Öyle, bu bir savunma mekanizması veya kişilik formu değil. Kavramsal ve varlıksal bir yadırgamanın soğumaya yüz tutması. Soğuduğum yerleri ısıtmaya çalıştıkça da buz kesiyorum. Eksi doğruların kutup noktasında flemenkçe şarkı söyleyen geniş kitlelere sahip bir orkestra kurulu. Ağzından çıkan her kelimede havaya karışan üşüyorum bandrollü nefesi ile omuzuna çiğ düşmüş kabanına rağmen içimde cehennemden korolar var.
Yeni tanıştığım insanları çok iyi gözlemlerim ve şu özelliği tanışayanları anında elerim. Yalakalık, kendini övme, fazla kız konusu açma, başkalarının arkasından konuşmak gibi ve bu özelliklerim beni o kişilere sonraları soğuk gösterir kusura bakmasınlar
Evet ama soğuktan ziyade ciddi ve sessiz bulanlar oluyor. Yüzüm asık olmaz pek kendi kendime konuştuğumdan ve her yerde bi çiçek böcek bulduğumdan ama insan varsa.. yüzüm anında düşer
Aslında sıcak kanlı biriyim ama yeni ve biraz kalabalık ortamlarda soğuk ve fazla ciddileşebiliyorum yeni tanıştığım insanlara ise pek ısınamadıkça taş kesiliyorum
Ciddiyetli görünmek işimin bir parçası olduğundan bu maske yüzüme biraz yapıştı desem yalan olmaz. Ancak birazcık samimiyet kurduğumda hasan Can kaya cem yılmaz karışımı esprili yönüm de ortaya çıkar.