Bir kaza anında beyne alınan darbeden mütevellit karakter kaybı mı çok korkunç, aynı kazada dış görünüşüne gelecek bir zeval mi? Yüce Rabbim, nasip etme bize ikisini de amin deyin.

Karakter sahibi bir insanın ruhu yaralarla doludur.
Bir kaza anında beyne alınan darbeden mütevellit karakter kaybı mı çok korkunç, aynı kazada dış görünüşüne gelecek bir zeval mi? Yüce Rabbim, nasip etme bize ikisini de amin deyin.

Karakter sahibi bir insanın ruhu yaralarla doludur.
Dış görünüş bir şekilde kaybedeceksin hayat böyle genç bir şekilde gitmeyecek 50-60-70 yaşına geldin mi suratının şekli değişecek saçların dökülecek beyazlayacak ona bir çare yok ölüm ve yaşlanmaya bir çare yok ama insanın karakteri gittikten sonra karakteri bozuk insan olarak aldıktan sonra sen genç bir insan da olsan hiç bir anlamı olmaz.
Karakter dediğimiz kavram; kimileri için yaratılıştan, kimileri için evrimleşme döneminden beridir zaten kusurlu.
Biz kusurluyuz, hepimiz! En iyimizden, en en kötüsüne kadar. Bu sebeple dürüst olmak gerekirse, bir kaza ile "karakterin" değişeceği masalına inanmıyorum.
Dış görünüşe gelirsek, işte işler orada biraz daha karmaşıklaşıyor. Ufak bir sivilcede, bir yara izinde ya da doğuştan kaynaklı bir dezenformasyona uğramış bir surete bile bu topraklarda "öcü" niyetine bakılmıyor mu?
Bir yanık, bir kaza ya da kasıtlı bir yaralanmanın yarattığı hasarlı yüzler, bu topraklarda ezelden beridir nahoş karşılanıyor. O kişi veya kişilerin karşısında yüzümüz ekşimese bile bakışlarımızdan ne kadar rahatsız olduğumuzu karşı taraf bal gibi anlıyor. Tabii, bu durumu sürekli ve sürekli yaşamak ve bu yüzden sosyal hayatından, işinden, sevgilisinden, eşinden, çocuğundan ve hatta ailesinden olan insanların ruhundaki tahribat karakterine de vuruyor maalesef. Bundan dolayıdır ki, kaza ile karakter değişimi olacağına inanmıyorum.
Dış görünüşü kaybetmek elbette kötü bir şey benim için.. çünkü dış görünüşü kaybedince insan psikolojik olarak kötü hissediyor. mesela kaza geçiren yüzü çok çok değişen insanları düşünün bunun psikolojisi ile yaşamak zordur..
ama karakteri kaybedersem kendimi kaybetmiş olurum. bu da beni başka bir insan yapar.. yan ikisi de kötü
Eyvallah 🙏
eyvallah.
Karakterimi kaybetmek daha korkutucu.
Yıllardır okuduğum , yetiştiğim, duyduğum ve uyguladığım doğru yaşamaya çalıştığım kendime göre doğrularım ve zorla inşa ettiğim bir sabrım ve anlayışım var. Bu günlere gelmek için çok mücadele ettik. Onu gömüp yeni bir insan inşaa etmek çok korkutucu. Hele tezat bir insan olacaksam daha da korkutucu.
Cevap
4Cevap
Dış görünüş zaten bi şekilde kaybolacak insanlar kendileriyle ne kadar oynarsa oynasın. Karakterli biri olmadıktan sonra da o dış görünüş benim için çöptür. O nedenle kişiliğim baki kalsın.
İkisine de fena hâlde takıntılıyım. Seçemiyorum. Allah nasip etmesin ikisinide.
Amin.
Karakteri gizleye bilirsin ya da sonradan bozulamalara ugramıs özünde iyi karaktersen yinede düzelebilirsin, fakat şuda gercek dış görünüsü düşük veya bozulmuş biri yanlızlıga mahkumdur
Karakterimi kaybetmek için çok geç, artık zerrem değişmez. Dış görünüşüm ise feci bir kaza geçirmezsem idare eder.
Karakterin olmadığı bir bünyede dış görünüşün çöp tenekesinden bir farkı olmaz bence.
Her ikisi de önemli ama dış görünüşü kaybetmek daha kötü. Bir insan kendini kötü hisseder.
İkisi de önemli tabi ama karakter çok daha önemli
Karakter kaybetmek
İkincisi.
Hiç yazamayacağım şimdi, ikincisi işte.
😅🙈
N'oldu? 😂
Ben öyle düşünüyormuş gibi yazdın ya ona gülümsedim 😅 herkes bişeyler açıklamış yazmış ben sadece ikincisi yazdım kısaca
Yani, artık bırakın yazdıklarınızı yazmadıklarınızla da ilgileniyoruz.
Çok incesin abi teşekkür ediyorum. Yorumlarım bazen tek kelimeden oluşur. 😌
Kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle. :) İyi akşamlarr
🙂👍🏻
burada daha ikindi olmak üzere hayırlı akşamlar. 😊
:)
Karakterimi kaybetmek
Ölür ise ten ölür, karakterler ölesi değil shjj
Karakter kaybı dış görünüşte daha tehlikelidir
Karakterim
omurgamı...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?