Şimdi bir imkan verilse sana. Ya geçmişini değiştirebilirsin ya da geleceğini şekillendirebilir.. Hangisini tercih ederdin?

“Gelecek ve geçmiş üzerine bir şey bünyâd eyleme / İçinde bulunduğun ânda mutlu ol; ömrünü berbâd eyleme.”
Şimdi bir imkan verilse sana. Ya geçmişini değiştirebilirsin ya da geleceğini şekillendirebilir.. Hangisini tercih ederdin?

“Gelecek ve geçmiş üzerine bir şey bünyâd eyleme / İçinde bulunduğun ânda mutlu ol; ömrünü berbâd eyleme.”
Hiç geçmişe takılı kalmadım geldi ve geçti. Gelecek daha ışıl ışıl bana göre. Ve fakat, insanları geçmişte ki hayal kırıklıkları ya da sarsan olayları gelecek zaman da da yolu değiştiriyormuş. Bu da bir kez daha gösterdi ki bana bu"an" Olması gereken. Bugün en güzeli
Geçmişe takılı kalıp kendimi yemektense geleceğime yön verecek akıllı düşünceler olmayı ve hamlede bulunmayı tercih ederim. Geçmişe mazi derler. Geçmişe döndüğümüzde aynı yanlışa düşme ihtimali yüksek çünkü öğrenilmiş davranışlar hata yapmaya çok açıktır. Ama geleceğe yön verirken daha temkinli yaklaşacağımızdan daha çok düşünürüz hata yapıp üzülmemek adına☺️
çünkü öğrenilmiş davranışlar hata yapmaya çok açıktır.
Evet tekrar etmesi yüksek defalarca kez şayet öğrenilmişse artık hataya kapalı hale gelir.
Teşekkürler eic için✨
Ricalar
Geçmişimi değiştirebilseydim bugünüm ve yarınım da değişmiş olurdu muhtemel ama sanırım bu mümkün değil. Bugünüm ise yarınımı değiştirmek için güzel bir fırsat. O halde geçmişden ders alıp geçmişte bırakmalı bugünü yaşamalı yarını planlamalı. Bir tek bu kadar yorgun olmak ve tüm enerjimi, dinamikliğimi geçmişin götürmesini istemezdim.
Çok teşekkür ederim
rica ederim.
Yazımız bu bizim şükür bugüne sevdiklerimizin acısını görmeden beni budünyadan alsın yeter isteğim bu 50 yılda 150 yıllık hayat yaşadım bıktım artık gitmek istiyorum hayırlısı ile
Cevap
13Cevap
Benim geçmişle hiç bir zaman işim olmadı.. geleceğimi yeniden şekilldendirmek ve istediğim mutlu huzurlu hayata sahip olmak isterdim sadece
İnşaallah olursun kardeşim.
Geçmişini gelmişini sileyim ben en temizi ahah :D
😂
Geçmiş de tek bir şey var onu degistirirsem gelecegim güzel olacak
İnşaallah, değiştirmeden de güzelleşir. Duâ yerine geçsin de, ilâhi bir dokunuş olsun
Amin sağol
Geçmiş zaten olmuş. Gelecek diyorum
Ben dünyaya gelmek istemezdim üstadım bu nedenle ne geçmiş umurumda artık ne de gelecek
Öyle deme. Çok değerlisin sen, olur mu hiç güzel insan.
Geçmiş iyi ya da kötü yaşandı.. Ama geleceğimi şekillendirmek isterdim.. Geçmişe dönme şansım yok ama geleceğe gitme şansım var.. Umarım herkes hakkettiği hayatı yaşar..
Geçmişi değiştirmiş olsaydım şu an istediğim yerde olurdum ve gerçekten güzel bir geleceğim olurdu ama buna da şükür diyorum.
Çok şükür.
Geleceğimi şekillendirmeye çalışıyorum.
Umarım başarırım çünkü çok çaba sarfediyorum.
Geçmişimi değiştirmek isterdim. Bugünüme maruz kalmamak için. Ancak bugünüme de çok şükür Rabbim aratmasın.
Geçmişi değiştirmek mümkün değil yaşanmış şeyleri kabullenmeli ve akışa bırakmalıdır. Geleceği dilediği gibi şekillendirmek önümüzde mucizeler var.. Ta mutluluk kendisinde..
Geçmişi değiştiremeyeceğimin bilincine varmış bir insanım. Geçmiş değişmiyor, olaylara bakış açımız değişiyor yeni bakış açıları geleceğimizi şekillendiriyor.
Geleceğimi şekillendirmek.
Olmuş olan, olacaklar arasında en hayırlısı olandır. Bir şey değiştirmek istemem. Zaten bir ayağım çukurda shsjj
Geçmişte öyle aman aman değiştirmek istediğim bir şey yok. Kabullendim her şeyi ile geçmişi. Geleceğimi dilediğim gibi şekillendirmek isterdim.
Geçmiş zaten yaşanmış değiştirsem bu bir anlam kazanmıyor benim için o yüzden geleceğimi şekillendirebilsem daha iyi olur
İnsan ömrü bir defa gelir bir defa geçer geçmişe gitmek mümkün olmaz ama geleceği değiştirmek veya aynı şeyleri yapmamak bizim elimizde
Geçmişte tek istediğim vaktinde okumuş olmak isterdim ders çalışmayı sevmedim şu an olsaydı çalışırdım
geçmişi degistiremem artık , geleceği dilediğim gibi yaşamak isterdim
Geçmişi değiştirme şansım olsaydı şayet, geleceğim de istediğim şekilde olurdu.
Geleceği dilediğim gibi şekillendirmek isterdim
Geçmişi değiştirmekten ziyade geçmişte kalmak isterdim bu devrin insanı değilim.
Geçmişi değiştirsem sınav olmazdım ve yeteneklerimi keşfedemezdim
Geleceği istediğim şekillendirirsem becerememe şansım yüksek öyle olsa geçmişten memnun olurdum
Geleceğimi dilediğim gibi şekillendirmek, zaten elimden geleni yapıyorum.
Kağıdı yazacak kalemin bile bir silgiye ihtiyacı vardır o yüzden geçmişi değiştirmeyi tercih ederdim.
Geleceğimi şekillendirmek
Geçmişte cevabını alamadığım sorularım var.. bu benim için geleceğimi şekillendirmekten daha kiymetli..
geçmiş geçmişte kalmıştır, geleceğimi dilediğim gibi şekillendirmek isterim
Geleceğimi değişmekle
Geleceğin değişimi?
İlginç.
Gelecek diyeyim
Keşke onu sevmeseydim Peki ya sen?
Gizli üyelere cevap vermiyorum.
?
?
Yemem seni korkma
Peki.
Geleceği şekillendirmek
Geleceği şekillendirmek.
Dilediğim gibi şekillendirmek
Geleceği dilediğim gibi değiştirmek.
Geleceğimi dilediğim gibi şekillendirmek
Geleceği şekillendirmek
Geçmişimi değiştirmek isterdim gerçekten
Geleceği dilediğim şekilde şenlendirmek
Geleceği şekillendirmeyi seçerdim. Geçmiş geçti
Geçmişi değiştirmek bir kızla sevişsek o beden dokunmak hasreti almak isterdim.
Geleceği dilediğim gibi şekillendirmek
Geceleği
Geçmişi silmek
gelecek
Ikiside.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?