Eğer mümkünse ki pek sanmıyorum bir iki cümleyle bunu açıklayabilir miyiz? Sizce kadınlar ne söylüyor erkekler neyi anlamıyor? Nedir bu kavga?

Eğer mümkünse ki pek sanmıyorum bir iki cümleyle bunu açıklayabilir miyiz? Sizce kadınlar ne söylüyor erkekler neyi anlamıyor? Nedir bu kavga?

Ben kadınları çok iyi anlıyorum ama kadınlar bazen ne istediklerini kendileri bile bilmiyorlar ya da kararsız kalıyorlar.. erkekler de de suç var odun oldukları için kadın duygusundan anlamıyorlar kestirip atıyorlar.. bu yüzden de zaten iletişimsizlik oluyor ya da sürekli tartışıp kavga edebiliyorlar birbirleri ile.
Kadınlar istek ve arzularını söyler
Kadınlar hata ve kusurlarımızı söyler
Kadınlar sevildiğini duymak ister
Ama biz erkekle konuşur gibi kısa kes modunda yaşarız. Seni seviyorum heh oldu mu? Hayır olmadı işte. Bak filanca ne güzel sözler söylüyor der banane ben o muyum diyeceğine sen hayatımda olduğun için her gün şükrediyorum seni yüreğimin en içinden gelen dalları arşa ulaşan bir ağaç kadar seviyorum desen ne olur.
Git diyen bir kadının gözlerine bakın, üzüntü ve şefkatle bakıyorsa gitme bu kafayı bırak beni anla ne olur demek istiyordur.
Bir iki cümle ile açıklamak. 😅 İşte tam olarak sorun bu; erkekler kısa kesmek istiyor, kadınlar ise konuyu iyice konuşup anlaşıldığından emin olmayı ve sorunları çözmeyi istiyor. Kadın anlaşılmak için çabalıyor, erkek "çok konuşuyor/dırdır ediyor" diyor. Erkekler kısa kestikçe kadınların söylediklerinden hiçbir şey anlamazlar.
🙄 İroni 😂
Erkekler genellikle çözüm odaklı bakış açısına sahip oldukları için çözümsüz durumların anlatılmasına lüzumsuz bakıyorlar. Halbuki kadınların anlattığı her şey çözülmesi gereken meseleler değildir. Bazen sadece dinlemelerini isteriz, anlaşılmak isteriz. Bu kadar.
Cevap
6Cevap
Bilmiyorum bu tüm erkeklerde böyle midir ama en azından benim tanıdığım birçok erkekte bahsedeceğim şey mevcuttu. Bir sorunumu/rahatsızlığımı anlattığım zaman özellikle romantik ilişkilerde sorun çıkaran olarak etiketlendim her zaman. Benim gözlemime göre erkekler sorunları konuşmaya ve çözmeye pek yanaşmıyorlar. Genellemeden uzak tamamen kendi deneyimlerim sonucunda böyle olduğunu düşünüyorum.
yalnızca 100 kelimelik bir kelime hazinesi olan birinin 1000 kelimelik bir hikayeyi anlaması mümkün değildir. biz de bu sığlığı sevmeyiz, ondan uzak dururuz ve aynı zamanda anlaşılmamanın acısını çekeriz
Dağılın beyler.
Kadınlar anlaşılmak ve dinlenilmek ister, erkekler ise sonuca ulaşarak çözmek ister. Ama kadının derdi, beni sadece dinlesin derdindedir. Aşkım Kapışmak, çok güzel açıklıyor bunu. Sorunu çözmek değil, sorunu dile getiren kadını sadece dinlemekten geçtiğini istiyor. İstese o zorunu zaten kadın da çözer.
Kadınlar bazen duygularını dolaylı yollarla ifade ederken, erkekler daha direkt bir iletişim bekler. Kadınlar detaylara odaklanırken, erkekler genellikle genel resmi görmeye odaklanır. Bu farklı iletişim tarzları bazen anlaşmazlıklara ve karışıklıklara neden olabilir. Kadınlar duygusal ihtiyaçlarını ifade etmek isterken, erkekler bu duygusal sinyalleri doğru bir şekilde okumakta zorlanabilir. Bu da kavgaların sıkça yaşanmasına sebep olabilir.
Benim Erkeğim olan adam beni genelde anlıyor, anlamadığı zamanlarda fazla zorlamıyorum yanımda olsun beni sabırla dinlesin sarılsın o bana yeter. Herkes her şeyi anlıyamaz bu hayatta. Olgun bir insan genelde anlar ve anlamaya çalışır zaten önemli olan bu.
Kadınlar anlaşılmak ister, erkekler kadınlar çok karmaşık ve ilgi delisi der.
Sanırım herkes anlamak istediğini anlayıp köşesine çekiliyor :) .
Ben kadınların genel olarak hayattan ne istediğini anlamıyorum mesela
Bulursan söyler misin?
Lütfen
Duygusal olunca sadece yanımızda olup sımsıkı sarılmak güven vermek yeterli
Kadınlar sıkıldığını söyler, türlü türlü şekillerde ve imalarla bunu ederler. Erkek çoğu sefer farketmez bunları. Şiddeti arttıkça bu söylemlerin ya erkek fark edip ona göre davranır ya da problem kontrol dışı bir hale dönüşebilir.
Kadınlar kendilerini düşünür mutlu olmak için ellerinden geleni yapar erkeklere asla boş zaman vermek istemez çünkü erkeler onlar göre aldatır devamlı kontrol altında olmalıdır
Kadınlar önceliğin olduğumu hissettir diyor erkekler anlamıyor ve kadını üçüncü beşinci onuncu sıraya koyuyor 😂
Bence de ancak tercih edilmemekten sıkılan bir erkek bu zihniyette düşünür ama sen bilirsin.
Hem dediğime katiliyorsun hem bana suç atıyorsun 😂 doğru bu demek ki
Ben senin için söylemiştim p. ç erkekler için değil ama yine sen bilirsin ☺️
Doğru. Kadınları döven ve aşağılayan adam olmak lazım ki sevilesin. Kadınlar öldürülmekten anlıyorlar bu toplumda
👏🏻👏🏻👏🏻 aynen çok haklısın bu şekilde devam et ☺️
Rica etsem yorumlara biraz daha dikkat edebilir miyiz?
Etmiyorum, kadınları anlamaya çalışma, anlayamazsin kadınların yüzde 90 i ne istediğini bilmiyor
@künefeayran Rica ettim, saygısızlık yapma. Sorumda küfürlü konuşma istemiyorum. Bu benim en tabiî hakkım.
Tek sıkıntı şu; kadınlar süreç erkekler sonuç odaklı.. Tüm muamma bundan kaynaklı..
Kadınlar söyler ilk kelimeden sonrasını erkekler anlamaz dinlemez çünkü haa haa😄✌️
Kadınlar açıkça ifade etmez bu yüzden anlamak zorlaşır
Kadınlar çok şey söyler erkekler işine geleni anlar shsh
Anlaşılmak ve empati yapmak neden bu kadar zor geliyor ki
Kadın hayır diyorsa hayır diyordur, bunu son dönemde "naz yapıyor" kafasında dolanıp işi tacize kadar dökenler var.
Kafam karıştı kadınlar hep bir şeyler söyliyor ki 🤣🤣
Kadınlar ilgi ister anlaşılmayı bekler
Ahahahah Boş ver anlamayacaksan 😅😅
Ben söylemeden anlamasını bekliyorum...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?