+1 yılBence insanın kendi karakterinde olan bir şey. Sonradan kazanılır mı? Elbette kazanılabilir, bir şeyler başardıkça ve insanın bunları başardığını gördükçe öz güveni artabilir. Ama genel itibariyle bir işi veya bir şeyi basarmadan önce insanın içinde var olan içgüdüsel bir güven durumu olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHer ikisi de ama kendini gelistirdikçe o özgüven altı boş bir duygudan çok fazlası olacak kendini geliştirmeyi ihmal etme ve bunu kendin için yap. Kendin için spor yap sağlıklı ve fit olursun, kendin icin oku öğren bilgilen ki kendini yetersiz hissetmeyesin hayatta bigi en önemli şeydir bilgi güçtür her zaman kendinden bir fazlası ol; ilerle, olduğun yerde sayma hiç bir zaman. Ve sana en büyük tavsiyem engeller karşısında yılıp geri çekilme her zaman bir yolu vardır, o değilse başka bir yolu vardır ama illa ki vardır tek seçeneğin o engeli aşmak olsun orada beklemek ya da geri dönmek değil. Senden çok büyüğüm sana altin gibi tavsiyeler verdim dinlersen kazanırsın. Dinlemezsen sen bilirsin.
10 Yorumla
+1 yılBir şeyler başardıkça. Ve kendine olan saygın arttıkça. Kendini sev. Ve milletin ne dediğini umursama. Ne yaparsan yap kendin için yap. Aynaya baktığında mutlu olduğun şekilde giy. Konuşurken kendin ol. Ve kendini kısıtlama.
10 Yorumla
+1 yılÖz güven bence kendini sevmekten geçer ne yaparsan yap yaptığın işi her zaman beğen kim ne der diye düşünme iyisi de sensin kötüsü de sensin her şey senin elinde kimseye göre hareket etme her zaman kendin ol
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılKişiden kişiye değişir. Normalde bir şeyi yaptıkça onda ustalastikca artar ama bazı insanlarda hem bir şey bilmediği ve hem de bir şey beceremedigi halde aşırı bir özgüven var.
12 Yorumla- +1 yıl
Buna zayıf görünme korkusu deniyo işte. Değersiz hissetmenin verdiği duyguyla baş edemeyip tersini yansıtıyolar
- +1 yıl
@Çevrimdışı1 değersiz hissetme diyebilirsin. Eziklik diyebilirsin. Büyüklük kompleksi diyebilirsin. Ego diyebilirsin. Kendini ispat etme çabası diyebilirsin. Bir sürü isim verebilirsin buna ☺️
- Kişilik & Karakter konusunda 20,6b cevap paylaştı.
+1 yılHer zaman insanın içinde olur gadası ama insan birşeyleri başardığı zaman keşfeder
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOzguvenin temeli aile bence. Aile cocugu cok baskilayarak, sözüne vs deger vermeyerek sen ne anlarsin dur buyuklerin konusuyor vs diyerek buyuduyse yillar sonra ozguvensiz olabilecegi gibi bununla da savas verebiliyor.
Ya da asiri korumaci ailelerin cocuklari ozguvensiz oluyor. Cocugun pesinde surekli anne baba kosturuyor. Bir sorun varsa ebeveyn cozuyor. Kavga edince ebeveyn mudahale ediyor. Cocuk kendini geliştiremiyor ve yine ozguvensiz oluyor. Aradaki dengeyi iyi kurmak lazim.
Basari bence tek basina ozguven icin yeterli degil. Cekingen, icine kapali, aslinda sosyal tarafi olmayanlarda doktor, hemsire, ogretmen falan oluyor.
Ama kisi de ozguven varsa ne okumus olursa, ne konumda olursa olsun, basari olsun olmasin ozguveniyle bircok seyi hallediyor. Basarisizda olsa bunu kapatabiliyor. Ezdirmiyor kendini.
10 Yorumla
+1 yılBenim fikrimce birseyler basardikça gelir tabi insana gore değişir bazılarında dogustandir. Bakarsin biseye benzemez ama ozguven tavan. Lakin bende basardikça gelisti Örnek vereyim. Ben cok kilolu biriydim. Guzeldim. Fakat kilolarim yuzunden Ozguvenim o kadar yoktu ki. Utanırdım kendimden. O sınıfın ezik kızı varya. Kimseyle konuşmayan hani. Bendim o. Sonra zayiflamaya başladıkça aynada görüntümün 365 derece degistigini görünce bana gelen ozguveni tahmin bile edemezsin. Degistikce degistim. Guzellestikçe guzellestim. Ve yeni bir ben yarattım. Bir daha da kimse ezemedi beni ezmeye calisanlari ben ezdim. Uzun lafın kısası özgüven başardıkça gelişir.
Ozguven icin kendinde kusur gibi gördüğün ozelliklerle ya barışır onları kusur olarak görmezsin ya da degistirirsin. Umarım fikirlerimi açıkça ifade ede bilmisimdir❤️00 YorumlaBasardikca da gelisebilir, zaten cok ozguvenli bir kisilige de sahip olabiliriz. Ama bence ozguvenlik degisebilen bir sey. Bir gun kendini cok ozguvenli hissederken diger gun hissetmeyebilirsin. Yaptigin isler ozguvenini arttirabilir, kurdugun arkadasliklar arttirabilir, yalniz seyehat etmen, insanlarla tanisip konusman, dis gorunusunu begenmen ozguvenini arttirabilir. Mesela ben disari yalniz cikmak konusunda hep cok ozguvensizdim. Illa yanima bir arkadasimi alir oyle gezerdim. Bunu yillar icinde kendimi zorlayarak astim ve simdi disarida kendimi cok daha ozguvenli hissediyorum. Hatta yalniz gezmek daha iyiymis bile diyebiliriim, insanin bazen kendiyle zaman gecirmesi gerekiyormus
00 Yorumla
+1 yılBen girişimciyim, inanırsan kendine yapabildiğine, inanıyorsan yapabilirsin. Ben uluslararası girişimcilik yarışmasında birinci oldum, pes etmedim bu zamana kadar. İnsanlar senin motivasyonunu düşürmeye çalışıyorlar onları takmamaya çalış, bana da dediler “yapamazsın” diye ama hepsi tam tersi oldu. Öz güven konusuna gelirsek, senin dediğin soru neredeyse ikisi de. Çünkü duygu konusunda her kişiden kişiye farklı olabiliyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİnsanın kendi içindedir. Muhim olanda bes parasizken, tipsizken, insanlar tarafindan sevilmezken kendini sevmektir. Zor durumda bile kendine guveniyorsan yani sen ozguvenlisindir.
Basari artirir evet
30 YorumlaHer ikiside. Kişiden kişiye göre asgari bir özgüven seviyesi vardır. Bunu katlamanın da tek yolu bir şeyleri başarmıxş olarak görmek, buna şahit olmaktır. Böyle böyle asgari tutardaki özgüven seviyemiz katlanarak artar.
00 Yorumla
+1 yılBenim doguştan gelen bir şey. Hayatta öyle büyük başarılarım olmadı, dönem dönem dibide gördüm ama yinede özgüvenim daima vardı. Dünyaya bir defa geldim, hayatımın tekrarı yok. Bir şeylerden neden çekineyim, korkayım ki
05 Yorumla- +1 yıl
@bisolukk Ailemle aram iyi ve özellikle babamla aram çok iyi. Çocukken ailemden sevgi gördüm ama disiplinli büyüttüler. Biraz zorluk da çektirdi ailem bana
Mesela yaz tatillerinde sanayide çalışır, okul açılıncaya kadar devam ederdim. Öyle tatile vs gitmezdim. Her istediğimi almazdı ailem haricinde. Hayır cevabını çok duyardım ama mesela hiçbir zaman doğum günümü de atlamazlardı. Her doğum günümde hediye alırlardı. Sanırım erken yaşta hayatın zorluklarını yaşamış olmak ve topluma karışmak biraz özgüven verdi - +1 yıl
bilinçli bir aileymiş tebrik ederim bak sonuç ne güzel olmuş. özgüvenlisin iş hayatın da iyi gidiyor yanda gidecek inşallah. mesele bu ben çok yetenekli çok öğrenmeye açık çok sosyal doğal zeki biri olsam da bugün işsiz mutsuz duygusal olarak zayıflamış bir haldeyim. çünkü hiçbir zaman baba desteği sevgisi onayı tutarlılığı görmedim hayatta. büyüdükçe güçlenirşm sanuyor insan bende tam tersi oldu sanki
- +1 yıl
@bisolukk Biraz yakın bir arkadaşımı gördüm yazdıklarında. Oda aynı şekilde büyümüş ve şuanda aynı psikolojide. Baba konusu artık telafi edilemez ama senin seni baban gibi sevebilecek, saf temiz duygularla sevebilecek birine ihtiyacin var ama bu kadar art niyetli namussuzun olduğu bir devirde karşına çıkar mı oda çok zor
koşulsuz sevilip kabul gördükçe gerçekten yerleşen bir şey onun dışında başardıkça bir sürü buhranlara atlata atlata zamanla da elde edilebilir zannediyorum
10 Yorumla
+1 yılTabi ki bir şeyler başardıkca hiçbir başarın yoksa öz güven gelmez ayrıca bir şeyler başardığını gördükçe kendine olan inancın ve güvenin de artıcak böylelikle öz guvenin de artık dil öğrenmek, sanatta gelişmek, sporda gelişmek vs durdugun yerde olmaz
00 Yorumla
+1 yılBaşardıklarını gelişir. İyi bir ise girersin iyi bir maaş alırsın ve ozguvenin artar. Bu bir örnek. Bide gereksiz fazla ozguveni olanlar da var ama onlar numunelik ahahha
00 Yorumla
+1 yılYavaş yavaş gelişir çevren dahi özgüveninin yükselmesine ve düşmesine sebep olur en çokta çevrene dikkat et ha bu arada X*P*E*R S*E*V*İ*Y*E*M*İ Y*Ü*K*S*E*L*T*M*E*M L*A*Z*I*M N*E Y*A*P*A*B*İ*L*İ*R*İ*M Y*O*R*U*M*U B*E*Ğ*E*N*D*İĞ*İ*N*İ*Z*D*E Y*Ü*K*S*E*L*İ*Y*O*R S*A*N*I*R*I"M"
00 Yorumla
+1 yılBak bu özgüven öyle doğuştan gelen bir şey falan değil tamam doğuştan olanıda var ama bu kendini beğenmekle alakalı ya da yapabileceğini düşünmenle eğer bir atılımda bulunmazsan zaten kendine güvenin olmaz bunu nasıl mı kazanacaksın
bir odaya geç kendine motive ver ya da başka şeylerle ama aklında bulunduracağın tek şey milyar spermler arasından geldim
zaten sonucu ölüm00 YorumlaŞahsen ben küçüklükten itibaren özgüvenli bir insandım. Ancak lise yıllarında girdiğim depresyon sonucu özgüvenimin azaldığını belki de onu unuttuğumu hissettim. Çok şükür ki üniversite için şehir dışına gittim de öz benliğimi hatırladım. Demem o ki kendi başının çaresine bakmak, bireysel olarak hayatını idame ettirmek özgüveni aşırı geliştiren bir şey. Herkese tavsiye ederim 🙌🤍
00 Yorumla
+1 yıl
Bir şey yaptıktan sonra tabii ki daha özgüvenli oluyor insan ama bir şey yapmadan da özgüvenli olabilmek senin elinde olan bir şey ve bunu başarabilirsin toparlan ve kalk aynadan kendine bak ben çok güçlüyüm de❤️10 Yorumla
+1 yılBazı insanlarda kendiliğinden olan bir şey bazı insanlarda bir konuda başarı kazandıkça özgüveni artar
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAlsinda icinde var olan sadece korkun cevresel etkenleri yanemeyi ogrenebilirsen ortaya ciskrabilirsin
00 Yorumla Özgüven bazen başarı sonrası da olur övgüler sonrası da ama en büyük özgüven korkunla yüzleşip korkunu yendikten sonra olur.
00 YorumlaAslında her ikisi de
Ama kalıcı olan gerçek olan başardıkça olmadır10 Yorumlabanka hesabına 1 milyon dolar koysalar yürüyüşün bile değişir.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılbencede bu kişiden kişiye değişir ama bence ikiside olabilir
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBaşardıkça, öğrendikçe, ustalaştıkça, bol bol tekrar ettikçe gelir.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBisey basardikca gelişir.
Durduk yere gelişmez
00 Yorumla Bence özgüven tamamen kişinin kendisiyle kaynaklı bir şey insan kendini beğendiği zaman bakımlı olduğu zaman güzel bir şeyler başardigigi zaman kendini her zaman mutlu hisseder ve bu da insanı özgüvenli olduğunu gösterir
10 YorumlaÖzgüven yükseltmenin bir çok yolunu duymuştum mesela sesin kötü de olsa şarkı söylemek istediğin şekilde yaşamak utanmadan çekinmeden bu gibi cesaretli durumlar bence özgüveni yükseltiyor insan kendini iyi hissediyor
00 Yorumla
+1 yılÖzgüven karışık kadın çantası gibidir. Aslında var olan bişeyi çantanda bulamamak neyse, var olan özgüvenide ortaya çıkaramamak bu kişinin olumsuzluklarından dır bak cümle kurmamdaki beceriksizlik gibi mesela 😁
00 Yorumlakişiden kişiye değişir bazılarında doğuştan vardır bazıları sonradan kazanır
10 Yorumla
+1 yılbence cocuklukta anne babanın ailenin yani davranışları birey yerine koymaları özgüvenin temelidir. Ama daha sonradan kendini geliştiren insanlar da cok fazla biraz kendinizle alakalıda olabilir
10 YorumlaTabiki bizde var onemli olan onu hatirlamak zaten bircok seyi unutturmaya calisiyorlar.
10 Yorumla
+1 yılİçinizde olan bir şey ve toplumun yorumları bunu tetikler
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle psikolojik olan bir şey bu siz kendinize ne zaman güvenirsiniz ne zaman kendinizle barışırsınız kendinizi sevmeyi öğrenirsiniz o zaman otomatik olarak özgüveniniz de artıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbir şey başardıkça gelişir kendiliğinden var olduğunu sanmıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence çoğu insanda başarıdan bağımsız çalışıyor ozgüveni
00 YorumlaBence başlangıçta da bir öz güven var ama yaptığın işler de etkiliyor. Eğer ister ve yeterli çalışmayı verirsen her istediğini başarabilirsin. Bir başlarsan gerisi çorap söküğü gibi gelir
00 Yorumla
+1 yıl- Kısmen evet, kısmen hayır. Kendinden ortaya çıkar, elimizde telefon tak tık yazmak yerine bunu göstermek gerekir, göstermeye gidiyorum by.
00 Yorumla
+1 yılyaşadıkça tecrübeden kattığın kendin geliştiriyon var olandan gelmiyo ya ortama gir yaşa konuş et öyle
00 Yorumlabir şey başarmadanda özgüvenli gezinen çok insan olduğu için. Başarıyla alakalı oldugunu düşünmüyorum.
00 Yorumla
+1 yılBir şeyleri başardığında o başarı sana yaşam enerjisi verir yani kısaca özgüven doğuştan gelen bir şey değil
00 Yorumlasen kendini sevdigin surece hem ozguvenli olur hemde mutlu olursun bir seyleri basarmak degilde kendini oldugun gibi sevmelisin
00 YorumlaBaşardıkça olur. Mesela kilolusundur zayıflarsın kas yaparsın artar, erkeklerde kızlar; kızlarda erkekler sana bakar yazar artar gibi gibi
00 YorumlaBence çalıştıkca gelişir, başarılı olmasan bile çalışdım , elimden geleni yaptım gerisi boş kafasında olursun
00 Yorumla
+1 yılYüzde sekseni aileden yetiştirilmekten kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
10 YorumlaBaşarısı olduğu halde oz guven edinemeyen insanlar var kendinle ilgili olduğunu düşünüyorum
10 Yorumla
1 yılhem kendinde olan bir şey hem de geliştirilebilir bir şey
00 Yorumla
1 yılKendimizle alakalidir fazla özgüven de olmamli bence
00 Yorumla
+1 yılÖzgüvenli olmak için illa bir şey başarmaya gerek yok k
00 Yorumla
+1 yılÖzgüven bir işe kendine güvenerek atılıp o işi başarmakla daha daha çok yükselir
00 Yorumla
+1 yılbasardikca ve tecrubelerden ondan oturu sosyal bir birey olun tavsiyem budur
00 YorumlaKorkularının üzerine gittikçe yendikçe başardık ca göreceksin
00 Yorumla
+1 yılHer zaman kendinde olan birsey ama birseyleri basardikca dahada gelişiyor
00 Yorumla
+1 yılÖzgüven başardıça artar ama bence insanın doğuştanda özgüveni olması lazım.
00 Yorumla
+1 yılKimisinde kendiliğinden vardır evet ama bir şey'ler başardıkça özgüvenimiz artmakta.
00 YorumlaKendini sevdikçe kendine güvendikçe özgüvenin de artar
00 YorumlaKendini sevmen gerekir ve kendini geliştirirken yaşadığın başarı özgüvenini daha da arttırır
00 YorumlaBence kendini güzel görmen ve her işi başaracağına inanman özgüvenin en büyük temilidir
00 Yorumlabence birşeyleri başardıkça özgüven kat kat artıyor
00 Yorumla
+1 yılKimine doğuştan gelse de sonradan da aktivitelerle kazanılabilir
00 Yorumlasac kaynak takarsin gelisir ya da bir sey basarirsin gelisir
00 Yorumla
+1 yılBasardikcq artar qma biraz icinde cesaret heyecan meraki olmali
00 Yorumla- Devamını Gör (60)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Bir şey başarmak özgüvenin gelişmesinde etkili olabilir ancak özgüvenin tek gelişme sebebi bir şey başarmak değildir. Başarı özgüveni değil, özgüven başarıyı getirir. Özgüven daha çok kendini sevmek, kendinle barışık olmakla ilgilidir. Özgüvenimizi etkileyen dışsal etkenler tabi ki vardır. Büyüdüğümüz aile, yetiştiğimiz koşullar, arkadaşlarımız, partnerimiz ve hayatımıza dahil olan her durum özgüvenimizi elbette etkiler. Kimileri bu konularda daha şanslı büyümüşken, kimilerinin bu konularda hiç şansı olmamış olabilir ama en nihayetinde kendimizle bir noktada barışabilmek, kendimizi olduğu gibi kabullenmek özgüvenimizi arttıracaktır.
Peki ama nasıl yapıcaz bunu? Özgüvenle alakalı binlerce yazı okudum, video izledim. Hepsi de aynı şeyler söylüyor. Bunu nasıl yapacağımızı anlatmıyor.
Bunu yaziyla anlatmak mumkun degil maalesef. Mumkun olsaydi inanin bana bunu yazardim. 0551 656 26 62 nolu numaradan klinigimize basvurabilirsiniz. Inanin hayatinizdaki degisiklik sizi cok sasirtacak