Sizin yaşadığınız hayatı ve imkanları bulamayan, maddi manevi yoksulluk içinde olan kişileri mesela. Bir zaman şükürü unutmuş bir ruha bürünmüşken, toplu bir yardım organizasyonu içinde yer aldım. Ve ben daha yardım malzemesini vermeden teyzemiz, evinde ekmek dahi yok olduğu halde "Allah'ım sana şükürler olsun , sen kulunu darda koymazsın" diye dua ediyordu. O gün kendi varlığımla yerin dibine geçmek istedim.
Evet her zaman şükrediyorum.. Her zaman Allah 'ım sen ihtiyacı olanları da darda koyma.. Ulaşabildiklerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.. Ama ulaşamadığım bilmediğim insanlar için de her daim dua ediyorum.. Çok şükür Allah olmayanlara da versin diye..
Yerine göre yanlızlık iyidir insanın kendisini dinlemesi kendisiyle vakit geçirmesi ve kendisiyle münakaşa halinde olması enerjisini ve kafasını toplaması açısından çok önemli deniz kenarında kendi başıma yürümek bazen kendi başıma kahve içmek kitap okumak güzel bir şey arkadaşım çok yok diye üzülürdüm ergenlik dönemimde var olsada bağımız çok kuvvetli olmadığı için üzülürdüm eskisi gibi ama şimdi anlıyorum ki arada sırada enerji dalgalanmaları yaşasamda ki bu ayrı bir şey bazı anlara şükretmek gerekli iyi birşeyler aramak gerekli ayrıca sandığım kadar yanlız olmadığımıda biliyorum
Ben sürekli şükreden biriyim, içimden veya sesli bir şekilde veya ibadet halinde bazen bir iş yaparken bile şükrederim, her şeye sahip değilim ama herşeyden çok memnunum. şükretmek bana iyi gelir çünkü nankörlüğü sevmem
Yalnız veya kalabalık, şükürü olabildiğince sık sık etmeye çalışırım. Mutlu olduğumda, mutsuz olduğumda, açken, tokken, iyi bir haber aldığımda.. hatta ağladığımda bile ağlamama şükür ederim çünkü ağlayabilmekte büyük bir başarıdır. Ağlamayacak kıvama gelmek kötü bir son.
Hep şükrediyorum elimde olanlara. Olmayanlara üzülmüyorum, hayiflanmiyorum. Allah sağlıktan geri koymasın. Mutsuz insanlara bakıyorum çoğu şükürsüz ve kıymet bilmiyor.
Azı gören insanlar her bulduğuna şükür ediyor. Bolluk içinde olanlar ise en ufak bir dara düşünce bunun isyanını dile getiriyor maalesef. Oysaki şükür etmeyi hiç unutmamak gerek.
Yıllardır şükür defteri tutuyorum, şükür içinde bulunduğun anı onurlandırmaktır bana göre. Hayatı yolunda gitmeyen insanlarında çoğunun şükürsüz olduklarını düşünüyorum..
Yalnızken, kalabalıkta, varlıkta, yoklukta, istemediğim şeyler olurken, çok istediğim şeyler gerçekleşmediğinde, her zaman elhamdülillah. Kiminin şikayet ettiği hayat, bir çok kişinin hayalidir.