+1 yılKadın veya erkeklerin evlilikten kaçınmasının birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında kişisel özgürlüğü koruma, kariyer odaklanması, geçmiş deneyimlerden kaynaklanan korkular, ekonomik belirsizlikler, veya ilişki beklentilerinin uyuşmaması gibi faktörler yer alabilir. Herkesin tercihleri ve yaşam koşulları farklı olduğu için, bu kararlar kişisel ve çeşitli olabilir. günümüzde de ekonomik sıkıntı var insanların anlaşamaması öfke kontrolünün olmaması, televizyonlarda yaşanan aile içi vahşet haberleri insanlar korkuyor haliyle
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılKızlar çok fazla maddiyat istiyor istemeyen kızlarda var da herkese denk gelmiyorlar bazıları akrabaları 3 5 göbek atsın diye düğüne para dökmeye meraklı (o para ile yurt dışı yapılır) en ucuz evlilik maliyeti 1000000₺ BUNLARIN hepsi bir kenara kafa dengi temiz kız bulmak mesele
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası kimse rahatını bozmak istemiyor birde çalışma hayatın varsa evlilik ev işleri ekstra yoruculuk olarak görülüyor bekarken özgürsün ama evlenince o özgürlüğü bulamamaktan korkuyor insanlar maddi manevi açıdan birbirini kandırarak yaşamayı tercih ettikleri için evlilik zor görülüyor birde düğünün masraflı olması da var tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn temel nedeninin ekonomi olduğu düşünüyorum. Bu devirde evlenmek, ev dizmek kolay gelir çok büyük paralar gerekiyor ve çalışan nüfusun %60'ı asgari ücrete çalıştığı için bu maddi yükün altına giremiyor herkes. Eskiden anne ve babalarımızın döneminde mal mulk edinmek kolaydı ama artık bizlerin mal mülk edinmesi çok zor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı.
u +1 yılDürüstlük kalmadı, aldatmalar çoğaldı, pahalılık çoğaldı, beklentiler çok yüksek...
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEn başta ekonomik sorun olduğunu düşünüyorum Daha sonrasında da devir öyle kötü bir devir oldu ki artık Kimse kimseye güvenemiyor yani eskiden mesela sevildiğini belli eden erkek o şekilde devam ederdi Şimdi yani öyle yok yani kadın da erkek de aynı şekilde yani İlk başta her şey çok güzel melekler gibi ama sonra bir bakıyorsun her şey bitmiş çöpe olmuş o ilk başta o mutluluğu yaşayan Sanki siz değilsiniz gibi Sanki bir film şeridi gibi izlenip bitirmiş bir hayat gibi her şey boş geliyor insanlara evlensem ne olacak diyorlar çoğu zaten dine önem vermeyen insanlar mesela evlenmeyi mantıklı bulmuyor mutluluğu dışarılarda aramaya çalışıyorlar ki ben o insanların da mutlu olduğunu düşünmüyorum çünkü insan bir yerden sonra durup düzgün bir aile hayatı yaşamak ister diye düşünüyorum onların adına bilmiyorum ama en büyük etken ekonomik sorun ve güvensizlik
13 Yorumla- +1 yıl
Harika bir açıklama yapılmış en iyi görüş sıralamasına girer. Aslında konu uzun demlik demlik çaylar bitirilir üzerine işte anlayan biri çıkarsa konuşabiliyorsun onuda
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler, evet haklısınız
- +1 yıl
Rica ederim sizde haklısınız sonuna kadar
+1 yılSorumluluk almak istemiyor cocuk vs
Kendine güvenmiyor. ya zamanla sevgim biterse, bu durumda bir de boşanmayla mı uğraşıcam? Diyorlar
Evlenmeden cinsellik de varsa, evliliğe zaten gerek kalmıyor.00 Yorumla
+1 yılGeçimsizlik nedeni de hayat pahalılığı 🤷
Ben okonımistim diyen adam yuzunden ülke 100 yıl geriye gitti
TL oyle bşr değer kaybetti ki artık 1 çuval parayla dışarı çıkıyoruz o da boş10 Yorumla
+1 yılAğır maddiyat olması sebebi ile özellikle kızlarımız ilk defa evleniyorum deyip aşırı külfetli evlilik istiyorlar ayrıca dizi lerdeki oyuncu ve fenomenler gibi yaşamak istiyorlar islam kültürü Türk yöresi ahlakı öyle ilişkilere kapalı mahremiyete önem veren bir din ve insan topluluğu olduğumuz içinde böyle arayışta olan kızlarımız hüsran ile karşılaşıyor ya evlenmeyip kendi halinde yaşıyor ya da kendi değerini bilmeyen birilerinin yanında yok olup gidiyor
00 YorumlaHerşeyden önce kızların ilahlaştırılması erkeklerin gerçekten kızlardan daha namuslu davranması ve çevrende mide bulandırıcı tiksinç ilişkiler görmek maalesef soğuttu
015 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum kadınlar ilahlaştirildi seçenekleri çoğaldı hepsi altın boğa arayışında
- +1 yıl
Devir kötüleşti en masum görünen kadın bile bir süre sonra cingen gibi davranıp ağzından küfür eksik olmuyor aile içi kavgaların çoğu kadınlardan çıkıyor erkekleri koruma derneği var neler neler mağdurlar var artık bok bulurlar erkek
- +1 yıl
@handeyl defol ağzından küfür eksik olmayan yaratık
- +1 yıl
@handeyl özür dilerim
- Kişilik & Karakter konusunda 25,9b cevap paylaştı.
+1 yıl
00 Yorumla Kadınları bilemem ama erkeklerin evlilikten kaçmasının iki sebebi var. Maddiyat ve doğru kişiyi bulamamak.
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin bir hükmü kalmadığı için
Toplumsal adalet duygusunu kaybettiğimiz için
Para otoriter güç olduğu için00 YorumlaÇevrede çok fazla boşanma olayları finansal zorluk özgürlüğünü kısıtlanması, evlilik zor olacağını düşüncesi paikolojisi hepsini düşününce baz geçiyorum
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. çok pahalı geçim de zor bu ekonomide göze alamıyorlar
10 Yorumla
+1 yılNasıl kaçmasın ki ekonomi malum. Biz insanlar malum psikolojiler bozuk. Nasıl olscak bu iş
10 Yorumla
+1 yılBelki de yalnız olmamın sebebi, sevgime değer birini bulamayisimdir..
00 YorumlaKımse sorumluluk almak ıstemıyor ya da cesaret edemiyor
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin temellerinin günümüzde önem verilmeden hareket edildiğinden bence
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendi adıma gerçekten güvenilir birine denk gelsem düşünürüm evlenmeyi, yok çünkü (=
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 445 cevap paylaştı. Kimse sorumluluk almak istemiyor.. Herkes başına buyruk yaşamaya alışmış işine gelmiyor evlenmek
02 Yorumla- +1 yıl
Tabiki işine gelmez bir evleniyorsun boşanincada nafaka çocuk olursa gostermeme iyi ki bekarım yetiyorum kendime ohhh arabamda var evimde teknemde var hiç uğraşamam
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. İhanetler ve sadakatsizlikler olabilir. Bir tanıdığım söyledi.
00 Yorumla
+1 yılBi yere kaçtığımız yok buradayız Allah’ın izniyle isteyen alır gider 😂
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılçünkü ilişki yaşamak çok kolay kendini tatmin ettiğin sürece evliliğe ihtiyaç duymuyorsun
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden de millet bayıldığından evlenmiyordu şartlar onu gerektiriyordu. Simdi oyle bir durum yok aksine daha cok yuk gibi.
019 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama Ayten... Kendi düşüncenizi herkesin fikri gibi zikretmeyin. İnsanların birbirine güveni kalmadı ve işin ucu maddiyata dayanıyo. Siz bekar hayatıyla dost hayatını bir tutabilirsiniz size kalmış ama herkes bunu istemiyo itici bi bakış
- +1 yıl
@Issızacunkaldımı ne alaka mk? Kim niye evlensin tek artisi aile hayati. Gerisi külfet. Maddiyatmis, millet artik cevresiyle sınırlı degil bu kadar imkanin icinde birine baglanmak cazip gelmiyor.
- +1 yıl
O maymun iştahlıların aq. Seks rahat yaşanıyo diye evliliğe gerek kalmadı diyen zihniyetin hayvandan farkı yoktur net. Aids bulasanlar gibi zirlayip gelmesin sağlıklı bireyin karşına sonra. En basitinden düzeni olur insanın aile hayatında huzur vardır. Yoksa ortalıkta esc da çok jigoloda mesele cinsellik değil hayat cinselliktten ibaret değil. İnsan hatta hayvan aidiyat hissiyle hayatına devam eder arar ve orada bi yer bulur kendine amacına ulaşır. Genotipimizde var, ister 30 ister 40 ister 50 bu hissiyatı er geç isticez bastırsak bile
- +1 yıl
@Issızacunkaldımı ya sktrgt evlilik mi doğal olan?
- +1 yıl
@AltınYaprakS küfür etme an4nın 4mını sever. Hayvan gibi yaşamaya devam et orangutan yaratığı seni sürüngen vasıfsız
- +1 yıl
@Issızacunkaldımı hadi ordan orspucocu.
- +1 yıl
Toplum normları yüzünden kurallara uyanlardansın. İçinden geldiği için iyilik yapanlardan değilsin. O orangutan psikolojinin nerden beslendiği belli. Medeniyetsiz taşı taşı vurup ateş çıkarana da verirsin sen şimdi en ilkel dişil enerjiyi etkileme erilliği, sonra başka daha sonra başka odun kırma aktivitesi felan
- +1 yıl
@Issızacunkaldımı yav hala konuşuyor musun sen?
- +1 yıl
@AltınYaprakS Kess tm
- +1 yıl
@Issızacunkaldımı defol
- +1 yıl
@AltınYaprakS Kullar dinini unuttu, mahşer gününü unuttu, yollar yönünü unuttu. Sen beni neden unutmadın müdür? Konu bitti dağıldık ya hani !
- +1 yıl
@Issızacunkaldımı bildirim geldigi icin olabilir mi mk mali?
- +1 yıl
@AltınYaprakS dumanla mı bildirim geliyo haftalar sonra kodumun medeniyetsiz hanzo ağızlısı?
- +1 yıl
@Issızacunkaldımı uza sovecem anana simdi. boş ver!
- +1 yıl
@AltınYaprakS kerhane mahsulu müsün? Her sey kendi ananı karıştırdığın gibi anayı karıştırmak ordan mi geliyo AW biti seni
- +1 yıl
@Issızacunkaldımı kerhane mahsulu senin gibi orspucocuklarına deniyor.
- +1 yıl
Ağızın b**k saçıyo leş gibisin yazık lan sana
- +1 yıl
@Issızacunkaldımı kes yrram uza hadi. Basacağım engeli zktirgit.
- +1 yıl
Olum bela mısın gapçık ağızlı işine baakk laann
- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılAnlaşamamaktan, Aldatılmaktan, mutsuz olmaktan korluyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkekler kadınların absürt beklentilerinden, kadınlar da hep zengin adam bulma çabasından.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. çünki kimse artık tek bir insanla ömür geçirmek için tonlarca borcun altına girmek istemiyo
00 Yorumla
+1 yılbilmem ben kaçmıyorum, doğru insanı bulduguma inanıyorum evlenme tkelifi aldım evlenmeyi düşünüyoruz ama şu dönemde hem maddi koşullar hem de güvenmek çok zor
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 21,9b cevap paylaştı.
u +1 yılCanımız öyle istiyooo
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen kaçmıyorum kaçmadım da kişiliksiz insanların yapacağı şeyler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden olacak herkes boşanıyor birine bağlı kalmak istemiyor iyi değil ama
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok sebebi vardır en önemlisi
Güven ve maddiyat00 Yorumla
+1 yılGüven kalmadı kimsede evlilikte olsun her ilişkide olsun güven çok önemli. Herkese birden nolduysa sapıttılar
00 Yorumla
+1 yılMaddiyat guven istekler ve beklentiler. Bencilliklerin artmasi bir suru sebep sayilabilir
00 Yorumla
+1 yılherkes herkesle yatiyor evlilige ne gerek var
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar bozuldu çünkü.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir isteyen evlenir
00 Yorumla Bana işkence gibi geldi evlilik
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen kaçmıyorum sadece denk gelemiyoruz
00 Yorumla
+1 yılGüvensizlik ve geçim korkusu
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. bu devirde kaçmak biraz mantıklı gibi
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 544 cevap paylaştı. Maddiyat ve güven sorun olduğu icin
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 559 cevap paylaştı. Balayına gitmek yerine alayına gitmek için
00 Yorumla
+1 yılSonu ayrılıkla bitiyor diyedir.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çünkü kimsenin evliliğe saygısı kalmadı
00 Yorumlasizinle kim evlenir lan manyaklar
01 Yorumlamaddiyattan olabilir
00 Yorumla
+1 yılÇünkü hiç kimse kendine güvenmiyor
00 Yorumla
+1 yılherkes özgürlük peşinde
00 YorumlaÇünkü insanlar mutlu olamam korkusu yaşıyor
00 Yorumla
+1 yılKimse kimseye tahammül etmiyor da ondan
00 YorumlaKizlar bakire dehil chnku
00 Yorumla
+1 yıltek eslılık korkutuyor
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Geçim derdi ve pahalılık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSanal da yeterince var
00 YorumlaÇok neden var
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılGerek var mı
00 Yorumla Ne bilim neden sen niye kaciyon
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 827 cevap paylaştı.
+1 yılSorumluk istiyor
00 Yorumla Ekonomi
00 Yorumla
+1 yılEvlilik sorumluluk zor aşk yok
00 Yorumla
+1 yılTek es istemiyo kimse
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılVallahi ben kaçmadım
00 Yorumla - Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler