ben neden yalnızım diye sürekli kendime soruyorum neden BÖyle diye artık kafayı yemek üzereyim. Gün içinde uğraştığım meşgul olduğum şeyler var zaten okula gidiyorum hemşirelik öğrencisiyim fakat en basit örmek olarak etrafta benim yaşımda çiftleri sevgilileri görmek bana çok koyuyor artık bunları düşünmemek için ne yapmam lazım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSenin onlarla kendini kıyaslamanin altındaki sebebi bulman lazım. Kendini onlarla eşit görmek tamam her insan eşittir bir çok konuda ama hayat eşit davranmaz. Bazıları erkenden iş hayatına atılır bazıları erkenden evlenir bazıları erken yaşta vefat eder. Ama ben şunu bilirim kimse de gidip erken yaşta vefat eden ile kendini kıyaslamaz ben neden erken vefat etmedim diyemezsin. Çünkü her zaman en iyisi olma arzusu çevremle ya eşit olayım ya da bir tık üstü. Altı kurtarmaz bilinci insanı yitirir. Şükür etmek önemlidir. Halini olması gereken düzeye göre eleştir. Bu yaşta elin ayağın tutuyor aklın çalışıyorsa her şey olur ama sırası değil demek ki. Çıkıp hoşlandığın bir erkeğe sen açıldın mı mesela ya da açılma mevzusu fazla derinlere gider. Erkeklere tavırların farklı mı mesela. Belki sen insanlardan soyutluyorsun kendini farkında değilsin. Bunları da analiz edip kendine daha öz eleştiri yaparak böyle basit şeylere takılmadan yoluna devam ettiğinde zaten kısmetinde hayırlı biri varsa elbet seni bulur ya da sen bulursun. Her zamanda ayağa gelmesini beklemek yanlış bu devirde. Çünkü görüyorum artık eskisi gibi değil. Erkekler de bir çok sebepten atılgan değil, çağın gerekliliği olmuş bazıları için bazıları da çekingendir zaten o başka mesele. Kendinden emin ol önce o zaman zaten kimseyi umursamazsin. Ek olarakta bazı dönemler bazı duygular kabarır insan içinde. Bende diyorum ah şimdi iyi bir eşim olsun güzel düzenli bir hayat çevremde evli arkadaşlarımı görünce bazen iç çekiyorum, imrendigim bile oluyor ama kıskanıp kafayı yemiyorum. Hayırlısı diyorum ve kendi hayat çizgime odaklanıyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDur hele daha yolun başındasın Ben senin yaşının iki katı yaştayım 40 yaşını geçtim Ne evlenebildim ne mutlu olabildim hiç kız arkadaşım bile olmadı sen daha yolun başındasın şimdiden bu kadar çok kafaya takarsan benim yaşıma geldiğnde aklını kaybedersin Sakin Ol. Ailen ile iletişimin nasıl Senin önce bunu sorayım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanın kendi kendine mutlu olmayı öğrenmesi gerekiyor. Çünkü mutluluğu bir başkasında aradığında onun sevgisi azaldığında yıkılıyorsun. Mesela ben😓 sırf evlenmek için evlendim. Başta her şey mükemmel olmasa da iyiydi. Şimdi iki yıl dolmadan bütün sevgi aşk bitti. Mutsuzluk içinde mahvolurum. Instagram da evli mutlu bütün arkadaşları takipten çıktım. Onlar başbaşa romantik şeyler paylaştıkça gezdikçe üzülüyorum. Keşke arkadaşlarımla yetinmeyi bilseymişim. Şimdi bilmediğim bir memlekette evde kocam gelse de ilgilense diye bir umut ağlayıp duruyorum.
00 Yorumla
+1 yılBu duygu oldukça normaldir. İnsanların mutlu olduklarını görmek, kendi ilişki durumumuzu sorgulamamıza neden olabilir. Başa çıkmak için, kıskançlık duygusunu fark etmek ve kabul etmek önemlidir. Kendini başkalarıyla karşılaştırmak yerine, kendi hayatına odaklanmak ve mutluluğunu bulmak önemlidir. Kendine değer vermek, kendi ilişkilerini geliştirmek ve kendini sevmek için zaman ayırmak da önemlidir. Unutma, herkesin hayatında farklı süreçler ve deneyimler vardır. Kendi yolunda ilerlemek ve kendi mutluluğunu bulmak en önemlisidir.🩵
01 Yorumla
Soran+1 yılKardeş önemlidir demişsin her şeye haklısın da önemli olduğunu ben de biliyorum sadece bu şeyle başa çıkamıyorum ne yapmam lazım diye sordum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
23Cevap
Ayni sorun bende de var. Arkadaşlarım ilişkilerinden falan anlatınca dinlemek istemiyorum bilene konuyu değistiriyorum. İnstagramda sürekli eşiyle falan hikaye atanları sessize aldım. Yakın tanıdığım biri olmadığı sürece düğünlere falan gitmiyorum. Bide şunu hep aklıma getiriyorum, sosyal medyada paylaşılan şeyler tek positif şeyler. Kimse mutsuz olduğunu paylaşmaz. Nasip kısmet diye kendimi avutuyorum doğru zamanda doğru kişi gelecek. Kendini strese sokup ilk gördüğün adamla sevgili olmaya çalışma. Maalesef bir çok arkadaşım bu sebeplerden mutsuz evlilik yaptı ve boşananlar oldu. Benim yaştaki yakın arkadaşlarım anne olmuş benim se ailemin karşı geldiği ve her kavgada beni 1 ay kadar engelleyen bir sevgilim var. Her zorluktan sonra güzellik gelirmiş ona tutunuyorum. Kıskanmamak için fazla kimsenin özel hayatıyla ilgilenip stalklamıyorum. Mutsuz ya da boşanmış biri olmak yerine şu an ki yalnızlık iyi dir kendini seni hak eden birine sakla. Allah kolaylık versin senin halini çok iyi anlıyorum aynı hisler bende de var ve ne kadar iğrenç bir his olduğunu biliyorum. Kötü biri deĝilsin bundan emin olabilirsin ben kendimi çok sorguladım. şu an ki sosyal medya dizi ve filimler bizi bu kadar özendiriyor. Başkaların sahte mutlu hayatlarını görünce kendimizi yetersiz hissediyoruz.
211 Yorumla
Soran+1 yılNihayet beni anlayan birisi çıktı 🙏🏻Allah razı olsun bana çoğu kişi hasetsin kıskançlık yapıyorsun yazmış ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum
- +1 yıl
Yok be biri üzülüp mutsuz olsun istemiyorsun ki hatta bence tam tersi kendini düzeltmek istiyorsun sorguluyorsun kendini. Kendine fazla yüklenme ve kimseyle kendini kıyaslama. Sosyal medya gerçekten bir bataklı ister istemez imreniyorsun ve sahte şeyleri normalmiş gibi görmeye başlıyorsun. Önce sevgilim olsun dersin, sevgilin olur sonra neden hediyeler almıyor evlilik teklifi etmiyor diye takıntı yapılıyor. Evleniyorsun şunun çocuğu oldu daha benim niye yok diye krizler başlıyor. Çocuğun olur bu sefer diğer çocuklarla yarıştırıyorsun. Kendini fazla üzmemeye çalış kötü biri değilsin bundan çok eminim
Soran+1 yılÇok güzel konuşmuşsun gözümden böyle yaş geldi yemin ediyorum. Çok teşekkür ediyorum değerli yorumun için. Ben kötü birisi değilim sadece imreniyorum
Soran+1 yılÖzellikle instagramda bazı reelsları izlemek çok feci canımı acıtıyor. İnsanlar ne güzel mutlu hemcinslerime kıtlıktan çıkmış gibi çiçekler alınıyor çok mutlular ve en azından bir ilişkileri benim o da yok diyip üzülüyorum kendi kendime artık instagram dondurmayı düşünüyorum sırf bu yüzden
- +1 yıl
Faydalı olabilir bir süre uzak durmak. Bende mizah sayfalarını tek takip ediyorum. Ya cidden bazı insanlar göze sokmak için uğraşıyorlar. Bunu yapanların çoğu bunu başarı zannediyor. İnstagramdan ben komple çekildim hiç bir sekilde paylaşım yapmıyorum soğudum bu konulardan. Fenomenler zaten böyle paylaşımlar yaparak takipci kasıyorlar sanmıyorum normal hayatları olsa böyle jestler yapacaklarını. Biliyorum dediklerim de kolay değil bakma benim böyle akıl vermeye çalıştığımı daha bir kaç gün önce gece ağlamıştım herkes çok mutlu sevilip ilgi görüyorlar benim de sevgilim en ufak şeyde beni engelliyor ve doĝum günü tarihimi bilene aklında tutamıyor diye🥲 sevgilimden önce de hayatım da hiç kimse olmamıştı. Onunla tanışmadan önce de ya beni sevecek beğenecek kimse hiç olmazsa, tüm arkadaşlarım lisede kaç kere birini buldu ben biriyle normal konuşmuyorum bilene. Benim ailem dindar. kuzenlerimle bilene yalnız kalmıyorum iletişim yok. Beni çocukluğumdan beri uyarıyolar yanlış anlaşılır erkeklerle muhatap olma laf olur diye. Bide ben aşırı çekingen biriydim önceden derslerde cevapları bilsemde söylemiyordum susuyordum. Yani ben bilene bi şekilde birini bulduysam sende elbet bulursun daha doğrusu o seni bulur. Kadere ben çok inanıyorum. Nasibin ne olursa olsun seni bulacak. Bence böyle ayrıca daha güzel yanlıs kişilerle ilklerini ve özel anıları yaşamak yerine doğru kişiyi bekleyip onunla bunları yaşamak daha değerli olur
Soran+1 yılSenin nasıl sevgilin oldu ve flörtten sevgili aşamasına nasıl geçtiniz hani biz artık sevgiliyiz mi dediniz o geçiş nasıl oluyor
- +1 yıl
Sevgilimle bir oyunda tanıştık. Aslında kimseyle alakam yoktu başlarda. Birlik vardı ve oyun dışında bana ulaşılmıyordu diye kızın biri bana özelden yazdı numaramı istedi bende instamı verdim sadece. Sonra bi şekilde güvenimi kazandı erkekler yok dedi wp grubu kurdu. Sonradan sevgilim bir arkadaşıyla birlikte geçtiler. Sevgilimde oyuna kaptırmış herkese özelden yazıyor kardeşim şu saate ol şunu bunu yapalım diye. Başta abi kardeş falan diye konuşuyorduk. Benden 4 yaş büyük diye mesafeliydim ve zaten internetten tanışmaya çok karşıydım. Bana her hafta da bir yazıyordu bunu böyle yap falan diye soğuk bir şekilde. Benimde o zamanlar dedem yeni vefat etmişti uyku düzenim bozuktu rahatsızdım falan. Birbirimize bir süre sonra oyun hesaplarına bakmaya başladı ben gece uyumuyordum o sabah işe gidiyordu. Sevgiliminde aile sorunları vardı. Bana her gün günaydın yazıyordu uyanır uyanmaz ve lafta oyun icin bilgi veriyordu. Ben oyuna baya takıntılı sanıyordum normalleştiriyordum. Benden hariç kimseyle günlük görüşmediğini sonradan anladım. Nasıl olduğumu merak ediyordu uyku düzenimin düzeltmek için uğraşıyordu bide kendimden paylaşım yapan biri değilim iyice merak etmiş. Bana yanındayım oyun olmasada seni bırakmayacağım diyordu. Arada romantik sözler söylüyordu ama ben rahatsız oluyordum, dile getirince de geri çekiliyordu. Her gün yazışıyorduk ama. Bana diyordu seninle ömrüm geçecek seninle evlencem ve annesine bahsetmiş benden. Sevgili gibiydik ama adı da yoktu. Bir gün bana vakit ayırmamıştı saatlerce yazmadı. Bende o gün kendime kızmaya başladım internetden farklî şehirden biriyle tanısmaya karşıydım erkeklerle alakam yoktu ve her şeyi bitirmek istedim. Ona da dedim bitsin ben hep karşıydım ailem de kabul etmez zaten yol yakınken sohbeti keselim. Kavga ettik ve bir kaç saat sonra yazdım üzgünüm kızma diye. Bağlandığımı o gün hissettim. Anlaştık bir şekilde bana sözler verdi ve sonradan sevgilim diye hitap etmeye başladı
- +1 yıl
Başta kızıyordum kendime saçma geliyordu her sey bazen de sorguladığım oluyor. Babamla tanıştı babam da dedi ayrılın pek hoş karşılamıyorum bitsin burada dedi. Annem zaten en baştan karşıydı babamı doldurdu buluşmaya tek onu gönderdi. Aman neyse olumsuz şeyler yaşandı. Bende bir kaç önce sevgilimin ailesiyle görüntülü ararkene tanıştım. Bilmiyorum ilerliyoruz bir şekilde gibi ama öne mi arkaya mı bilmiyorum. Alışkanlığı var bana kızınca engelliyor beni. 1 ay önce kavga ettik ve o gündrn beri engelledi beni şu an. Belki bende acele ettim bilmiyorum belki kriterlerime uygun biriyle tanisabilirdim ya da ailemin de kabul edeceği birini. Bana o zaman doğru gibi geliyordu ve kedimi iyi hissettiriyordu. Çevremde erkek olmamasına rağmen bir şekilde beni buldu kaderdir dedim kaldı öyle. Gerçekten bir şekilde nasip birini buluyor. Normalde instadan fslan yazanlara cevap bilene vermiyorum engelliyorum. Öyle bir şekilde tanıştım ki gerçekten hayret ediyorum o kıza nasıl güvendim nasıl numaramı başkalarına vsrebildim diye. Sen sosyal biriysen zatem dwha kolay bulur. Kendiliğinden geleceğine inan ve fazla kafaya takmamaya çalis
- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSadece şunu bil yeter hiç bir şey göründüğü gibi değildir kimse dışarıya mutsuzluğunu yansıtmaz gerek dışarda gerek sosyal medyada hep mutluluk tablosu çizer
14 Yorumla
Soran+1 yılHerkes çok mutlu ediyor bu da beni deli ediyor ben neden böyle değilim diye kendi kendimi yiyorum
- +1 yıl
İllaki olur seninde sevgilin erkek arkadaşın veya eşin o zaman ne demek istediğimi anlarsın
Soran+1 yılSevgililer çiftler birlikte ne yapar nasıl vakit geçirir onu bile bilmiyorum
- +1 yıl
Öğrenirsin iş oraya kalsın
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sakin ol. Daha çok gençsin. Senin de sevgilin olacak, sende onlar gibi haz dolu mutluluğu doya doya yaşayacaksın. Bu güzelliği herkes yaşamalı ve yaşayacak prenses. 😎🥰
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Gayet normal böyle düşünmek veya hissetmek. Bununla başa çıkmanın bir yolu yok. Kafana takmaman gerektiğini sende biliyorsun bende biliyorum. Sürekli bunu düşünmeye de gerek yok bence.
00 YorumlaÇok arzulsun kabaca abaza bunu farkeden kaçar. Sakın.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılVakti geldiğinde olacağına varır. Akılda içselleştirdikçe olmasını istediğin şeyler uzaklaşabilir
00 Yorumla Kıskan ama imrenme tarzı olsun. Haset olarak olmasın “ne kadar güzeller keşke benimde böyle olsa..” gibi düşünürsen bu inrenme olur
00 Yorumla
+1 yılOnlar da olmasa bu devir çekilmez. Mutlulukları daim olsun
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yılBende öyleyim. Ama nasip kısmet ne zaman çıkar belli olmaz.
00 Yorumla
+1 yılNormal aslında. Zamanla umarım sana uygun biriyle tanışırsın.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Onlarda arada kavga ediyordur diye düşün rahatlarsın🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenelerdir başa çıkmaya uğraşıyorum henüz yolunu bulamadım. O duyguyu hissediyorsan onu elde etmeden geçmesi çok zor çünkü.
00 Yorumla
+1 yılTam anlamıyla kendine odaklandığında zaten kısmetin bulacak seni
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılonların azınlık olduğunu düşünerek eksiklenmeyebilirsin
00 YorumlaBende bu durumdayım tek fark başka bir bölüm okuyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılSen ne okuyorsun kanka
Aslında kıskançlık değil biliyor musun sadece insan özeniyor hepsi bu
00 Yorumla
+1 yılHasetlikten geberiyon
03 Yorumla
Soran+1 yılEskiden böyle değilim bazı sıkıntılar yaşadım konuşmamam gereken insanlarla konuştum ondan beridir böyleyim
- +1 yıl
Git kalbini temizle Allaha dua et
Soran+1 yılEskiden çok temiz kalpliydim saftım ve böyle şeyler düşünmezdim ben sonradan bu hale geldim
Kişilik & Karakter konusunda 386 cevap paylaştı. Sende, seni seven birini bulabilirsin.
00 YorumlaNazar etme ne olur, çalış seninde olur😅
00 YorumlaEvlenmeyi düşün
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 25,7b cevap paylaştı.
+1 yılSende bul bir erkek, ol mutlu çift.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 687 cevap paylaştı.
+1 yılSevgili edin sende mutlu ol mutlu et
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes göründüğü gibi değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen niye sevgili yapmıyorsun
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 887 cevap paylaştı. Sevgili yap.
00 Yorumla
+1 yılSen gibiler yüzünden zaten nazar var
00 Yorumla
+1 yılBakma
00 Yorumla
+1 yılSağlam birini bulabilirsin bence
00 Yorumla
+1 yılSevgili bul.
00 Yorumla
+1 yılBen de neden motorum yok diye çok içerleniyorum 😀
00 Yorumla
+1 yılBenim de sevgilim olmadı hiç inthar etcem ben
00 Yorumla
+1 yılSanal bu birini uygunsa konusaim
00 YorumlaSevgili yap
030 Yorumla
Soran+1 yılİşte nasıl yapacağımı bilmiyorum
Soran+1 yılYürüyen de yok çünkü sosyal medyada fotoğraf paylaşmıyorum okul dışında erkeklerle bulunduğum bir ortam yok ders biter bitmez yurda gelip yemeğimi yiyip ders çalışmaya başlıyorum
Soran+1 yılSırf buraya soru sordum diye buradan ayarlayalim demek de tuhaf
Soran+1 yılEe yani
Soran+1 yılYoo çirkin değilsin ki
Soran+1 yılNe dediler ki sana
Soran+1 yılSen kaç yaşındasın da sana yaşlı diyorlar
Soran+1 yılOlabilir
Soran+1 yılAma öyle demeleri ayıp olmuş saygısızlık yani
Soran+1 yılboş ver ya takma kafana hayatında görmediğin insanların yorumu da umrunda olmasın
Soran+1 yılGeldim
Soran+1 yılHoşbuldum
Soran+1 yılBen de 20 yaşındayım işte
Soran+1 yılTamam atıyorum hadi
Soran+1 yılTakip isteği attım ama görmedin sanırım
Soran+1 yılHey
- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılKiskanma
00 Yorumla sevgili yap
00 YorumlaTakip
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Etrafta sevgili mutlu çift görmeye dayanamıyorum ve kıskanıyorum, bu duygu ile nasıl başa çıkarım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım