Kelimelerle anlatamayacağım kadar çok şey ifade ediyor. Annem bu dünyada gördüğüm en güçlü en sevgi dolu en vefakâr insan. Herkesin annesi de sanırım bu tanıma uyar. Bir anneye sahip olmak , anne olmak ne çok şey kattı bana. Belki de en büyük delilik annelik. Özgürlüğünden hayatından ömür boyu vazgeçmeyi seçmek. Ama dünyanın en güzel duygusu da aynı zamanda anne olmak. Ne çok şükredecek şeyimiz var.
Bütün masallarınızı ve hikayelerinizi annenin anne olduğu varsayım üzerinden kuruyorsunuz ve bu kurgudan tiksiniyorum. Doğurduğu çocuğunu çöpe bırakıp giden ne oluyor peki? Doğurduğu çocuğunu bir sokak itinin peşine takılarak geride bırakıp kaçan ne oluyor peki? Herkesin annesi sizin anneniz gibi değil. Bırakın bu masalları. Evet benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Oldu mu şimdi?
Sizin adınıza çok üzgünüm 🙏 her anne aynı değil. Annelik sadece doğurmak demekte değil. Bir canlıyı dünyaya getirmek zor kabul edebilirim. Ancak o canlıyı büyütmek emek vermek dünyanın en zor şeyi. Sadece insan büyütmek de değil bir hayvanı sahiplenmek. Doğurmadığın bir çocuğu büyütmek.. ciddi bir emek gerektiriyor. Anne olmama ithafen ve annem de gördüklerimi sıraladım açıklamada. Annelikten önce gelinmesi gereken bir konu var. Hepimiz anne olsakta birer insanız. Haklısınız siz seçmediniz bu dünyaya gelmeyi. Haketmediniz böyle büyümeyi. Yaralarınıza tuz olan bir soru için üzgünüm.
Cevap sahibi
+1 yıl
Keşke her anne, anne olmayı becerebilseydi... Keşke
Ömrü vefâ ettiği her an mutluluğum için çırpınan, tüm acılara göğüs gereken, çekmediği sıkıntı kalmayıp her birine benim için katlandığına şahit olduğum, zerresine hayran, şaçına kurban, varlığına şükran, yokluğuna rahmet.. Morgda son dokunuşumda sıcacık olan ellerim o günden beri ısınmıyor, toprak kokusu gitmiyor elimden. İnsan annesiyle beraber kendisini de gömüyor. Anne böyle bir şey. Var olanlar kıymetini bilsin ve ertelemesin ne tek kelimeyi ne de tek eylemini. Anne cennettir, anne rahmettir, anne nimettir, anne her şeydir. Kalanlara hayırlı ömür, ahirete intikâl edenlere rahmet diliyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Benim için bir şey ifade etmiyor maalesef.. çünkü anne diyebileceğim birisi olmadı hayatımda.. eskiden vardı belki de ama şu an o kişi benim için ölü.. bu yüzden de bir daha bir kadına o şekilde şefkat sevgi hissedeceğimi sanmam anne duygusu olarak.. bazı insanlar çok şanslıdır mesela doğuştan iyi bir aileye sahip olurlar ama bazıları ise şanssızdır bu konuda.. küçükken sevgi görmezler.. ya da güvenemezler bile bu yüzden de zaten aileye bile güven olmaz deniyor bu dünyada.. eğer iyi bir anneye ya da aileye sahipse bir insan bunun değerini her zaman bilmeli..