Bazen böyle hayatından biri çıkar büyük bir kayıp olarak görürsün ama gün gelir iyi ki gitmiş dersin, biri girer hayatına her şeyin olur gün döner keşke olmasaydı dersin. Peki, tüm bunların neticesinde insan hangisiyle daha çok var olur?

Bazen böyle hayatından biri çıkar büyük bir kayıp olarak görürsün ama gün gelir iyi ki gitmiş dersin, biri girer hayatına her şeyin olur gün döner keşke olmasaydı dersin. Peki, tüm bunların neticesinde insan hangisiyle daha çok var olur?

Bence insan kaybettikleri ile yok olur.. kazandıkları ile var olur.. mesela duygularını kaybeder.. sevdiklerini kaybeder.. duygusuz olur.. ama sevgiyi kazanır mutluluğu bulur hayatta var olduğunu hisseder
İnsan kaybettikleriyle derinleşir, kazandıklarıyla zenginleşir. Kaybettikleri yaşamını şekillendirir, kazandıkları ise ruhunu besler. Hayat, kayıpların acısını hissetmek kadar kazanılanların değerini anlamakla da doludur. O nedenle bence insan kazandığı ve kaybettiği her şey ile var olur.
Ben kayıplarımla var oldum. Binlerce şükür hayatımdan çıkardıklarım için.
Az insan çokça huzurun tadını yeni almaya başladım🙏
Teşekkür ederim
rica ederim.
Kaybettiğini sanarken kazandıklarıyla.
2 saat sonra eic için gelcem. Çay kahve için
Bekleyemem iki saat :D
Valla kurallar böyle yoksa şimdi hemen seçecektim de.. Öyle aradığım cevap geldi, çok heyecanlıyım. Benim içinde geçmeyecek bu iki saat🙄😒
Bak işte, ben de heyecanlandım :D acil isyan çıkaralım djjsa
Yönetim kayıtsız kalmamalı. Hâlâ iki saat var 😣
🥹🥹
Teşekkür ederim iki saat geçmiş 😅
Rica ederim, yıllar gibi.
Yok be 😄
:)
Cevap
5Cevap
Aslında kaybettiklerimizden çıkardığımız derslerden ne kazandığımıza bağlı. Bazen insan kaybediyor iyi hoş da alması gerektiğini o kayıptan alamıyorsa ya da aynı hataları yapmaya devam ediyorsa gerçekten kazanmış olmuyor maalesef. Kaybetmenin bile güzeli herkese yaraşır değil.
Insanlar gecmisteki izlerinin kalintilaridir , Şu an bir insana bakin gecmisinin eseridir , bazilari gecmisi sayesinde dahada guclu olurken bazi kisiler gecmisin kalintilarina takili kalirlar , fikrimce insan kaybettikleriyle var olur , kazandiklarida etki edebilir ama o kadar etkiden ibaret.
İnsanoğlu hem varlıkla hem de yoklukla sınanır.. Tabi bu durum kişinin tabiatına göre değişkenlik gösterir.. Önemli olan her iki durumda da gösterdiğin tavırdır.. Yaşananları imtihanın mı yoksa cezan mı olarak değerlendirip değerlendirmediğine bağlıdır.. İşte tam da bu ince çizgide yürürken insanın var olup olmayacağı belli olur..
Kaybettiğimizi düşündüğümüz şeyler bile bize bir şeyler kazandırıyor. İnsanın tecrübe hanesi doluyor ve bir bakıyorsun var olduğu kişi bütün yaşadıklarının toplamı...
Gidenlerin yolu açık olsun
Ben yoluma benimle olanlar ile devam etmekten çok mutluyum,
Kimseye kahır beddua etmem Allahın kulu neticede , geldi geçti derim.
Zamanın bizden alıp götürdükleri sonucunda geriye kalanlar ya da aynı süreçte kendimize katıp kazandıklarımız değil de, kaybetmiş olduklarımızdır bizi tanımlayanlar.
Kazandıkları onu var eder ölsede emekleri ektikleri filizlenir anılır bedeni gitsede ruhu hisseder her daim sonuçlarını.. huzur bulur ebedi..
Üzmemek gerek canını, Her Şer’de bir Hayır vardır demek gerek.
Kaybettikçe kazanırsın aslında. Tecrübe para ile satın alınamayacak kadar değerli bir şey.
Kaybettikleri ile var olur ☹☹☹🤗🤗🤗
İnsan kazandıklarıyla da, kaybettikleriyle de var olur ama en çok kaybettikleriyle sanırım
Kazandıklarıyla. Kaybediş sanılan durumlarda başka bir şeyler kazanılır, tecrübe gibi.
Yaşadıklarımıza göre değişiyor bence bu
Kaybettikleriyle var olur
Kazandıklarıyla
Kazandıkları ile var olur.
Akli hangisinde ise
Her ikisiyle de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?