Herkesin 'huzur' anlayışı da aynı olmayabilir. Çünkü "Herkesin hayatına kimse karışamaz" 😻Belli bir tarifi ve ölçütü yok ki? Biri evinden işine, işinden evine ve ailesine koşarken borcu harcı, biriyle sorunu olmadığı için kendini şanslı sayar ve soranlara; "Çok huzurluyum" der. Biri 'yalnız aşım, kaygısız başım' diyerek kendini diğer insanlardan soyutlamıştır. Yalnız dünyasında kendini huzurlu sayar. Kimi şehir karmaşında geçim derdinde olduğu halde, iple çektiği hafta sonu geldiğinde kaptığı oltasıyla balık tutmaya gider ve denizi koklarken; "İşte huzur bu" der. Kimi borç içinde yüzdüğü halde oradan çıkıp, sevgiyle baktığı eşinin gözlerinin içine; "Huzuru sende buldum" der. Diğeri "Para var, huzur var" der satın alabildiği şeylere sevinir.
Öteki şehrin gürültüsü ve keşmekeşinden bıkmıştır, kendini bir köy yerine atar ve bahçeden domates toplarken; "Huzur burada" der. Birisi kaybettiği sağlığına kavuşmayı beklerken; "Sağlık varsa huzur da vardır" der sabırla. Birisi inandığına güvenir ve "Huzur Sen'de" der. Kimi sevdiğinde, kimi inandığında, kimi gördüğünde, kimi görmediğinde, kimi her yerde, kimi de hiç'likte bulur huzuru. Hani bir şarkı var eskilerden Esengül söylerdi yanık yanık; (O değil de, Esengül'ü hatırlıyorum ya?)
"Uzaklarda aramam, çünkü sen içimdesin... Taht kurmuşsun gönlüme, en güzel yerindesin..."😻
Böyle şekerim, şarkıdaki gibi, uzaklarda aramayın huzuru. Huzur, yanı başınızda. Hatta başınızda. Beyninizi bir yoklayın, gönlünüze sinyal yollayın. Hah... İşte tam orada. Buldunuz mu? Aman sakın kaybetmeyin. Çünkü hayatınızı doyasıya yaşabilmeniz ona bağlı.

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil