hiç evlenmemiş olup dulla evlenen kız var mı
kötü mü dull biriyle evlenmek
kötü mü dull biriyle evlenmek
neden kötü olsun?
bir insanın geçmişte yaptığı bir evlilikle karakterini kişiliğini kıyaslamak mantıksız olur..
önemli olan saygı, sevgi, ve aile birliği sorumluluğunu kavramış biri olması önemli..
öyle insanlar tanıdımki, mesela ilk çıktıkları insanla evlenen fakat 1 yıl içinde boşanma kararı alan insanlar, ilk evlendiği erkeğini aladatan kızlar insanlar ve sahip oldukları karakterler hepsi birbirinden farklı..
mesela çocukları varsa bu üzerinde ince ince her datayıyla düşünmen gereken bir durum fakat
gerçekten anlaşabileceğin sana saygı duyup sevecek birini bulduysan daha önce evlenmiş ayrılmış olmasının engel oluşturduğunu sanmıyorum..
ama eğer ama anlaşamayacağın biriyse eğer sonuç aynı olacaktır ister bekar olsun ister dul..
Kişiye ve karaktere göre değişir bence o yaaa.
İnsanın başından bir evlilik geçmiş diye yargılayamassın ya da sevmieyeceksin anlamına gelmez.
Ama bekar bir bayanın tercihi dul bir erkek yönünde oluyorsa demekki kızda bakire değil diye düşünürüm açıkcası...
bakire ama olmamış işte
kısmet olmamış
Kısmetmi değilmi bilemem ama
Madem bakire ben şahsen olumlu bakmam çünki bakiresin ve dul bir erkekle evleniceksin.
İster istemez ilerde sorunlar yaşayacaksın ya da yaşanacak...
Acele Kararlardan uzak durun derim..
evde kaldım bana bakan ya dul ya da çok yaşlı
aslında istemiyorum ama başkada kimse yok
yaş olarak 30 zu geçmediysen bence daha sorun yok :)
1985 dogumluyum
ama çevre yok evkızısın bana bakan öyle iyi niyetli degil dul falan
görücüler böyle
hani biri aracı olsada öyle aracılar oluyor
29 yasındasın bence normal acele etme derim...
2 ay sonra 30 olucam ama
çevrem yok evkızıyım
o aracı olanlarda öyle iyi kişilerde degil ama yaşın geçince hayır falanda diyemiyorsun
valla ben ne 30 zunda bayanlar tanıyorum hiç şikayetçi olmayan :)
Bence acele edıyorsun yarın pişman olacagın şeyleri yapma derim
Ama hayat senın hayatın sen daha ıyı bilirsin..
dedim ya çevre yok evkızısın sana alıcı gözüyle bakan yok ne yapim
bu şimdi olmasa yaşım 35 olunca olacak gibi
Ozaman dicek Bişi yok allah gonlune gore versinnn
Evet hulya diye bir arkadasim vardi. Ama dulluk kotu birsey degil. Dul demeye bile gerek yok bekar iste. Bence o daha once bosanmis olan bir adam evliligin ne oldugunu, neler getirdigini bildigi icin daha dikkatli olur diye dusunuyorum yeni esinde.
Var, babam kendı annemı bosayınca hıc evlenmemıs bı kadınla evlendı.
mutlu mu
Cevap
32Cevap
Evlenmek kadar boşanmak da kader , ama evleneceğin kişinin 1. evliliğinin neden bittiğini çok iyi bilmek gerekiyor , adamın gözü dışardadır karısını aldatıp devamlı kadınlarla yazışıyordur , sana kendisini boşanmış olarak tanıtır , kafası yatarsa karısını boşayıp seni alır, yarın senden daha iyisini bulunca senide boşar başkasını alır,, o yüzden amacını hayata bakış açısını geçmişini arkasında bıraktıklarını iyi anlamak ve dikkatli olmak lazım.. yoksa mutlu olunabilir niye olunmasın
Boşanmış eşi ölmüş vs ne önemi varki. Paylaşacağın sevgi bunların önünde değilse bence hiç düşünme. Toplum yargılarından arın ve onu gerçekten ömür boyu istiyomusun onu sor kendine. Bana kalırsa kötü değil.
Hem atalarımızın bir sözü var. Erkeğin ikinci eşi kadının birinci eşi olacaksın diye.
#greeneyes Teşekkürler :)
bir erkek arkadaşım 2 çocuklu dul bir kadınla evlendi çocuk daha önce evlenmemişdi şimdi birde onların çocuğu oldu pek sık görüşmüyorum ama mutlu gibiler kadının parası puluda yokdu parası için evlenmişdir diye düşünecek olursan kadın başka şehirden sadece çocuklarını alıp geldi. dul veya bekar önemli olan insanlığı gerisi vesaire..
Arkadaşım ölç biç tart. Öyle evde kaldım demeyle acele edilmez. Yaşın kaç? Nasip insanı bulur merak etme. Mutlu olacaksan da evlen derim. Dul olması o kişinin karaktersiz olduğu anlamına gelmez. Ama pişman olacağın bir hareket yapma sakın.
2 ay sonra 30 oluyor yaşım
ama dul falanda korkuyorum kimseyi kınamıyorum ama işte tuhaf geliyor
Ben sana kınadın demedim. Bu konuda anlaşalım. Bak arkadaşım burası fikir platformu. Buradan alacağın cevaplarla hareket etme. Sadece toplumun genel görüşünün ne olduğunu öğrenebilirsin burada. Hayatına yön verecek kişi sensin mutluluğunu da pişmanlığını da sen yaşayacaksın hayat boyu. Sen evlendiğin zaman senin nasıl bir hayat düzenin olduğunu sorunlarını sıkıntılarını ben ya da bir başkası bilemez. Dikkatli aklı selim hareket et. Ölç biç tart. Hemen hayallere kapılma pişmanlık çok koyar unutma. Eğer gerçekten mutlu olurum deraen evlen ve mutluluğuna yuvana bak. Dediğim gibi buradan genel görüş alabilirsin fakat hayat kuracak sensin. İnşallah mutlu olursun
al gunun kazıgı.. vebalıdır bosanan ınsanlar bulasmayın umarım sız saglık ıcınde yasarsınız.. yınede bır onerım var sakın ama sakın kınamayın basınızda bıtıverır, yarın evleneceksınızde ayrılmayacagınızın bır garantısı varmı!!
Peki benim arkadaşım var evlendi ve ilk senesinde eşi vefat etti. çocuğu ile baş başa kaldı ve gayette mütevazi namuslu bir hanım hanım bayan. Buda vebalı sınıfına giriyor mu? Dul olmak tercih değil kaderdir..! İnsanları bu şekilde yargılamadan önce dünyalarında ne oluyor ne olmuyor bir öğrenin derim. Bu düşünce tarzınızdan dolayı kınıyorum sizi. Erkeği ya da bayanı yok bu işin. Önce insana değer!!!
kınamıyorum ben kınamamda
sadece nasıl onu merak ettim
Evleneli Henüz Bir Ay Olmuş ve Boşanmış Bir Dul Kadınla Evlendiği İçin Çok Yadırganan ve Hatta Cehaletten, Yüzüne Karşı Değil Ama Arkasından Ayıplanan Bir Arkadaşımızın Mutlu, Mesut Yaşantısını Bilirim.
Boşanmış biriyle olamam ama eşi vefat etmişse olabilir.
eşi vefat etmişse o adam yaşlı oluyor genç kadın azdır vefat eden
Gençlerle anlaşamam zaten, olgun erkek değer biliyor..
kötü değil etrafındakilerin bakışlarına söyleyişlerine aldırmayacan tabi kişi kendi mutluysa istediği nitelikteki insanla evlenir, sana bişey anlatsam dibin düşer
ne anlat
hem kız hem erkek var. ayrıca gizli bir nırıspı veya ne b*k yediği belli olmyan erkekle evlenmektende alnının akıyla evlenmiş boşanmış insanla evlenmek daha normal bence
bakireysen beynini peynir ekmekle mi yedin de dul erkekle evlencen
evde kaldım ne yapim
çevremde bana bakan yok yaşım geçiyor geçti
evde mi kaldın :D pardon ama yaşın kaç , ben 26 yaşındayım , intahar mı edim o zaman.>)
yaş 30
owwwww :D şey hatun evet evlenme yaşın gelmiş ama geçmiyor , yani son çıkışın bu dul değildir emin ol. genede sen bilirsin.
iyide çevrem öyle biraz yaşın geçmiş gibi
dul falan beni buluyor öyle bana alıcı gözüyle bakan çıkmaz gibi
ne kadar kötü insanlar ya benim bu halimden faydalanmak isteyenler var keşke kendi kızı aynı durumma düşşe görse beni anlasa
hey bak sakın sıkma canını
senin bu durumun var diye senden faydalanmaya çalışmıyolar , yani sen 25 de olsan senden faydalanmaya çalışcaklardı. nolur moralini bozma 30 ölmüş bitmiş bir yaş değil , 3 senen daha var , 3 sene sonra evde kaldım de. şimdi kimse evlenmiyo ki hemen ,
evlilik yaşı gelmiş hatunlar ; okuyorum ayana takılıyo ve evlenmiyo.
sen erkeklere bakma sakın , sen evli olsan ; bu seferde owwww bekaret yok nasıl olsa verir bana diye düşünüp faydalanmaya çalışacaklar. lütfen hayatını kahkahalarla yaşamaya devam et.
EL ELAM dediğin anda , sen , sen değil bambaşka b i insan olursun. sen hayatına bak.
Var yeğenim. 3 ay dayandı sonra boşandı. Her şey dengi dengine...
neden 3 ay
önceden bilmiyor mudu dul oldugunu
sebeb ne
ben 30 yaşındayım ama öyle kısmetim çıkmadı görücü usulü bir dul işte
Çocuğun yoksa sıkıntı çok zor çıkıyor. Erkeklerde de kadınlarda da var bu çocuk sorunu.
Şöyle düşün bir de, dayımın kızı rahmetli eniştemle evlendi.(kazada öldü rahmetli) kendisi duldu. Bir çocuğu vardı. Dayımın kızı ilk başlarda çocukla çok iyi anlaştı ama kendinden bir çocuk verince o çocuğu çok kötü davranmaya başladı.
İstisnalar vardır tabiki. Dul bir kadını sevmiştim 5 yıl önce. Ailem herkes tek sorunun yaş olduğunu söyledi ki yaş konusu yüksekti hakkaten ama seviyordum oda seviyordu. Tek sorun ailelerde yaş konusu oldu.
Eğer çocuğun yoksa ve seni seven birisi varsa geçmişi sorgulamıyorsa neden evlenmeyesin ki tekrar ;)
Benim dediğim konu buydu dengi dengine konusu. Ne yani bakire değilsin diye artık sen insan değil misin. Tek konu anlaşmak. Emin ol sevdiğim kadının çocuğu yoksa evlenirdim. Ama çocuğu sahiplenmek zor olurdu benim için.
ben aslında kendi çocugumu büyütmek istiyorum
hani çocukları seviyorumda başkasının çocugunu kendi çocugum gibi sevemem temizligini yapamam
ama seviyorum çocukları
ama yaşıtlarım evli çocuklu
evleneceğin kişin karakteri ve kişişiği önemli dul ya da bekare olmasına takılma
çevremde evlenip mutlu olanlar var
tam tersı var. kadın dul erkek hıç evlenmemış. neden kötü olsun ki. herkes evlılığınde şanslı olmuyor. ayrılma nedenı onemlı
Neden kötü olsun ki ya? Önyargılı olma hayat bu olmaz dediklerimiz oluyo
ben evlenmeyi düşünmüştüm benim için kötü filan değil
dul biri ile evlenmek kötüdür diyemeyiz
ancak şartlar ve kişiler değişken olduğu için toplumun algısı değişebilir.
Bende evde kaldım ama bak sor bir pişman miyim evet pişmanım :(
niye kotu olsun ki birşeyler yaşamış olmamış ayrılmış bunda nevar seviyosan engel değil
oo kuzenım cocugu olan bırıyle evlendıı ne alaka sevgı bu
Niye kötü olsun ama kocan mı öldü dul diyorsun? Nüfusta ayrılmış yazıyor kocan ölürse dul olursun
var duruma göre değişiyo örneği eşi vefat eder ozaman evlenir.
Ben bakireyle evlenmek istiyorum dulla hiç evlenmem:P istesem ailem kabul etmez
ben erkek dul olunca kız bakire olunca bunlar mutlu olur mu
etrafda böyle mutlu olan var mı bunu sordum
Sende benden örnek al işte Ailen sanmam izin versin
benim yaşım geçti gibi
18lik 20lik ler dururken bana bakan anca dul oluyor
kısmet bu bekarlarda bakar neden bakmasınki hem sana kalmış adamın daha önce neden boşandığını bilmek gerek eğer mutlu olacağını inanıyorsan ailende kabul ederse sorun yok gibi
ya ben aslında istemiyorum ya da olacaksa benim gibi olsun istiyorum ama yok işte
Hayır annem evlenecek anlastiktan sonra sorun olmuyo yaşlarda uygun olursa iyi oluyo
Burayı benim sorum altında canlandırabiliriz. Hem tecrübeli kişilerden bilgi almış olurum
Bizim bir arkadaş evlenecek. tercih meselesi.
sevmiyorum ama evde kaldım
Sevmiyosan evlenme. boşandın mı daha kötü.
evde kaldım
Niye evde kalasın. benim abim de 32 yaşında. söyliyeyim alsın seni sgjjgs
abin 32 yaşında ama 30 unu geçmiş kıza bakmaz
hiç bir erkek bakmaz yaşı geçmiş kıza
Nerden biliyon
etrafımda görüyorum böyle
ben yaşımı söyleyince vazgeçen bile var
ben yaşımı söylemiyorumda annem babam der yaşı 30 oldu falan
begenseler bile vazgeçiyorlar
Neden kötü olsun... Bence kötü değil açıkçası
Var üç çocuklu Kadınla hemde
mutlu mu
Hayır değil
neden mutsuz
bende hiç evlenmedim dulla evlenmekten korkuyorum
o dedigin kadın neden mutsuz
Şu yönden para sıkıntısı yönünden ve adamın ailesinin lafları yüzünden
Şu an nasıllar
seviyosan başkalarnın ne dedgi umrunda olmayacak
sevmiyorumda evde kaldım
ya ben evkızıyım böyle çevre falanda yok
aracı falan da böyle dul falan gösteriyor iyi biri yok çevrede
kötü değil neden kötü olsun
Dul mul değilde tam kişiyi bulacaksin
tam kişiyi bulamıyorum
evde kaldım gelen ya dul ya da çok yaşlı
çok yaşlı olmaz dulda olmaz gibi
ama başka da kısmet yok
ben bakireyim
Hayırlısı olsun uzulme
2. el kadınla evlenmek zarardır :(
ben 2. el adamla evlenmek demiştim
2. el ne olursa olsun evlenilmez
ama evde kaldım yaşım geçiyor
istemiyorum ama başkada kısmetim yok
yok nıye kotu olsun anlasabılmek onemli olan
Gönül bu otada bokada
ne gönülü ya
evde kaldım mecbur gibi
benim alıcım nerde o zaman
evde kaldım dullar talip oluyor bu mu alıcım
var hemde evlenen kız çok güzell
mutlu mu
sadece parayla mutluluk olmaz
başka şeylerde gerek
bende 42 yaşında bir ögretmenin 21 yaşında genç kızla evlendigini gördüm ama ikiside hiç evlenmemiş adam memur diye 21 yaşındaki kızla evlendi burada para devrede
ama yinede insan korkuyor
ya dengin karşına çıkmıyor ki
ben hergün evdeyim işte pek çevre falanda yoko aracı olanlarda hani beni evde kaldı falan diye görüyorlar
Kötü değil fakat çokta iyi sayılmaz
nesi kötü
var bitane tanıdığım çocuğu bile var kızın
mutlu mu
1 tane var çok mutlular Allah bozmasın
kafaların uymasıdır önemli olan.
Var tabiki
dulla evlenen hiç evlenmemişse mutlu olabilir mi mutlu mu
Var bir arkadasim evli ama sanirim bosanacaklar
yani kötü dulla evlenmek
Kadinin cocugu var arkadas bekardi anlasamiyorlar uzucu bir durum
var tabikide ama bazı sorunlar oluşabilir
evlenmedim ama dul kadınla ilişkim oldu.
Kayınvalidem
Gel ben alım senı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar