Gündelik karşılaşmalar, gerçek çarpışmalar, bir yere kapılıp gitmeler olmadığında hayatta yüzeysel bir hüzün çevreliyor insanı. Yalnızlık, olmazı olur kıldırmakta çok usta. İçim, dışım, aklım, bedenim bana ait tüm benliğim her açıdan çelişkilerle dolu. Üstüne üstlük yaşamın renkleri soluklaşıyor, artık eskisi gibi canlı değil. Kendimi kendi derinliğime bıraktıkça, derimi yüzüyorum. Bunun yanında da bir şeye karşı adanmışlığım da yok. Sadece boş veriyorum. Bir tek bana kalan deliliğim var içinden sanatla bütünleştirebildiğim.
Mutsuzluğun en büyük nedeni muhabbetsizlik, diyalog kuramamak, konuşamamak, anlaşılamamak. Oysa insan kendi başına son derece mutludur. Çünkü kendisiyle problemi yoktur. Ne zaman ki hayatına zor biri dahil olur, mutsuzluk alır başını gider. Bu illa eş, sevgili değil. Anne, baba, kardeş, arkadaş. Ayrıca sahip olamayacağını istemek ve olmuyor diye kendini yıpratmak. Mutluluk bir şeyi elde etme çabasıdır. Elde ettiklerin sana yetiyorsa mutlusun yetmiyorsa mutsuzsundur.
Mutsuzluğun temeli, bir yere ait olamamakta yatar. İçsel çatışmalar, dış dünyayla bağ kuramamaktan doğar.
Yalnızlık, bazen insanı kendi içindeki boşlukla yüzleştirir ve bu boşluk, her şeyin anlamını yitiriyor gibi hissettirir.
Renklerin solması, bir şeylere adanmışlık eksikliği ve sonunda boşvermişlik, insanın içindeki kaybolmuşluğu anlatır... En derin mutsuzluk, kendi derinliğimize indikçe, kendimizi bulamamakta gizlidir...
Yalnızca delilik ve sanat, bu boşluğu bir nebze de olsa anlamlandırabilir bence
Her şeyin istediğimiz gibi olmamasıdır. Özgürlüğümüzün engellenmesidir. Sevdiğimiz insanın bizi, bizim onu sevdiğimiz gibi sevmemesidir. insanların hayatımıza çok karışmasıdır. Tüm söylenenlere kulak asmaktır. yanlış olduğunu bile bile aynı hatayı yapmaktır. Belki bunlar olabilir.
""Buralı olmayan ruh'un , buralı olan bedenle çatışmasıydı belkide"
Ruha dikkat etmişseniz tam olarak doyuma oluşmaz, Bu dünyanın zevkleri onu tam olarak doyurmaz daima daha fazlasini ister (memnun değildir). Esasen bunu nefis ile karıştıranlar olsada. Bana göre ruhtur.
Nefis daha cok kısa süreli zevkler peşindedir.
Kısa süreli zevkler her ne kadar zevk versede bu tükenmenin fitilini ateşler.
Kendisi ile meşgul olan kendi zevklerinin peşinde koşan insanların tükenme cukuruna girme sebebide budur belkide.
Mutsuzluğun temeli var mıdır ki, bir balon gibidir mutsuzluk dışardan bakarsın renkli güzel gözükür, içindeki boşluğu bilemezsin o içindeki boşlukta gizler kırgınlıklarıni, kim üfler bu balona , hayat mi, insanlar mi, yoksa kendin mi , uflendikce şişer ve patlar, o hafif balonun patlaması senin içinde karşılık bulur, içimizdeki balonun boşlugun patlamalari gibi mutsuzluk, her patlama kendine bir adım..,
Dünya ile doluyor balonun içi yani insanin içi üflenerek hayatile, insanlarile, ya da kendisiyle, ordaki patlama, taşma, kendiyle yüzleşmeye kendini tanımaya adım..,
Evet doyumsuzluğun yanında yeterince iyi doyum sağlanamaması ne güzel bir yaklaşım Firu🐣 Ben hep doyumsuzluğa yorardım durumun o tarafını düşünmemiştim.
Evet, gayet mantıklı. O doyumu tek başına kendimizde sağlayamazsak o ihtiyacı gidermek için başka yerlerde gidermeye çalışırız. Anlık aydınlanmaya girdim şu an. Aslında göz önünde olan bir şeydi. Teşekkür ediyorum 🙇🏼♀️
Mesafe. Uzak hissettiğin birileri olduğu sürece rahat edemezsin. Mutluluğu sonuna kadar yaşayamaz, kendi derinliğinde yüzemezsin. Çünkü güvendiğin insanlar yoksa yanında daldığın gibi seni küstürüp dünyaya kapatabilirler. O zaman da kendi içinde boğulursun..
Her ne kadar "hayata pozitif bakın" diyenler olsa da her şey öyle olmuyor. Çünkü mutsuzluğu yaratan birçok etken var. Ailevi, fiziksel, sosyal, ekonomik, kültürel, dini, toplumsal ve hatta coğrafi sebepler silsilesi ile bağlı bir kavram mutluluk. Bu kadar çok değişkenin olduğu bir şey söz konusu olduğunda kesinlik her zaman belirsizdir.
Mutsuzluk, başlıca ruhsal problemler, stres, kaygı, takıntı, korku, depresif ruh hali, kararsızlıklar, endişeler, çelişkiler, öfke gibi daha bir çok sebebintetiklenmesiyle meydana gelir. Kağıda Dökün; Öncelikli olarak, kişi mutsuzluğunun altında yatan diğer sebepleri ve duyguları ayrıştırmalıdır. Mutsuzluğun 5 temel nedeni var. #insanvedeğişim#beklenti#gerçekler#hayaller#kıyaslamak#geçmişetakılmak#karmaşıklaştırmak#kendiniönemsemek.
Mutsuzluğun temelinde geçmişi, çevresi ile iyi olmayan iletişimi, kendi iç huzursuzlugu , hep bir seylerin eksikliği , bir şeyleri basaramama. Derin üzüntü ve hayal kırıklığı yaşamış olmak.