Felsefik fikirlerden deliren var mı?

Kendiyle ilgili şeyleri cozemeyen deliren.. örneğin kendini bir çok konuda kandırmış olan biri nasıl her şeyden emin olabilir mı saf ve gerçek bir hayat yaşayan var mı ki? Ya kendimizi ya başkasını hep kandirmiyor müyüz zaten? ben kendimi tamamen cozememekren delirdim belki çözdüm ama aklıma gelen yeni yeni fikirler delirtiyor. eskiden kendinin pek farkında. olmayan biriydim bu yüzden biri ne dese uzuluyorm kendimi savunamiyorm uzun bir süre çocuk olarak kaldım. hayatim yeni başladı. biri de senin savunma. mekanizman çok gelişmiş. dedi. birisi daha hayatın yalan dedi biri daha kendini kandırma dedi. ben sadece herşeyden umut beslemiş diken üstünde yaşayan biriydim nasıl kendimi Kandırabilirm savunma mekanizmmam niye olsun gerçekten aklım almıyor. benm tek amacım mezun olmakti çok ezildim kötü şeyler. oldu ama hep acı varsa sorun. vaedir daha iyisini yaşayabilirdin dediler ben bu günlere geldigime bile şaşırıyorum nasıl olur da bana böyle derler. anlamaz onlar. kendilerini anlatiyorlar bana resmen. benm tek amacım üni mezunu olmaktı sürüklendim hep hayat amacım yoktu sevgi isteyecek kadar. bile amacım yoktu. ama. bana gelip diyorlar ki daha iyisi olabilirdi ulan arkadaşım aklım buna yettiyse ben niye savunma mekanizması olan birisi oluyrum. Tek hedefim mezun olmak olan biri istediğini yaşıyorsa zaten neyi savunacak geçmişindeki? Ben her şeyi atlattığıma şükrediyorum bana gelip kendini kandırma hayatın yalan diyorlar. ben dhaa bişe yaşamadım mk. takıntılı biriyim ztaen aklıma böyle şeyler soktular ya.

Felsefik fikirlerden deliren var mı?