Özgürlük kavramı da "güzellik" kavramı gibi herkes tarafından farklı algılanan bir kavram. Kim, kendini ne kadar özgür hissediyor hayatında? Özgür hissetmeniz için size tam olarak ne lazım?

Özgürlük kavramı da "güzellik" kavramı gibi herkes tarafından farklı algılanan bir kavram. Kim, kendini ne kadar özgür hissediyor hayatında? Özgür hissetmeniz için size tam olarak ne lazım?

Geçmiş zamanda bir kral bahçesinde gezerken kölelerinden birisi pat diye kralın önüne çıkmış. Ben özgür olmak istiyorum drmiş. Kral gel peşimden demiş ve saraydaki makamına gitmiş. Tahtına oturmuş, köleye sormuş: Özgür olmak mı istiyorsun? Evet demiş köle. Tamam demiş kral. Şimdi bir ayağını kaldır. Köle bir ayağını kaldırmış. Kral şimdi o ayağı indirmedrn diğerini kaldır demiş. Köle bu nasıl olabilir ki demiş. Bir ayağımı indirmeden diğerini nasıl kaldırayım?
Kral demiş ki özgürlük böyle birşeydir. İlk yaptığın şey özgürlük, sonrası mecburiyettir.
Şimdi düşünelim bakalım; ne kadar özgürüz?
Kimse hayatta alacağı kararlara müdahale etmiyorsa, kendi hatalarını ve doğrularını içinden geldiği gibi strateji geliştirmeden yapabiliyorsa ve âşık olduğu insanın yanında kendisini olduğu gibi, terkedilme ve trip yeme endişesi olmadan yaşayabiliyorsa, bir ortamda yüksek sesle konuşabiliyorsa ve gülebiliyorsa, yaptıklarını neden yaptığının, yapmadıklarını neden yapmadığının hesabını kimseye vermiyorsa o insan özgürdür, bu açıdan bakıldığında özgürlük ufak ve sıradan zannedilen konularda gizlidir.
🙂🙏
Cevap
12Cevap
Çok nadir kendimi kısıtlanmış, hapsedilmiş hissediyorum, en çokta maalesef ilişki halindeyken. Birçok konuda özgürüm.
Kendimi çok özgür hissediyorum. Tüy kadar hafif. Bunu söyleyince de aklıma eski Mısır mitolojisindeki şu olay geldi; inanışa göre ölümden sonra kalp, adalet tanrısı Maat’ın huzurunda tartılıyordu. Eğer kalp Maat’ın tüyünden hafif gelirse, ölen kişi Osiris (yeraltı tanrısı ile) yaşamaya devam ediyordu. Sanırım benim için de anlamı yeniden dirilmek, tam anlamıyla yaşamaya başlamak. Bundan âlâ özgürlük mü olur 🙂
🙂❤️
Tam hissedemiyorum içimde bambaşka biri var aslında. Özgür olabilmem için bana ne lazım... bana sanırım yeni bir hayat lazım.
Tam yazmak istediğim şey buydu ✌️
Artık kuş gibi özgürüm ve böyle en güzeli 😇
Nasıl başardın? Bize hemen bir formülünü ver😄
Beni umursamayan değer vermeyen insanları attım hayatımdan ne istersem yapıyorum kim ne derse desin ve kuş gibiyim 😇
Türkiye'de özgürlük yok diye düşünüyorum. Düşüncelerimi tam anlamıyla çekinmeden ifade edebilmektir benim için özgürlük en basit.
Emaa edemiyorum, çünkü neden? Silivri soğuktur 😄
Bir düzenin veya bir sistemin içinde kendini özgür hissedebilmek zor olsa gerek.
Düşünebildiği kadar özgürdür insan.
Dışarıdan özgürüm. İçimde değilim yeterince
Tamamen yalnız kalmam lazım özgür olabilmem için onu da istediğimi sanmıyorum.
Tam olarak özgür değilim, özgür olabilmem için maddi yeterlilik gerekli bence.
Çalışan kendi ayaklarının üzerinde duran herkes özgürdür kısıtlamalı olan aileler vardır sanırım
Bekar olmam lazım 😂
😂😂
Bedenen evet ama zihnen kısmen
hiç bir şey lazım değil
Para 🙄
Bir çok şey gerek Tam Özgür hissetmiyorum
Nefes alıp veriyorsam özgürüm 😇
Yok hissedemiyorum
Özgürüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?