Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
BU karaktere göre değişir.. yani olgunluk demek fiziki şey demek değildir benim için gerçi o da genetik zaten. ama karakter olarak bir insan ne kadar çok acı çekerse deneyim yaşarsa o zaman gelişir.. bazı kadınlar var 30 yaşında bile ergen gibi davranıyor bazı erkekler var 20 yaşında olgun olabiliyor.. ya da tam tersi durumlar da geçerli olabilir tabi ki de.
Biyolojik olanlar kadınlar Ruhsal olarak derseniz :
Yetiştiği çevre, hayattan bir şeyleri öğrenme azmi ve okuyarak kendine bir şeyler katması, çevre ve arkadaş odaklı zaman geçirmeden kendinin farkına vararak eksiklerini tamamlayan , yanlışlarını düzelten kişi daha önce olgunlaşır.
Şu genellemeniz beni çok rahatsız ediyor, el bebek gül bebek büyüyen kız 14-15 yaşında çalışmak zorunda olan erkekten daha mı olgun olacak? Özellikle ülkemiz de bir çok çocuk erkenden çalışmaya başlarken.
Bence yaşanmışlıklarla alakalı, kimi 15 yaşında olgunlaşmak zorunda kalır kimi 30 yaşında hala olgun değildir. Aile yapısı ve hayat tecrubeleri çok büyük bir rol oynar. Mesela küçük yaşta annesini babasını kaybeden biriyle çok iyi bir hayat yaşayan biri bir olmaz