Her yazılanı üstüne alınır misin ya da... kişiliğimizi sorgulamadan önce kapının önündeki çöpü süpürmeli insan, Hayırlı Kandiller 😌

#emre00
Her yazılanı üstüne alınır misin ya da... kişiliğimizi sorgulamadan önce kapının önündeki çöpü süpürmeli insan, Hayırlı Kandiller 😌

#emre00
Hayır her duyduğuma inanmam. kimseyi de tanımadan yargılamam. her yazılanı da üstüme alınmam. zaten bana özel gönderme yapanları fark ediyorum onlar ayrı.
Hayır her duyduğuma inanmam, duyduğum kişi %100 güvendiğim birisi dahi olsa duyduğum şeyi o kişinin yanlış anlamış olma olasılığını düşünürüm her zaman. Her yazılanıda üzerime alınmam eğer önemli bir konu ise öyle bir şey aklımdan geçmişsede muhatabına sorarım mutlaka, şunuda eklemek istiyorum özellikle burada o kadar çok melek görünümlü şeytan var ki hiç bir çıkarları olmasa bile fitne yaymak onlar için hobi olmuş. Hayırlı kandiller diliyorum.
Kuran’da şu şekilde; ey iman sahipleri! özü sözü bozuk birisi size bir haber getirdiğinde, hemen araştırıp inceleyin! Yoksa bilgisizlikle bir topluluğu suçlar da yapmış olduğunuza pişmanlık duyar hale gelirsiniz.
Yani her duyduğuna inanma. Hele ki yoldan çıkmış insanların getirdiği haberlere daha da inanma. Evvela delil ara. Mükemmel bir ayet. Cevabı vermeme gerek yok sanırım.
Her duyduğuma inanmam , kimseyi de tanımadan yargılamam, her yazılanı üstüme alınmam kişiyi sorgulamadan hareket etmem. Yüzüme söylemeye cesareti olmayanın , yaptıkları, yazdıkları özelikle kafasında kurdukları beni ilgilendirmez uğraşamam kimseyle.
Cevap
25Cevap
Her duyduğuma inanmam ve her sözü üstüme almam. Biri bir şey söyleyecekse yüzüme söyler heee söyleyemiyorsa yalandır zaten.
Her duyduğuma kayıtsız şartsız inanmam.
Hayır inanmam.. Duyduğum şeyi ilgili kişiye sorarım.. Öyle kimsenin arkasından yorum yapmam..
Sadece duyduklarımdan yola çıkarak hareket etmem ben. Emin olana dek beklerim.
Her duyduğuma inanmam arastiririm genelde. Malum bizim toplumda kulaktan kulağa bilgiler yanlis ve abartılarak servis edilebiliyor. Başkalarinin sözüyle değer biçmek şahsiyetsiz bir duruş gibi..
Her duyduğuma inanmam kardeşim kişiye bakarım
Aynen kafaya takmamak lazım
Hayırlı kandiller kankam o kadar saf değilim yav
Duyduğuma göre hareket etmem
İlgilendiğim biriyse araştırma yaparım emin olup öyle hareket ederim
İlgilenmediğim biriyse dünya iyisi de olsa kötüsü de olsa umrumda olmaz
Görmeden, algılamadan, bizzat şahit olmadan hiçbir şeye inanmam.
Her daim sorgular, gözlem yaparım. Ondan sonra inanıp inanmayacağıma karar veririm.
İnanmam her duyduğuma yalan yanlış iftira atan çok malum.. kişiyle kendim konuşur araştırırım işin aslını kendi ağzından duymaktan yanayım hayırlı kandiller 😊
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözünü kulağımın arkasına alırım ama kendim de araştırır ve gözlemlerim doğruluğundan emin olmak için..
Hayır inanmam bunun için çocuk akıllı olması lazım bir insanın inanmak için tek bir kişinin lafıyla yola adım atmam.
Tabii ki her duyduğuma inanmam ispat delil açıklama isterim ve kimsenin sözüyle hareket etmem bir insanı kendim tanırım.
Biri beni zehirlesin hjkl
Bugün anlatılan herşeye inanasım var
Her duyduğuma inanmam arastiririm genelde. Malum bizim toplumda kulaktan kulağa bilgiler yanlis ve abartılarak servis edilebiliyor. Başkalarinin sözüyle değer biçmek şahsiyetsiz bir duruş gibi.
İnanmam.
Bu benim en iyi arkadaşımdan gelse de kanıt isterim. Kanıtsız bir şey yapmam açıkçası.
Hayır herşeye inancım vardır karma dısında özellikle kendi gördüğüme gözlerimdekine inanırım
"Her duyduğunu söylemesi insana yalan olarak yeter. " Hadisi şerif.
Her duyduğuma değil de hissettiklerime mutlaka inanırım
çok doğru. mükemmel doğru. çok sağlam da tecrübe ettim. Büyük alim güzel açıklamış.
Hayır duyduklarıma değil, gördüklerime inanırım.
İnanmam ama beni etkileyen bir şeyse sorgular peşine düşerim.
Ay yok kimseyi umursamam kendime inanıyorum bi yeter
Duyduklarına ve gördüklerinin yarısına inanma derler
Hissettiklerimi doğrular nitelikteki bilgilere inanırım. Zira şüphe ettiğim hiçbir şey için yanılmadım bugüne dek.
Mesela biri bir kitap yazar bir söz yazar bir düşünce vermeye çalışır herkes çok doğru der ben o onun düşüncesi derim mantığıma yatmıyorsa katılmam
Duyduğuma inanmam görsellere inanırım. :)
İşte ne diyorum duyduğuma inanmam görsellere inanırım yani gördüğüme 😂
Hepimize hepimize..
Hayur iyice araştırmak gerekir deneyim bu çok önemli
Söyleneni dinlerim konunun önemine göre doğruluğunu araştırır öyle inanırım.
Her duyduğuma inanacak kadar muhallebi değilim
Bazen de ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
Her gördüğüme bile inanmam
Çocuk değiliz o yaşı geçtik
biraz enayilik var evet
Hastalık derecesinde hiçbir şeye inanmıyorum
Hayır. Her duyduğuma inanmam.
Ben artık inandığıma bile inanmıyorum
inanırım ama Denemeden tamda inanmam
Her duyduğuma tabiki inanmam
Sorgulamadan, araştırmadan inanmam.
Kimin söylediği önemli
Hayır inanmam, doğru söz...👏🏻
Her duyduğuna inanan biri değilim