Mutsuzluk duygusu ruhun doyumsuzluğuna mı bağlı, hayatın olağan gerçeklerine mi?

Gerçekte mutluluk çok çok kötülüğü, mutsuzluk da erdemi doğurur. Sevgi Üstüne / Francis Bacon
Mutsuzluk duygusu ruhun doyumsuzluğuna mı bağlı, hayatın olağan gerçeklerine mi?

Gerçekte mutluluk çok çok kötülüğü, mutsuzluk da erdemi doğurur. Sevgi Üstüne / Francis Bacon
Mutsuzluğun kaynağı genellikle birçok farklı faktöre bağlı olabilir.. Ruhun doyumsuzluğu, yetersizlik hissi, beklentilerin gerçekleşmemesi, hayatın karmaşıklığı gibi sebepler mutsuzluğa yol açabilir.. Aynı zamanda yaşanan olumsuz olaylar, stres, ilişki sorunları, iş hayatındaki sıkıntılar da mutsuzluğun nedenleri arasında yer alabilir.. Mutluluğu etkileyen pek çok faktör vardır ve her bireyin mutluluk algısı farklıdır..
Mutsuzluk ruhun doyumsuzlugundandir. Nefis ağırdır isteği, arzusu bitmez hayırlı olanı dilemek lazım, olmayana razı gelmek lazım. Tamah edip hayırlı olanı istemekte samimi oldukça, ayni kapı olmasa da farklı bi kapıdan bize umut olacak bi ışık gösterecektir Yaradan. Mutsuzum diyip mızmızlanmak yerine mutlu olmanın yollarını doğru şekilde aramalı, insan neye yoğunlaşırsa onu çeker. Sen tatminkâr olup şükür ettikçe Rab'bin huzurunu arttırır nereden nasıl geldiğini anlamazsın bile..
Rica ederim.
Tam olarak ikisinin de çakıştığı, kesiştiği yoldan kaynaklanır. İnsan bu kesişimden sonra mutsuzluk çıkmazına girer ve ne yazık ki aklını kullanabilenler (umutsuzluğa kapılıp gitmeyenler) sadece o yoldan çıkabilirler.
Mutluluk insanın içinde bakış açısında gizlidir beklentilerinizi azaltmak sahip olduğunuz şeylerle mutlu olmaya çalışmak içinizde oluşan karamsar ve mutsuz piskolojiyi ortadan kaldıracaktir
Mutluluk beklenti ile doğru orantılı mıdır yani?
Kesinlikle öyle insanoğlu doyumsuzdur ne kadar verirsen daha fazlasını ister 👍 insanoğlu ulaşamadığı herşeyin müptelası ulaştığı herşeyin nankörü dür bunu unutma
Unutmam, teşekkür ederim.
🙋👍🤗🙏
Cevap
7Cevap
Benim için hayatın gerçeklerinden.. doyumsuz olmak başka bir olay.. insan zaten düzgün giden yaşantısı vardır ama doyumsuzdur elindekilerin değerini bilmez.. bir de elinde acıdan başka bir şey kalmayan insanlar vardır.
Beklentilerin yeri çok önemlidir. Ve neyi nasıl karşıladığımız.
Bazen bakıyorum şimdiki gençliğin, dertsiz başlarına dert istemeleri bir tuhafıma gidiyor. En saçma olaya ağlıyor, mutsuz oluyorlar. Anlam veremiyorum. Ben şahsen en kötü yaşadığım olayları bile tiye alıp, aklımdan çıkartmaya çalışıyorum. Zor bir nesil var ve hastalıklar çoğalıyor, sebebi de stres…
Allah yardımcımız ola.
Amin 😑
Soru baya sorgulamama sebep oldu kendimi.
Bence mutsuzluk ruhun yarım kalmışlıklarından kaynaklanıyor.
En mutlu olduğumuzda dahi bir anda bir dalgınlık gelir ve içimizdeki boşluğu anlamlandırmaya çalışırız. Anlamsızdır. Biraz yaradılış gibi bana öyle geliyor ya da
Mutsuzluğun en büyük sebebi, her şeyi dış koşullara bağlamak.. Şu kadar para kazanırsam mutlu olurum, dillere destan aşk yaşarsam mutlu olurum, o olursa mutlu olurum şu olursa mutlu olurum diyerek her şeyi koşula bağlama arzumuz bizi mutsuzluğa sevk eden.. Mutlu olabilmenin ilk adımı elindekiler için şükür etmek.. Şükür ettikçe çoğalır her şey buna mutluluk ve huzur da dahil..
Allah’tan uzaklaşıp dünyaya bağlı olmaktan kaynaklı.
Ben ne zaman derin depresyona girsem hemen ibadet ile Allaha yakınlaşmaya çalışıyorum. Normal zamanlarda da ruhum daraldığı için hayırlı işlerle meşgul olmaya bakıyorum.
Bakıyorum da, morelimi bozan canımı sıkan bunaltan şeyler 90% dünyalıkla alakalı.. imtihan dünyası işte.
Nefis hep zevki sefa ister, ne kadar çok beklenti o kadar mutsuzluk doğrur. Bu dünyada mutlak mutluluk yok zaten, yaşadığımız mutluluklarda geçici.
Mutsuzluk insanların hayatındaki olumlu şeylere bakmamasından kaynaklanır hep olumsuzu görerek hep olumsuz yönde hareket ederek ya da hayatında olup biten pozitif şeyleri görmek yerine kendinden daha beter insanları görmek yerine hep kendini isyankar olarak betimlemesinden kaynaklanır.
Yani mutluluk da mutsuzluk da insanın elinde olan bir şeydir
Doyumsuz bir ruh ve tatmin edemeyen hayat şartlarının birleşimi buna neden olur.
Hayatın gerçeklerine kapılıp doyumsuzluğunun peşine düşen ruhlar bence. Aslında hayat sandığı kadar gerçek değil, geçici ve doyumsuzluğu da cabası.
Mutlu olmayı doğru düzgün bilmemekle alakalı bence. Mutluluğu bir şeylere bağlıyoruz mutluluk böyle bir şey değil.
Hayatın gerçekleri mutsuzluk yapabilir afiyet sağlık huzur önemli bide sevgi sevmek sevilmek olursa mutluluk olur
Ruhun kendi dünyası ile hayatın gerçekleri arasında kalmaktan. Ruh da masum fakat hayat fazla acımasız.
Mutsuzluk genelde yüksek beklentilerden kaynaklanır, ya yüksek beklentilerin olmayacak ya da bunları yerine getirebilecek güvenin.
Bence tüm mutsuzlukların kaynağı beklentidir. Beklentin olmaz ise üzülmezsin.
Ruhun doyumsuzlugu daha büyük bir faktör sanırım
Her ikisside ama en çok Hayatın gerçeklerine bağlı
Öyle bir an oluyor ki.. hayatın gercekliginde karnın doymuyorsa yemişim ruhunu diyor insan..
Ruh hayatın gerçekleri sebebiyle beslenemez. Gerekli olanı değil zorunlu olanı yaşamak zorunda kaldığı için. Mutsuzluk dolaylı olarak hayatın gerçekleri ve doğrudan ruhun doyumsuzluğu ile ilgilidir.
Ruhun sürekli değişen rengarenk haline göre her zaman dilediği şeyleri elde edememektir.
Bakış açısı mutsuz eder insani gerceklerin kendi degil.
Ruhum gayet tok ama hayat istediğim şekilde ilerlemiyor hep bana ters, hayatın gerçeği maalesef
İnsan kendi kendini mutlu edemiyorsa sıkıntı var demektir
Ruhun doyumsuzluğundan kaynaklanıyor bence. Hayatın gerçekleriyle başa çıkan insanlar da var buna rağmen mutlu olabilen
Hayatın gerçeklerinden
Yarı yarıya ikisi de
Ruhun doyumsuzluğundan
Ruhun doyumsuzluğundan dolayı
Hayatin gerçeklerinden
Hayatın gerçeklerinden daha çok olur
Ruh Kesinlikle
gerçeklerden
Hayatın gerçeklerinden bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?