Yanlış yapsa bile o benim dostum der yanında mı kalırsın yoksa bak burada hata ettin der misin?

Arkadaşlık tanımınızı da soruyorum bir nevi
Yanlış yapsa bile o benim dostum der yanında mı kalırsın yoksa bak burada hata ettin der misin?

Arkadaşlık tanımınızı da soruyorum bir nevi
Hataları affedebilme gibi bir olanağım olmuyor.
Ben de çok hata yaptım. Kimse beni affetmedi. Aynı şekilde ben de kimseyi affetmedim. Sitem etmiyorum. Hepsini gayet iyi anlayabiliyorum. Haklılar ama ben de haklıyım.
Farklı şekillerde bunu çözebilirdim ama böyle olması gerekiyordu. Bazen hayat bizi istemediğimiz yollara sürükleyip, hayal bile edemeyeceğimiz kararlar almamızı sağlıyor.
Belki farklı bir evrende, farklı şekillerde yaşayabilseydim, ya da farklı birisi olabilseydim, sosyal ilişkilerim için daha çok mücadele edebilirdim.
Aslında biraz da tercih meselesi ve tabi çevre. Seni anlamayan insanlarla bir aradaysan ufak bir hatanı bile göz ardı etmezler sende de aynı davranışsa sebep olur ve insanlardan da soğutur. Bu görüş bana bir diziyi hatırlattı
Hangi dizi?
It's okay to not be okay, oradaki bir karakterde benzer bir yapıdaydı ondan biraz benzettim
Duydum ama izlemedim. Belki izlerim.
Yorumun için teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim
Yaptığı yanlış çevresine zarar veriyorsa ve ben bu konularda dikkatliysem güzel bir şekilde durumu anlatırım. Yanlışı kendine ise, kendine zarar veriyorsa hatasından döndürmeye açık bir şekilde çalışmam. Yardımcı olmaya çalışırım. Yine, ben bu konularda dikkatliysem veya onun hayat felsefesine uygun biçimde konuşurum. Zararlı kişiliği olan, bu karakteri benimsemiş biri arkadaşım olamaz. Olmak da istemez.
İdeal arkadaş 🤌
Hatanin turune gore dilim sivrilesiyor maalesef.. Kimse mukemmel degil ama dost bildigimin hatasi beni daha fazla rahatsiz ediyor.. Benim hatam karsisinda da aynk sertlik bekliyorum oyle yuzume yuzume tokat gibi carpsin ozellikle hata degilde bile isteye yapilan bir nevi tercih olan davranis ve soylemlerimde. Cunku icin icindeyken bazen durumun ciddiyetini anlayabiliyor insanoglu.
Anlayamiyor.
çok haklısın zaten dost acı söyler söylemiyorsa dost değildir
Yanlış yapsa bile benim dostum diyip yanında durma durumu yaşamıyorum sinirlendiriyor. Yapmayacağı birseye bile bile düşüyorlar. Bunu savunurlarsa yüzlerine doğru olmadığını söylüyorum ama bu sileceğim anlamına gelmedi hiç-bir vakit.
+1
Cevap
3Cevap
Arkadas dedigim birinin daima yaninda olurum, olmaya çalisirim. Bazi hatalar yapsa dahi ona yardim etmek benim dostlugumun degeri. Arkadaslar birbirlerine yardim edebilmeli, iyi anda yanindayken kötü bir anda gitmek veya hatalari yüzünden birakmak arkadaslik degildir. Aslinda degerinin bilinemedigi bir bagdir arkadaslik..
Arkadaşım yok ama olsaydı olurdum yanında hep
Ben tek takılmaya severim ama o olur abla😳
Hıhım😳🤗
Hatasını söylemez miydin?
Asla canını yakmazdım öyle ben söylemem kalbinin kırılmasını izin vermezdim o şey neyse onu tutup çekerdim sıkı sarılırdım mutlu etmek için hersey yapardım
Yanlış yanlıştır, fark etmeli. Ben bu yanlışı anlamasında da yanında olurum ama kimseye sınırsız müsamaha gösteremem, sonucunda yollarımızda ayrılabilir.
yaşım gereğiyle arkadaşım pek kalmadı giderek arkadaşlıklarda kadim bir ağaca dönüşür kimi zaman anıları hatırlayıp gülümsersin
Gerçekten arkadaşımsa, dostumsa mesafe tanımaksızın her şartta yanında olurum. Yanlış işe bulaştı ise dahi arayı bulur yardımımı esirgemem.
Daima yanında olmaya çalışırım. Yanlışa bağlı. Özür dilemesini bilen bir insansa bir çok kez affedebilirim ama her şeyin bir sınırı var.
Hayır. Artık ailem dışında kimseye özverili davranmayacağım
Yanlış kime göre neye göre. Cidden birini seviyorsam ve anılarım varsa hayatımdan çıkartmam. Ve yanında olurum.
Hatasını söylerim uyarırım dikkate almıyorsa yanında da olmam.
Aboo bunu beklemiyordum 🫢
😅😅😅 ama birkaç kez uyaririm belki düzelir diye sonra sabrım taşar. Öyle bir durum yaşadım da dayanamadım yolları ayırdım iyi ki diyorum şimdi 😃
anladıım laftan anlamayınca yeter be dedirtiyorlar insana gerçekten
Valla ya aa 🤨
Olurum bir telefonla uçağa atlaya yanında olacak kadar
yanlış yaptığında uyarırım
İşlediği suça ortak olmuşluğum var shshjjj
Dostum olmaz hasmım yaşamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?