Büyümesinden bir hayli fazla çürütmesi olan bir şey için güzellik düzemeyeceğim. Acının insana faydası olamaz. Bedene zihne her şeye zararlı. Böyle büyümek olmaz olsun. İliklerine kadar acı çekmiş biri olarak söylüyorum. Yaşam acıdan ibaret ve herkes aynı dozda acı yaşamıyor. Bazısının hayatı cidden toz pembe gidiyor. Acıyı yaşayış içimleri de farklı insanların. Beni çürüttüğünü söyleyebilirim.
Acı çekmek insanı büyütme veya çürütme potansiyeline sahip olabilir. Her bireyin deneyimlediği acılar ve onların etkileri farklı. Bazı insanlar zorluklarla karşılaştıklarında güçlenir hayatlarındaki dersleri öğrenir ve daha dirençli hale gelirler. bazı insanlar acıyı içselleştirir umutsuzluğa kapılır ve olumsuz etkilenirler. Bu nedenle acının etkisi kişiden kişiye değişebilir. Önemli olan acıyı bir büyüme fırsatı olarak kullanmak ve destek almak için gerektiğinde yardım istemektir.🌸
Kişilik & Karakter konusunda 26,2b cevap paylaştı.
Büyütür mesela ben yaşadıklarımdan ders almasam samimi olsam konuşsam sarılsam Allah korusun onla bir yerlere gitsek falan benim sonum hazırdı sonumu ben hazırladım ne yaptım ben hep muhattap olmadım hiç bir zaman ona o fırsatı vermedim baya sene sonra yapıyor bu durumu önsezi yeteneğim sayesinde kurtuluyorum evet millet kurtardı evet yaşadığım olay işime yaradı hep aklımda zaten unutmuyorum yani demek istediğim her şey bir ders mucizeleri yaşadım
Her ikisinin de içimizde var olduğunu hissediyoruz. Büyümeyi tanımlayan şey budur. Kimse şen şakrak tırmanmıyor bu basamakları. Biraz eksiliriz, yıpranırız ve en önemlisi kendimizi keşfederiz. Bu acıların ardından yıpranan ve çöken ruhumuzla yeni karakterimize aslında bir merhaba diyoruz.
Vardır bir sebebi acı çekmenin de. Mesela ben öyle acılar çektim ki tarifsiz. Yalnız başına gece karanlıkta kaldığını hayal et, o karanlıkta bir ışık arıyorsun. Ruhsal yorgunluktan öfke terleri dökecek takatin yok, bağırsan kimse duymaz. Yapayalnız, içindeki çığlıklarla başbaşasın. Bakışların yorgunluğun tesiriyle ölüme dönmüş falan filan. İşte daha sonrasında bir ışık görüyorsun ve o ışık senin hayatını değiştiriyor. Sonra çektiğin acıyı unutup kalkıyorsun, kalkmak ama ne kalkmak? Öyle güçlü kalkıyorsun ki kendini aşabilecek kadar güçleniyorsun. Böylelikle çektiğin acıya merhamet edip yeni bir sen ile yola devam ediyorsun
Her zaman şunu hatırlayacağım. Ego sevgiden daima küçüktür. Ne yaşarsam yaşayayım, ne kadar acı çekersem çekeyim yarınıma daima yeniden başlayacağım. Hiçbir şey eskiden olduğu kadar acıtmaz. Zamanla gelmeye başlasa bile acılar artık sinek ısırığı gibi gelmeye başlar. Geçmişi unutun. O siz değilsiniz artık, sizden kalanlar. Günahlarınıza merhamet edin ve ayağa kalkıp devam edin, yeni biri olarak
Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
Algılama biçimine göre değişiklik gösterir. Her karakterin kaldırabileceği kadar bir acı vardır. Kimisi bu acılardan tecrübe edinerek daha güçlü ve olgun bir yere doğru varırken; kimi insan ise bu acı altında ezilir ve çürümeye doğru giden depresyon yolculuğuna çıkar.