Yoksa bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesiyle mi hareket edersiniz?

Küçükken bir şiire rastladım, Rudyard Kipling'in If şiiri. Bülent Ecevit şiiri Adam Olmak olarak çevirmiş ve bence harika bir çeviri. O şiiri hayatıma eklediğimiz beridir birine yapılan adaletsizliğe dayanamıyorum göz yummamı engelliyor.
İyi ki de engelliyor.
Bu durumdan memnunum ama çevremdeki adaletsizlik yapanlar bu durumdan memnun degiller maalesef ama hak ettikleri tepkileri göstermezsek gerçekten yaşamanın bir anlamı yok.
Şiiri ekledim, umarım görünüyordur. Sizlerinden de okuması güzel olur.
En sevmediğim ata sözü olabilir:
Tan tersi adaletli olur adalet için gerekeni yapmışımdır. Eskiden hatta kahramanlık derecesinde karıştığım zaman olaylar olmuştur ama artık bir noktada daha dikkatliyim. Kahramanlıkta çok doğru olmuyor günümüzde.
Sözüne şöyle karşılık verim. Hükümdar sormuş Bilge Adama: “Bir İmparatorluk ne zaman batar”?
Bilge Adam: Beni Alakadar etmez diye cevap vermiş
Hükümdar önce şaşırmış nasıl yani diye sormuş
Bilge Adamda: “ Herkes Banane demeye başlarsa o imparatorluk çöküyor demek Hükümdarım” demiş
Genelde başım belaya girdiği için artık yokmuş gibi davranıyorum, dilge 😄
Sonra olayla ilgisi olanlar kendi köşesine çekiliyor, olay sana kalıyor 😃
O yüzden kim kimi dövüyor mu, aşağılıyor mu öldürüyor mu umurumda değil 😄 Ailemden birine ya da sevip değer verdiğim (ki o bile düşülür😀) yapılmadığı süre umrumda olmaz
İmkanı yok sessiz kalmamın, maydonoz olmasam olmuyor illa bir dahil olmam lazım. Birinin haksızlık yapan bir kişiye şöyle gelişi güzel bir çakması lazım, haksızlık yapan kişi bunu yapacak potansiyelde değilse maalesef geri duramam ben.
Cevap
83Cevap
Kimse tutamaz beni... Bağcılar meydan var orada suriyeler cok kabul evet sinir bozucu bir kac tane andaval Suriyeli kadınlara ileri geri konuştu ooo hemen atladim jwjsjs hakaret edemezsin rahatsizsan git şikayet et
Bastan tekrar oku anlamamışsın
arkadaşım dostumsa tabi ki de tepki gösteririm ama bunun dışında umursamam. çünkü sonu yine bizde kalıyor..
Sadece ciddi durumlarda tepkim olur. Her hıyarım var diyene tuzumu alıp koşmam
Elimden gelen bir şey olursa elbette tepkimi ortaya koyarım gadası
Askerde dev gibi bir cocuk vardı alt devrelerimize eziyet ediyordu benimle aynı donemde askere gelmişti arkadaştık uyardım bizi ezdiler biz ezmeyelim kimseyi dinlemedi sonra dayanamadim cok masum birini ezmeye çalıştı kavga ettim beni itti iki eliyle abartisiz 10 metre ileriye uçmuşumdur ama yine de ezdirmedim
"kitap" önemli değil peki neden? şimdi kitapta yazan gerçektten "doğru" adalet sisteminde bile yargıç-hakim para için ya da başka nedenlerden dolayı akıl almaz şekilde adaletsiz (kendi çıkarı için) karar verebiliyor. peki kitaplar neden önemsiz? kitaplar sadece doğruyu söylüyor, fakat hiçbirşeyi değiştirmiyor ve değiştirmek istemiyor. kitap okududuğunda kendini daha kötü hissetmen muhtemel zira biliyorsun ki "bilmek" hiçbirşeyi değşitirmeyecek... sevgiler.
Bugün başkasına yapılan haksızlık yarın bana yapılabilir. Kayıtsız kalamam, tepkimi gösteririm mutlaka.
Küçükken bir şiire rastladım, Rudyard Kipling'in Ifşiiri. Bülent Ecevit şiiri Adam Olmak olarak çevirmiş ve bence harika bir çeviri. O şiiri hayatıma eklediğimiz beridir birine yapılan adaletsizliğe dayanamıyorum göz yummamı engelliyor.
İyi ki de engelliyor.
Bu durumdan memnunum
Eskiden olsa evet. Şimdi kişiden kişiye göre değişiyor.
Elbette tepki gösteririm haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ama bazen insanlara savunsanız bile iki gün sonra siz kötü olabiliyorsunuz yani o insanla aramızdaki olan samimiyete göre değişir Her insan işine karışmam
Haksızlığa tahammülüm yok, kim olursa olsun.
"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."
"Haksızlığa karşı susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz."
Hz. Ali (r. a)
Büyük bir çoğunluk yine yalan söylemiş. Herkes madem bu kadar korkusuz, hakka , hukuka, riayet ediyorda bu kadar haksızlığı kim yapıyor.
Başkasına yapılan adaletsizliğe de artık tepki göstermiyorum. Bana ne diyip geçiyorum. Kimse için değmiyor
Eskiden mal olduğum için tepki gösteriyordum ama artık bana ne diyip geçiyorum
Konuya hakimsem ve sürekli yapılan bir durumsa en az bana yapılan haksızlık kadar tepki gösteririm.
Her haksızlığa balıklama atlayan tiplerden değilim.
Bir kaç sene önce bursa ulucamide 2 kişi şehit cenaze vardı çok sicakladim bir şey içmek için Camii yakinlarinda bir bufeye girdim şarkı bangır bangır. Abi şehit var müziği kisar misin dedim. Yok sana ne falan çekti... hadi ordan git o zaman bu memleketten dedimm. Çıktım gittim ohh iiyi olduuu
Gösteririm ama bana karşı yapılan haksızlığa ses çıkarmayan insanları gördükten sonra kimse için kılımı kıpırdatmam ama çocuk , yasli ve hayvanlara karşı yapılan her kötü şeye ses çıkarırım
Evet ya haksızlığa hiç gelemeyen bir yapım var. Kime yapılırsa yapılsın. Hatta bazen bir şeyler izlerken yapılan haksızlıkları görünce bile sinirleniyorum
Başkasına yapılan haksızlık mutlaka kalbimi sızlatır ve bu yüzden tepkimi göstermeye çalışırım. Ama maalesef ki bugüne kadar bunu çevremdeki insanlardan pek göremedim.
Tepki gösteriyorum ama adaletsizlik yapılan kişi ben savunduğum halde köşesine çekilip tepki vermiyorsa ben de bırakıyorum. Kendisi için savaşmayan biri için savaşamam
Dokunabileceğim ve üzerime vazife olduğunu düşündüğüm birisi olmalı. İnsanların tepkileri çok garip, adaletsizliğe uğrayanın özellikle bu yüzden herkese tepki göstermem.
Bir insana yapılan adaletsizliğe, haksızlığa artık ses çıkartmıyorum.
Sadece hayvanlara karşı yapılan zulme karşı sesimi çıkarır tepkimi gösteririm.
Hiç kimse bir kadına benim yanımda haksızlık yapamaz izin vermem reel olsun sanal olsun farketmez ben varsam eğer ben varsam asla ama asla
Göstetdiklerimde hep kötü olan ben oldum hakkını savundukkarım beni sattı hallerinden memnunmuş gibi davrandı artık karışmıyorum
Önceleri gösteriyordum şimdi gostermiyorum bana ne Kim bana haksızlıga tepki gosterdi ki. Herkes kendini korusun kollasin
Dürüst olmam gerekirse duruma, kişiye, ortamın nabzına göre değişir. Üstesinden gelemeyecegim bir yükün altına girmem.
Haksızlığa uğrayan biri varsa ve bende şahit olduysam. Babam dahi olsa karşısına dikilirim. Kırılırmış , darılırmış umrumda bile olmaz.
Hayır. Sadece ölüm olursa birini kurtarırım. Bir adam bir kadını oldurecekse orada savunmasız kalamam sanırım.
Evet ben tepki gösteririm. Fakat adaletsizliğe uğramayı kabul etmiş kişileri de kendi haline bırakırım.
Bugün başkasına yapan yarın bana da yapar. O yüzden haksızlık, adaletsizlik karşısında asla susmadım susmamda, ki insan olan bunu yapar..
Ayıp değil mi
Korkaklar her gün, cesurlar bir kere olur. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, adaletsizliğe sessiz kalmam.
Her seferinde aman ya karışmayacağım diyorum ama elimde değil terazi burcuyum.
Hemde kavga edicek boyutta tepki gösteririm asla durmam susmam
Başımı bu yüzden pek çok defa belaya soktum.
Tepki gosteririm. Adaletsizligi gormezden goremem, gorunmemeli.
Hakkı söylemeyen, haksızlık karşısında suskun kalan şeytandır.
O an yanlarındaysam evet tepki veririm , iki tarafta çirkefse sesimi çıkarmam
Elimden geldiğince ses çıkarmaya çalışırım. Günün birinde o haksızlığın bana yapılmayacağı ne malum?
O yüzden pek sevilmem..
Ama adaletsizlikse susmam :/
Yanlız i değil de dizi efsaneydi 2. sezon ne zaman acaba
Gösterilmeli... Haksızlığa tepki vermeyen engellemeye de susanda haksızlık yapıyor demektir
Tabikide tepki gösterirdim. Bana yapılmasını istemediğim şeylerin başkasına yapılmasına göz yumanam
Herşeye değil tabiki, şartlar ve duruma bağlı
Adaletsiz ve haksızlığa karşı sessiz kalamıyorum ve harekete geçiyorum
adaletsizlik zulüm anlamına geliyor. adaletsizliğe göz yumarsan sen de zulmetmis oluyorsun.
Elbette tepki gösteririm. Adaletsizliğe asla susamam.
Anında tepki gösteririm. Sinirden kendimi kaybediyorum çünkü haksızlık karşısında.
Hemde hiç acımam o yönden kimseyi ezdirmem bir başkasına
Zorbalık yapan birinin üzerine bagirmistim. İyiki yapmışim.
Hertürlü adaletsizliğe haksızlığa tavrımı çok sert bir şekilde ortaya koyarm
Gösteririm haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan derler
kendimi tutamam
illa bi tepki verecem bişe diycem
başıma tonla iş aldım her defasında karışmam diyorum yine duramıyorum.
Umurumda bile olmaz, kimse bana yapılan adaletsizliğe tepki göstermiyorken ben niye yalakalık yapıp başımı belaya sokayım.
Evet ben çenemi tutamam
Yok direkt soyleyen biriyim direkt bozarim o kisiyi
Bir kaç kere gösterdim ama Kötü ben oldum, hayatda karışmam ne halleri varsa görsünler
Fotodaki yazi ile sorunun ne alakasi var anlamadim
Gösteririm sonra sen sussana derler hepsinin hammına
önceden insanların haklarınıda çok savunurdum ama hayat beni öyle bi noktaya getirdiki kendi hakkımı savunasım bile gelmiyor insanlara laf anlatmak çok zor herkesten uzak durmak en iyisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?