Kendilerine ve isteklerine daha sıkı sarılır , yaşamı birde böyle yaşamayı denerlerdi.

Kendilerine ve isteklerine daha sıkı sarılır , yaşamı birde böyle yaşamayı denerlerdi.
Kaygı ve korku yok.
Yasalar ve kurallar devre dışı. Akla hayale gelmeyecek çılgınlıklar yapılırdı. Hiç iyi şeyler gelmiyor aklıma. Soygun cinayet tecavüz ve korkulacak ne varsa serbest.
Arınma Gecesi
Cok guzel olzetlediniz , bu yonden hic dusunmemistim , korkunc olurdu.
Kaygı ve korku mutluluğu engelleyebilir evet ama kaygının ve korkunun olmadığı yerde de, mutluluğun var olabileceğini düşünmüyorum.
Her şey dengeli ve düzenli olmalı. Denge bozulursa, dünyanın düzeni de bozulur.
Kaygı her zaman kötü bir his değildir bence. Kaygı duyacaksın ki adım atabilesin. Örneğin gelecek kaygısı çekmelisin ki, geleceğini kurtarabilmek adına mücadele edebilesin.
Korkunun en görülebilir noktası, korku politikasıdır. İnsanları korkutursun, kendini bir kurtarıcı gibi gösterirsin, insanlar seni tanrılaştırır. Sorgulamaz, savunur ve gün geçtikçe köleye dönüşürler. Korkuyu idare etmeyi, kontrol etmeyi bilmek gerekiyor. İdare etmeyi, kontrol etmeyi bilmezsen, korkunun kölesi olursun.
İnsanlar sadece kendinden korkmalı. Bunu biraz açayım. Hata yapmaktan, incitmekten, suç işlemekten, kötülük yapmaktan korkmalı. Bunun cezai sonuçlarından değil, kendini yanlış yollarda harcamasından korkmalı. Korkmalı ki, iyi insan olmaktan asla vazgeçmesin, ya da iyiliğin cezbedici bir şey olduğunu anlayabilsin.
Ben böyle düşünüyorum.
Mantikli bir yorum yaptiniz, gerçekten bu iki duygu olmadan dünyanin nasil bir yer olabilecegini düsünmek çok zor dehil.
Degil*
Teşekkür ederim.
Ben tesekkür ederim.
O zaman ben de rica ederim.
Kaos hakim olurdu dünya genelinde. Kimsenin kimseye tahammülünün olmadığı günümüz şartlarında insanlar birbirine karşı olan kin ve nefretlerini en ağır şekilde kusardı. Bu hoş olmaz, dünya yangın yerine dönerdi.
Dogru..
Artık tanrılardan korkanlar serbest kalırdı, otoriteden korkanlar serbest kalırdı, adaletten korkanlar serbest kalırdı. Büyük ihtimal korkunç bir kaos olurdu
Hic bu sekilde dusunmemistim , dogru bir dusunce.
Aslinda bu tarz sorular sormayi sevme amacim da bu , hic aklima gelmeyen seyleri bir baskasi yoruma yaziyor ve ogreniyorum. Cok dogru dedin gercekten.
Dunyanin sonu o zaman gercekten.
Nokta yine yanlislikla gitti gerceketen
Evet, zaten şöyle bir durum var; İnsan sayısında ki keskin düşüş dünyada ki insan varlığının sürdürülebilmesi adına yapılan faaliyetleri doğrudan bitirecek çünkü insanlar artık ölümden ve sondan da korkmuyorlar. Anlayacağın üzere böyle bir dünya da insanların geleceği yok"."
Dogru dogru dogru
Cevap
5Cevap
bir şey değişmezdi
Ben üzülürdüm bu duruma. Çünkü insana can katan, adrenalin duygusunu yöneten korkusu. Kaygı çok bende olmuyor ama korkumu kaybetmek istemem. Korkmayı bırakır hatta bu duygumu yitirirsem o ben, ben olamam sanki
Evet doğru, bazı duygular korku gibi kimliğin kilit noktası oluyor..
Kesinlikle özellikle en sevdiğin duygun korkuysa kaybı seni derinden etkiliyor
En sevilen duygunun zaten korku olmasi buyuk bir sorun :D
Jdkd dedim ya normal değilim favori karakterlerin hep en kötüsü ♡ᴗ♡
Kotu olanlarin ya uzucu bir gecmisi oluyor ya da cekici oluyorlar :D
Kotu karakteri favori secen insanlari her zaman cok sevmisimdir :D
Tam benim kafadasın ya dhdhd bence bize cazip gelen empati yapmamız ve benzer hissettiklerimiz. Belki kendimizi özgür bıraksak bizde aynılarını hatta daha fenalarınj yapardık, ki ben Şüphesiz yapardım dhdbxb
Dogruu...
Her kotuyu gorunce belki o da cok sevilse boyle olmazdi tarzinda dusunen bir ben degilmisim :D
Biz kotu olsak bile birbirimizi kollayalim kahramanlara ozgurluk yok :D
Evett
Boğuk çığlıklar xhxh diğer üyenin cevabına özendim 😅
Sst kimse duymasin 😅
🤫🤫🤫
Evet bu çok doğru, insanları tek durduran korkular ve kaygılar. Mesela zombi salgını olsaydı güçlü olanlar gruplaşıp belki bu şekilde yaşamın sürdürülmesi mümkün olurdu ama hiçbir korku ve kaygı olmadığı için büyük ihtimal kısa sürede dünya da ki insan sayısı inanılmaz bir düşüş yaşar bunun sonucunda dünya insanlar için elverişsiz bir hale gelmeye başlar yaşamın yok olması da çok uzun sürmez.
Haklisiniz..
Korku ve kaygı bir duygudur sadece. Eğer insan korku ya da kaygı ile ilgili bir yanlış inanca sahipse o zaman etkilenir işte. İnsanı engelleyen korku ve kaygıları değil kişinin inançlarıdır. Eğer insanı etkileyen şey korku ve kaygı olsaydı o zaman bütün insanlar etkilenirdi ama şöyle bir bak etrafına. Onca başarılı insan var bu dünyada. Bilim alanında neler yapılmış bir bak. Sayamadığımız kadar yenilikler olmuş. Peki bu insanlarda kaygı ya da korku yokmuydu? Bu insanlar uzaydan mı geldi?
Insanlardan kaygi ve korku duyygulari alindigi zaman herseyin özgür oldugu bir dünyaya uyanmis oluruz. Insanlarin istedikleri herseyi hiç hir korku yasamasan yapabileceklerini düsünsenize. Bu sekilde yasam sizce daha ne kadar devam edebilir di?
İnsandan kaygı ve korku duygusunu aldığın an 5 dakika hayatta kalamaz. O duygular bizi hayatta tutuyor. Onu ne yapacağız? 😅
Iste, bu da yasamin sonu demek 🤷🏻♀️
Bence dünyada sinir hastalığı diye bir şey olmazdı ve herkes daha mutlu daha güzel bir dünyanın inşaasında katkıda bulunurdu
Çılgınlık eğlenceler hiç bitmezdi
Hayali cok guzel.
Evet çok güzel
İnsanlar sakin bı çılgınlık yasardi
Sakin bir çılgınlık , cok guzel ozetleme.
Evet , yorumlariniz cok etkileyici.
Guzel sozleriniz icin cok tesekkur ederim.
Sadece birkac fikrim var ama siz de aydinlatirsaniz memnun olurum. Bir kere insanda ki kaygi ve korku gitti mi hicbir sey icin endiseli veya acele etmelerine gerek yokmus gibi olabilir. Savasmasi en zor olan duygularin kaybolmasi insanlara sizin de dediginiz gibi sakin bir cilginlik yasatirdi. Artik hic bir sey icin dusunmek veya endiselenmek gerekmezdi belki de. Kaygidan arinmis , zamanin akis hizini dahi umursamiyor demek olabilir. Gokyuzune birakildiginizi dusunun , kanat takilmis ve size hadi uc diyorlar. Aceleye gerek var mi? Yavas bir sekilde , guzellikleri fark ede ede ilerlenebilir. Fikrimce.
Cok dusundurucu , kaygi ve korku insanlarin en fazla hissettikleri duygulardandir. Kumeden bu ikisini cikarirsak tum denge bozulurdu gibi. Sanki insanlar artik daha farkli canlilara bile donusebilir gibi. Ben negatif tarafini dusunmemistim ama aslinda bir insandaki korku hissinin gitmesi gercekten de onu herseye ozgur kiliyor. Yaptigi eylemleri icin kaygilanmamasi korkunc geliyor. Herseyin serbest olabilecegi bir dunya olabilirdi. Dusununce bu iki duygunun yoklugu insana insanligini unutturabilecek kadar korkunc olurdu.
İnsanlığı unutturacak bölüm can alıcı noktadir
İnsanı insan yapan duygularidir ve duygular butunculdur birini bile için nden cikarirsan artık hiçbirini hossedemez ve insani duyarliligini kaybedersin bu yüzden duygular bölünemez eksiltilip cogaltilamaz
Anliyacagin hep keskelerle başlayan şikayet ettiğiniz o duygular bizi hala insan yapan yonunuz eğer kaybedersek orada sakin cikginlik başlar
Dogru , dogru bir mantik. Cok guzel dediniz.
Cevaplariniz ve zamaniniz icin cok tesekkur ederim , hosca kalin.
Kimsenin aklına gelmeyecek şeyler olurdu
Hiç güzel bir tablo gelmedi gözümün önüne
benim icin bir sey degismez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?