
hürmetlerrr
Sanırım alışmaya alışığım. Çok basit kabul ediyorum yeniliği, tabii her şey için böyle basit bir kabullenme yeterli olmuyor ama her şey aşılır. 😌
Hiç problem değil. Yokluğu bir şey ifade etmeyinin varlığı gereksizdir.
Hazır değilim kimse buna hazır olamaz
İşte hayat öyle bir şey ki ya ölüm gelir, ya da içerden bir feryat.
Ölüm Allah'ın emri ama kalben ölüm ise insanın elinde olan bir durum.
İkisi de zor.
Varlığıyla alıştıracak olan gitmeyede alıştırmaz
Zor olsa da yapıyorum
Alışırız.
Bir şeye bağımlı değilim
Alıştım gibi.
Alıştım bile
evet
Evet.
Dünya hali hazırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?