"Eski sevgilim profile baktı Eski sevgili neden mesaj atar Eski sevgilim neden barışmak istiyor..." Bu başlıkları görünce şaşırıyorum aslında önce bir insan sonra da bir adam olarak. Diyeceksiniz ki duygular öyle hemen bitmiyor. Hangi duygular? Eski dendiğinde göre ayrılık olduğuna göre birinden biri değer vermeyi bilmiyor demektir "Biz" olamamışsınız demektir. Ya da yalan ihanet var demektir. Ya da kırmış tamir etmemis tekrarlamaya devam ediyor demektir. Tüm bunlara rağmen hala bittiğine üzülüyor ya da arar mi barışır mıyız diyorsanız kendi değerini aşkın anlamını değer kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz demektir. Çünkü yalan ihanet fiziki psikolojik şiddet kırıp tamir etmeme bilerek yapılır ve barissaniz da aynı şeyler tekrar yaşanacaktır. Neden kendinizi eksiltiyor neden kendinizde ki güzellikleri görmüyorsunuz? Aşk huzurla eş anlamlıdır hüzün ile değil... Ve biz olmak demektir. Eskiyi düşünmek ve eskide kalmak kendine ailene seni sevenlere aşk kelimesine ve zamana ihanettir. Unutmayın ki gercekten birbirine aşk diyen bir adam ve kadın yoktan sebeple bitirmez bittiyse de gerçek sebebi vardır ve konu kapanmıştır. Bir insana karşı olan aliskanliklarınızı onla olsun isteğinizi aşk ile karıştırmayın. Unutmayın önüne bakarak yürüyen bir insanla geri geri yürüyen bir insanı karsilastirirsanız, önüne bakan daha emin adımlarla daha rahat ve daha düz bir sekilde yürür. Arkası dönük yürüyen ise yamuk yürür tereddüt eder korkarak yürür hatta yoldan bile çıkıp düşebilir... Eskiyi düşünerek eskide takılı kalarak eksilmeyin değersizleşmeyin haksızlık etmeyin yitirmeyin... Hayat kısa Kuşlar uçuyor Gökkuşağını sevin...
Eski olan O 'mu? Yoksa Sen'misin Eskiyi Yaşayan ve Kendini Degersizleştirip Eksilen?
İnsanların çoğu kendıyle kalamıyor boşlukları eksıklerını kendıyle değil başkasıyla kapatmaya çalışıyor çoğumuz eksık ve yaralı bunlarla yüzleşmek tanır etmek gerek
Söylediklerine katılıyorum. Bir yandan da eksik geliyor. Kendiyle kalmana gerek yok aslında çoğu zaman çünkü bu yaşıma kadar kaldığın zamanlar oldu. Tabii bu demek değildir yalnız kalma hemen sevgilin olsun demiyorum. insan olayı yaşadığında kabullenmeli. Konu aşk ise aşk biz demek ise birbirinde dinlenmek demektir yormak yorulmak değil ise bunu biliyorsa ona göre davranmalı. Aşkta ki geçmişte olan eksikleri ya da yaraları tek başına kapatacağım kimse olmasın demek de tehlikeli biraz duyguların korelmesi gibi. Düşünsene kolundaki yara kendi kendine mi daha çabuk geçer müdahale olduğunda ilgilendiği de özen gosterdiginde mi? Çiçek örneği de olabilir. On yıllık radyoculk yapan ve en az iki milyon gerçek yaşanan ilişki dinleyen biri olarak söylüyorum bunu iki kişi de birbirine gerçekten değer veriyor özenli davranıyor kırıyor tamir ediyirsa ne eksiklik kalır ne yara. Aaa ne çabuk dersin aslında ortada benim buyutecegim bir şey yokmuş dersin. Kendini yeniden keşfeder sendeki güzelliklerin eksiklerden fazla olduğunu görürsün.
Aile bir kişiden fazla arkadaş bir kişiden fazla aşk ise iki kişilik biz olan bir olan demekse. İki tarafta daha özenli daha değerli daha düşünceli olarak birbiriyle ve birbirine bu en ayrıcalıklı duyguyu yaşatmali ve yaşamalı. Aksi halde ozensiz sıradan bir ilişki olur ve yarın öbür gün evlenince aşk evlenince bitiyor diye hayiflanmalar duyulur. İnsan ukalalik ve bencillik duygusundan uzak olmak kaidesiyle kendi değerini bilmeli aşk ve biz olma kelimelrini de bilmeli.
O sana ve yaşadıklarına göre öyle olabilir. Afrika'da ki çocuğa Türkiye de çocuk ağlayınca her istediği oluyor tablet olmadan yemek yemez desem hadi lan biz şu bulamıyoruz der. Onun için yasamadiginiz bilmediginiz bir şeyde sizi suclayamam. Ama siz yasamadiniz gormediniz diye bos hikaye cumlenize de katılamam. İnsan bilmediği bir şeyde yorum yapmamalı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Eskileri düşünmem hiç
İnsanların çoğu kendıyle kalamıyor boşlukları eksıklerını kendıyle değil başkasıyla kapatmaya çalışıyor çoğumuz eksık ve yaralı bunlarla yüzleşmek tanır etmek gerek
Söylediklerine katılıyorum. Bir yandan da eksik geliyor. Kendiyle kalmana gerek yok aslında çoğu zaman çünkü bu yaşıma kadar kaldığın zamanlar oldu. Tabii bu demek değildir yalnız kalma hemen sevgilin olsun demiyorum. insan olayı yaşadığında kabullenmeli. Konu aşk ise aşk biz demek ise birbirinde dinlenmek demektir yormak yorulmak değil ise bunu biliyorsa ona göre davranmalı. Aşkta ki geçmişte olan eksikleri ya da yaraları tek başına kapatacağım kimse olmasın demek de tehlikeli biraz duyguların korelmesi gibi. Düşünsene kolundaki yara kendi kendine mi daha çabuk geçer müdahale olduğunda ilgilendiği de özen gosterdiginde mi? Çiçek örneği de olabilir. On yıllık radyoculk yapan ve en az iki milyon gerçek yaşanan ilişki dinleyen biri olarak söylüyorum bunu iki kişi de birbirine gerçekten değer veriyor özenli davranıyor kırıyor tamir ediyirsa ne eksiklik kalır ne yara. Aaa ne çabuk dersin aslında ortada benim buyutecegim bir şey yokmuş dersin. Kendini yeniden keşfeder sendeki güzelliklerin eksiklerden fazla olduğunu görürsün.
Öyle ne olursa olsun hayatın güzel tarafından bakıp devam edılmelı
Katılıyorum
Güzel lafmiş. Hiçbir zaman birinin yanında değersizleşmem eskiye dönmeyi de sevmem
Aile bir kişiden fazla arkadaş bir kişiden fazla aşk ise iki kişilik biz olan bir olan demekse. İki tarafta daha özenli daha değerli daha düşünceli olarak birbiriyle ve birbirine bu en ayrıcalıklı duyguyu yaşatmali ve yaşamalı. Aksi halde ozensiz sıradan bir ilişki olur ve yarın öbür gün evlenince aşk evlenince bitiyor diye hayiflanmalar duyulur. İnsan ukalalik ve bencillik duygusundan uzak olmak kaidesiyle kendi değerini bilmeli aşk ve biz olma kelimelrini de bilmeli.
Aşk boş bir hikaye
O sana ve yaşadıklarına göre öyle olabilir. Afrika'da ki çocuğa Türkiye de çocuk ağlayınca her istediği oluyor tablet olmadan yemek yemez desem hadi lan biz şu bulamıyoruz der. Onun için yasamadiginiz bilmediginiz bir şeyde sizi suclayamam. Ama siz yasamadiniz gormediniz diye bos hikaye cumlenize de katılamam. İnsan bilmediği bir şeyde yorum yapmamalı
Doğru dedin ben hiç aşık olmadim ama aşk için yalan boş bişey diyorlar ben onların yalancısıyım 😄