“Bağışlamak, bir tutukluyu serbest bırakmak ve mahkumun siz olduğunu keşfetmektir.” ~Oscar Wilde

“Bağışlamak, bir tutukluyu serbest bırakmak ve mahkumun siz olduğunu keşfetmektir.” ~Oscar Wilde
Benim için yaptıkları hataya göre değişir bu.. yani eğer aldatma yalan varsa bir kadını hayatta affetmem.. çünkü seven insan sevdiğini aldatmaz üzmez ona zarar vermez ya da terk etmez.. ama arkadaş olarak bakarsak da dediğim gibi yalan söylemedikleri sürece affedebilirim çünkü sabırlıyım ve vefalı biriyim.. direk insan silme huyum yoktur benim hiç.. ama affedilmeyecek hataları da görmezden gelemem
Değişir… eğer yakınım yanlışlıkla veya bi anlık gafletle beni kıracak bir şey yaptıysa elbette üzülürüm gönlümü almasını beklerim eğer gelip samimi şekilde özür diliyorsa affederim, ama eğer bile bile büyük bir yanlış yaptıysa bana ihanet ettiyse sırrımı sattıysa arkamdan dedikodumu yaptıysa yalanlar söylediyse o zaman af dilemeye gelmesine bile gerek yok silerim affetmem çünkü güvenim kırılmış olur…
Affetmeyip kin tutarak sadece kendimi yiyip bitiririm gereksiz yere, gereksiz biri için. Ancak benim iki tür affetme şeklim vardır, biri o kişiye gerçekten güvendiğim için diğeri de başımdan savmak için :D
Çoğu şeyin değeri yok takılmam bile ama bazı şeyler var ki affetsem, affettiğim için kendimi affedemem.
Cevap
10Cevap
Kendime yük etmemek için her hatasına (hata olarak gördüklerime) onun yanından haklı nedenler bulup uğurlarım, ötesi fazla bana. Bunun aldığı zaman kadar zor diyelim, pek değil..
Kasıtlı zarar vermeler, yazdıklarımın dışında.
Zorlanıyorum evet, ama uzun uzun yıllar sürmüyor, kesip atmak kolay bir de bunun vicdan muhakemesi var.
Yapılan hatanın durumuna bağlı bir şey ama genelde affetmeyi seven birisi değilim.
Bağışlamak Allaha mahsus. Ben de Allah olmadığıma göre affedecek bir durumum yok demektir.
Hak ettiyseler asla affetmem sadece ailemi affederim
Evet affetmem ki hata
özür dilemeyeni affetmem nokta
Yaptığı hatasına bağlı
Affederım zorlanmam ben
Affetmek erdemse unutmamak akıllılıktır.
Aynen öyle 👍🏼
Hayır.
Evet
Hata oranına bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?