+1 yılÇoğu insan bu arayışa mezun olduktan, iş hayatına atıldıktan, bir yuva kurduktan ve hatta çocuk sahibi olduktan sonra çıkıyor. Ben bunları istemiyorum ki bilincine de o zaman ulaşıyor ki bu çoğu şey için de geç kalınmış oluyor. Ben okul zamanı bu bilince vardığım için daha da temkinli ilerliyorum ve çoğu davranışımı, sözümü sorguluyorum. Aradığım benim. Kendimi anlamak, tanımak ve işte! ben buyum demek istiyorum. Okulum, ödevlerim, sorumluluklarım olmasaydı ya da bitmiş olsaydı ve gerçekte özgürleştiğimi hissetseydim içimden ne gelirse onu yapardım ki şu sıra gezmek kendimi de dünyayı da keşfe çıkmak istiyorum. Sen? Neyi arıyorsun ve neden?
14 Yorumla- +1 yıl
Ölümü düşün böyle soru çıkmazına girince ben öyle yapıyorum yarın öleceğimi bilsem bunu yapar mıydım ya da ilk ne yapardım diye sorup ona göre davranıyorum. Bunu dene istersen yardımı olabilir sana da
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılBurada gördüğüm nadir nitelikli paylaşımlardan biri. Soru da çok güzel ancak bu insanın yaşamda varoluşuyla ilgili, ucu bucağı olmayan bir şey kanımca. Heidegger'den Kant'a, Spinoza'dan Kierkegaard'a, Sartre'a kadar... Yaşama dürtüsü, bir amaç olmadan anlamanı yitirir ancak ölüm gerçeği karşısında hayatla kurduğumuz bağın derinliği, varoluş amacımız, bize nasıl bir hayat süreceğimizi ve hangi anlamın peşinde gideceğimizi de gösterir sanırım, bilemiyorum. Modern insanın en büyük açmazlarından biri şu soru :)
19 Yorumla- +1 yıl
“Arama boşuna bulunmak istemeyeni” diyor Shakespeare, diğer yandan aramadan bulamayacağımızı da biliyoruz. Tüm arayışların günün sonunda gelip çarptığı çıplak bir gerçek var: O da yaşam dediğimiz şeyin başlangıcıyla beraber biteceği gerçeği. Kişisel olarak bu soruya cevap verecek bir derinlikte göremiyorum kendimi, basit yüzeysel bir şeyler söylerim, o da tatmin edici olmaz : )
- +1 yıl
Her şeye rağmen hayatın ne denli güzel bir şey olduğunun farkına varır, bunu doyasıya yaşardım sanırdım :)
- +1 yıl
Ne münasebet canım, hayatı yaşardım diyorum işte, bundan büyük arayış ve buluş mu var? Hep sen sordun, peki ya sen neyi arardın, neyin farkına varmak isterdin?
- +1 yıl
Şu an bu soruya belirttiğin çerçevede tatminkar bir yanıt verebilecek derinlikte hissetmiyorum, yarın üzerine düşünüp öyle yazacağım : )
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
u +1 yılaradığım bir şey kalmadı.
11 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir şeye karşı bir arayış hissetmiyor musun? İç sesin bir şey demiyor mu?
Kişilik & Karakter konusunda 838 cevap paylaştı. Ruhuna erişebilmiş kaç beden var ki bu sorunun cevabını verebilsin. Tutkularının sözlüğünü daha eline alamamış onlarca zihin ve kalp sancısı yaşanıyorken perde arkasından, aslında aranılanda için için sana ulaşma arzusu taşıyordu. Onlar güzel denildiği için güzel sandıklarının peşinde heder olup gittiler, aslında güzel değildi onlar ya da bambaşkaydı senin güzelliklerin. Ama bunu hiçbir zaman bilemeyeceksin.
125 Yorumla- +1 yıl
Ruh dediğimiz şey ne? Ruhu hayal etmeye çalıştığımızda astral bir beden oluşuyor zihinlerde. Mesele bedenin ya da ruh dediğimiz hala ne olduğunu anlamadığımız şeyin varlığı değil. Ama asla kaybedemeyeceğimiz bir şey varsa oda bilinçli olma durumdur. Varlığının farkında olma durumu. Ne yaşam ne ölüm dediğimiz kavramlara aittir ama ikisinde oynarken bulur kendisini
- +1 yıl
Bilinç ikisini de kapsayan bir ben buradayım reaksiyonu bu doğru. Hiçlik bu bilincin tek noktası, aksi halde virgüller hiçbir zaman bitmeyecek. Tüm bedenin zihnin düşüncelerin ve ruhun; varlığının tamamen yok olması, silinmesi. Hiç var olmamışsın gibi.. Düşünmeni istiyorum, iç içe geçir tüm bu döngüyü yok oluşu düşün. Bu seni korkutuyor mu, yoksa huzur mu veriyor, rahatlamayı hissedebiliyor musun.
- +1 yıl
Bunu düşünmek bir huzur veriyor ama böyle birsey olabileceğine inanmıyorum bence bilinç sonsuzdur herşeyi kaybedebilirsin yaşadığın her şeye dair tüm hatıraları ama bilinci yok edemezsin ve eğer yok olduğunu düşünmem gerekirse mümkün bile değil çünkü hiçlik kavramı bile varlığımın bir ispatı
- +1 yıl
Hiçliğin farkına olma durumu. Bir çok meditasyondan sonra bir saniyeliğine yaşadığım bir şey. Bir an kendimi hiclige ışınlanmis gibi hissettim ve orada hiçbir şey yoktu kendimi ve ya bir başka bilinç ten kendimi ayır edebileceğimi hiçbir şey ama hiçliği gözlemleyebiliyordum bir hiçken ama yinede hiçlik sandığımız gibi bir şey değil
Tuhaf cevap ama olsun - +1 yıl
Haklısın. Böyle bir hiçlik tek bir şekilde mümkün olabilir benim için oda sahip olduğumuz bilincin başka bir bilinçte çözülmesi olabilir. Ya bilinç var edilemez ve yok edilmezse? Sonsuz birşeyse? O zaman nasıl açıklayabilirsin hiçliği?
Bahsettiğin hiçlik genel anesteziye hatırlatıyor - +1 yıl
Hiçlikten bilinç doğabilir ve bilinç tekrar hiçliğe dönebilir bu bir döngü gibi
Sence bilinç nasıl oluşmuş olabilir? Sonsuz olabilir mi? Eğer her şeyin ondan türediği bir bilinç varsa bu bilinç nasıl oluşmuş olabilir? Bir başlangıç noktası var olmalı ama başlangıç noktasına sahip olan şey nasıl sonsuz olabilir? - +1 yıl
Benim hiçlik tanımım tamamen yok olmaya dayanıyor ki anlam bakımından hiç olmak buna dayanır. Bilinç varlığın formu ise ve hiçlik tam anlamı ile son ise hiçlikten bir şey doğamaz. Burada senin ve benim hiçlik tanımımız farklı.
Bilinç aslında ruhtur, ruh nedir? Bir enerji, bir ışık süzmesi, bir sis bulutu; her şey olabilir. Beden sadece yeryüzü yansımasıdır öz olan ruhtur ve bilinçte odur. Bilincin sonsuzluğu işte bu hiçlik ve varlık çatışmasının cevabıdır, ve asla cevaplanamayandır. Cevaplansa hiçlik olmazdı çünkü hiçlik var ise ve onu tadan olmuşsa bu onunla birlikte yok olmuştur.
Başlangıç tamamen Tanrı inancı ile alakalı. Tanrı ben hep vardım ve var olacağım diyor.
Bize gelince başlangıcımız var, ama sonsuzluğu vad ediyor. Başlangıcı olanın sonsuzluğu tartışılır dediğin gibi, bende o cevabı arıyorum.
İnsan, doyumsuz bir varlıktır. Yani bütün dünya senin olsa yine doymazsın, bu sefer de Mars'ta koloni kurayım kafasına girersin.
115 Yorumla- +1 yıl
Fiziksel oluşumun kendisi anlam veremez dünyayıda bir canlı gibi düşün ve insanları düşün her gün birileri doğuyor ve nasıl oluştuklarini ve doğduklarini biliyoruz ama ne için doğduklarıni bilmiyoruz. Hangi soru daha önemli? Nasıl oluştu mu yoksa ne için oluştu? Nasıl oluştuğu ne için oluştuğunda dair nasıl cevap verebilir?
- +1 yıl
Ooo derin bir filozof varmış buralarda.. 🙂🙂 Pekala! Surete bakmadan ve sureti anlamadan batını yani görünmeyeni anlamlandıramazsın. Her nesnenin iki boyutu vardır temelde. Bir zahiri boyutu bir de batıni boyutu. Sen nesnenin zevahirini anlamadan içini nasıl anlamlandırabilirsin ki? Bu anlamlandırma süreci dışarıdan içeriye doğru gelişir. Sen tam tersi olduğunu mu düşünüyorsun?
Bu dünyada herkes kendini aramakla sorumludur.. Bunun farkında olmayanlar dünyevi çabalar içindedir..
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayatım 5 yıldır aynı yüzümün değişimini izliyorum sadece , o yüzden hedeflerine ulaşmış birisi olarak sayabilirim kendimi. Son yılımda fark ettim ki tek gerçek ölüm. Aradığım şey (yaratıcıma karşı ) borçlarımı ödeyip ölümü beklemek.
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİnançlar olmadan hiçim.
Cevap sahibi+1 yılSözlük
Oxford Languages sağlayıcısından tanımlar · Daha fazla bilgi
hiçlik
ad
1.
hiç olma durumu.
2.
yokluk.
Cevap sahibi+1 yılEstağfurullah
+1 yılBen şunu biliyorum hepimiz Allah'tan belamizi istiyoruz
11 YorumlaBeklentisiz yaşam.. en ideal ve en mantıklı olanı diye düşünüyorum..
16 Yorumla
+1 yılİnsanların para, mal mülk hırsının boşa olduğunu anlayacaklardır
17 Yorumla- +1 yıl
Gezegenleri keşfetme arzusu başlardı bu kez
- +1 yıl
Öyle bir arayış içinde değilim sadece sıramın gelmesini bekliyorum
- +1 yıl
Sağlıklı ve mutlu haftasonları dilerim
+1 yılKendimi gerçekten tanıyabilmeyi
17 Yorumla- +1 yıl
İnsan iyi yanlarını kolay kabul eder önemli olan eksik yanlarını bilip tedavi etmek. İçten içe sosyal olduğumu düşünsemde asosyelim. Soğuk biriyim. İletişimi zor ve bazen her şeyi yanlış anlayan biriyim. Ben kendimi şu an bu kadar tanıdım.
- +1 yıl
Bir hiç
- +1 yıl
Annem ve kardeşlerim de bıraktığım güzel anlar kalır zannediyorum en fazla onlar beni ben olarak hatırlar
Kişilik & Karakter konusunda 654 cevap paylaştı. Maneviyata yönelirdim öbür tarafa hazırlanırdım
13 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,1b cevap paylaştı. O mükemmel duyguyu huzuru
119 Yorumla- +1 yıl
Huzurun kalıcılığı huzura verdiğin tanıma göre değişir. Gerçi söyle bir durumda var hiç beklemediğin bir anda ülkede savaş çıksa huzur diye bir şey kalmaz. Her şey bir yana huzur da duygusal bir arayıştır.
Benim sorum herhangi bir fiziksel ya da duygusal bir arayışta olmasaydın neyi arardın? - +1 yıl
Belli oranda gerçeklik var olduğun dünyaya bağını kuvvetlendirir aksi hayal dünyasına kapılıp seni gerçeklikten alıkoyar buda bı nevi kaos yaratır içinde neticede hayat bı realitedir bundan kopmak sonucu kestirilemeyen karmasalarnyaratir çoğu zamanda geri dönüşü mümkün değildir
Rüzgardan farkımız bizim bilinçli bı birey olmamızdır bilinç insanın varlık garantiaidir - +1 yıl
Düşüncelerime sinir cizmem ama bı sınır olduğunu bilirim bu insan mantığının bı gereğidir borsada verilmemistir insana
Beş duyumuzun veya bunun bileşik aklının bize anlattıkları gerceklik en azından bu yaşadığınız düzlemde bunun ötesi hayal dünyasıdır oda gereklidir ama abartıp zihinsel karmaşaya dusulmesigi sürece - +1 yıl
Bu soylediklerin tehlikeli uclardie denemek istemek başka kaybolup gitmek başkadır çoğu zaman insan biseye başlar ama sonunu kestiremez bazen bı yola girerken adımları temkinli atmak gerekir bu bahsettiğim senaryoda bunlardan biridir çok karmaşık bı konudan bahsediyosun ve anladığım kadarıyla tünelin ucuda olduk ankaranlik bu tür yollara girerken insan hatirlaticilar kullanır yoksa kaybolman kaçınılmazdır dikkatli at adimlarini cesaret her yola hesapsiz dalmak değildir gerekeni yapma iradesidir
+1 yılBilmem sonsuzluk taşlarını arardım heralde.
10 Yorumla
+1 yılHuzuru
13 Yorumla- +1 yıl
hayır
- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılhuzuru aslında
11 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,8b cevap paylaştı. Huzuru arıyorum
111 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler