Duyguların seni yönetiyor demek. Duygularının esiri olmak yerine, onları fark ederek, kabul ederek ve yöneterek hayatının kontrolünü eline almak gerekli.
2. Soru: Hayatın güneşli günleri her zaman var olamaz. Bazen gökyüzü karamsarlığa bürünür ve umut ışığı sönük bir hale gelir. Bu karanlık anlarda insan kendini tamamen karamsarlığa kaptırabilir. Olumsuz düşünceleri fark etmek ve onları daha gerçekçi iyimser düşüncelerle değiştirmeye çalışmak gerek kardeşim. Pes etmek acizlerin işidir, biz azim edenlerden olalım. 😊
İnsan her zaman duygularının esiridir. Yöneten, beyinin verdiği hissetme uyarılarıyla birlikte hep duyguya göre hareket ederiz. Öfke, sevinç, aşk. Bunun haricinde yas, aşk, nefret, bunalım gibi yoğun duygu durumlarında insan iradeyi kaybeder o duygu onu ele geçirir gündelik yaşamını, düşüncesini, zamanını alır. Bu duygu hafifleyene dek o duygu yönetir yani arkada beyin yönetimdedir ama biz kullanmayı reddediyoruz bu durumlarda, çünkü içten içe o çaresizlik, yardım edilme yani hepsinin altında yatan ilgi ve sevilme ihtiyacıyla farkında olmadan belki o durumdan hoşlanıyoruz. Bana göre bu böyle 😄
Yani artık çaresizdir mesela sevmek istemiyordur ama o duygunun esiridir, korkmak istemiyordur ama o korkunun esiridir ve bu esaret hayatını etkilyordur ama hiç bir şey yapamyordur…
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Duygularının esiri olmak insanın kendini kontrol edememesi demek.. yani daha hayatta zor şeyler yaşamamış bu yüzden de kendini dizginleyememek demektir..
Mesela nasilki başka bir renk hayal edemiyorsun ama kalkip renkleri birbirine karistirirak farkli renkler elde edebiliyorsun duygularda öyledir mesela söyle anlatayim kücüklükten itibaren bir maymunu elle yemek yemeye alistiriyorlar o maymun bir sure sonra o kalibin disina cikamiyor insqnlarda kucuklukten beri alisa geldigi duygularin disina cikamiyor kucuklukten beri ilgi goren birinin ilgisiz kalmasi onu yipratir mutluluga alismis birine mutsuzluk veremezsin aci cekmis mutsuzluk yasamis biriside mutlulugu garipser bu hep boyledir
En kötüsü budur bence KENDİ duygularının ve düşüncelerinin kurbanı olmak insan genel olrak neye inanmak isterse ona inanır ve o yolda yürür yol ne kadar yalnış olursa olsun o yolda devam eder bu esir olmak bu aslında kendi kendimize yaptığımız en büyük kötülük ve nankörlük...
Duygularının esiri; devre dışı mantık. Duygularıyla aldığı kararlarda aranmaz mantık, sadece yaşadığı o duyguyla eder hareket. Ben öyle biliyorum. Derler ya “esiri oldum duygularıma yenik düştüm” diye.