Nelerden vazgeçtiniz, neleri hayatınıza kattınız? Nasıl biriydiniz, nasıl biri oldunuz?

Nelerden vazgeçtiniz, neleri hayatınıza kattınız? Nasıl biriydiniz, nasıl biri oldunuz?
Az insan; çok huzur.
Daha çok susmak; daha çok dinlemek.
Tahammül seviyesinde düşüklük; aileyi bile tek hatada silebilmek.
Her şeyin kendiliğinden olanı daha güzel; kimse için mücadele etmemek.
Daha fazla sabır ama bu mantıklı düşünmek için, karşındakine değer verdiğin için değil!
Sessizliğin daha güzel olması; fazla sese tahammül edememek.
Saçma sapan dertli şarkılarla tribe girmek yerine; eğlenceli şarkılar dinleyip modumu yükseltmek.
Sevginin, zayıflık olması.
2 artı 2'nin = 5 olması
”Yavaşca acele et.” sözünü daha iyi anlamak.
Seven ve fedakarlık yapan insanların daha çabuk gözden çıkarılması; kötülük yapanların el üstünde tutulması.
Vs...
2+2=5?
Neden?
Senin ya da başkaları için yanlış olan bir şey; diğeri için doğru olabilir.
Hıııı, o anlamda. Bu benim hayat felsefelerimden biri.
Öncelikle ilk olay cinsel istismar bir tanıdık tarafından çok küçükken yaşatıldı çaycı geldi kurtardı sonra sessizleştim içime kapandım bir yere gitmek istemedim sonra herşeyim sorunluydu sonra yine gördüm muhattap olmadım öyle hatırlıyorum bana dedi ki ne kadar büyümüşsün sarılmak istedi sonra ikinci olay kuzen zorla sahip olmaya çalıştı kardeşi kurtardı bir kaç kere denedi Allah kurtardı geçen sene denedi sezgilerimle yaşadığım olayla milletin orada olmasıyla kurtuldum arkadaşından eski anı canlandı kurtuldum sonra turdakinden sezgilerimle kurtuldum sonra arkadaşımdan kazıklar attı tuzak kurdular öyle kurtuldum demek istediğim sessizlik oldu akıllı uyanık tedbirli bir insan oldum travmalar atlattım yaşatılmaya çalışıldı yine kurtuldum Allah'a şükürler olsun eskisi gibi kuzen beni kullanamadı baya sene sonra sadece hareketler yaptı değer verdiğim insana değer vermeyi bıraktım kimseye güvenmemeye başladım kazık yiye yiye düşmanlarımı alt etmeye başladım korkmadım şaşırdım sadece baya sene sonra yine denedi diye kuzenim
Çok geçmiş olsun.
Hayat bize ağır travmalar yaşatabiliyor maalesef. Ve üzücü bir gerçek ki kimseye güvenmeyeceksin artık.
Teşekkürler ederim aynen
Hiçbir şey değişmedi 35 yaşına gireceğim hâlâ bir hayatım yok işsizim bekarım asosyalim çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük sessiz biriyim hiç değişemedim gençliğimden hiçbir şey anlamadım gençliğime dair hiçbir şey yaşayamadım kendimi eksik tamamlanmamış geride kalmış hayata geç kalmış hissediyorum
Ben sizi biliyorum. Hâlâ hiç değişmemişsiniz. Değişmeye de bir çabanız yok.
Değişmek istedim ama olmadı istesemde değişemedim yaşım ilerledikçe her şey düzelir değişir sandım ama düzelmedi daha da dibe battım hayata karşı yetersiz zayıf güçsüz biriyim hayata tutunamadım özgürlüğümü kazanamadım yaşamayı beceremedim hayatın dışında kaldım gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti senelerdir evden dışarı çıkmıyorum artık yaşadığımı bile unuttum
Neden olmadı ben hâlâ anlamıyorum.
Utangaçlık ve çekingenlik çocukluğumdan beri hayatımı hep olumsuz etkiledi hâlâ etkilemeye devam ediyor hiç açılamadım kendimi aşamadım insanlardan kaçtım kendimi hep geri çektim sosyalleşemedim sürekli içime kapandım evde durdum dışarıya alışamadım öz güvenim sosyal ve iletişim becerilerim gelişmedi hayata karşı yetersiz kaldım kendimi dünyaya yabancı gibi hissediyorum en güzel yaşlarım evden dışarı çıkmadan işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti hiç güzel bir gün yaşayamadım 35 yaşına geldim hiç yaşam deneyimim yok
Peki bir gününüzü anlatır mısınız, neler yapıyorsunuz?
Her günüm aynı gençliğim hep evde geçti her senem her günüm evde aynı şeylerle geçiyor evde her şey sınırlı kısıtlı pek aktivitem yok hep yalnız vakit geçiriyorum müziği seviyorum bağlama çalıyorum pencereden balkondan dışarıyı izliyorum tv izliyorum belgesel haber falan internette takılıyorum video izliyorum makaleler okuyorum araştırma yapıyorum sosyalleştiğim tek yer bu site zaten sosyal hayatım yok hayatım evden ibaret ömrüm evde geçip gidiyor gençliğimi hep evde geçirdim hayatı kaçırdım bu benim için büyük bir kayıp eksiklik ve pişmanlık da duyuyorum
Psikolojik destek neden almıyorsunuz?
Hiç almadım zaten imkanım da olmadı sigortam yok ben hasta olunca hiç hastaneye bile gitmiyorum ki psikoloğun faydası olacağını hiç düşünmedim çocukluğumdan beri utangaçlığımı çekingenliğimi yenemiyorum kendimi aşamadım yaşım ilerledikçe düzelmem gerekirken utangaçlığım çekingenliğim daha da arttı kendimi hep kapattım eve kapalı yaşadım sosyalleşemedim bu yüzden öz güvenim gelişmedi hayata karşı yetersiz güçsüz kaldım hayatımı evde geçiriyorum iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadan yaşlanıyorum
Geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz o zaman?
Ne diyeceğimi bilmiyorum.
Yardımcı olmak isterdim ama olamıyorum.
Teşekkür ederim siz de mutlu, huzurlu olun.
Yaş aldıkça yalnızlık cazip gelmeye başladı.. Hayatımda birilerinin olması için hevesli değilim.. Su akar, yolunu bulur diyorum.. Etrafıdakilerle, onlara güvenmemi gerektirecek ilişkiler kurmamaya özen gösteriyorum.. Daha temkinli, mesafeli ve ön yargılıyım..
Cevap
30Cevap
Eskisinden daha sabırlıyım, daha dinleyici, daha anlayışlı daha eğlenceliyim
Bu çok güzel.
Bir şey değişmedi daha da kötüye gitti sadece
Olaylara bakış açım çok değişti gadası
Düşüncelerim kararlarım istediklerim beklentilerim değişti herşeyin bi anlamı olduğunu herkesin her şeyi yapacağına sasirmam gerektiğini hangi insan bana nasıl bi zarar verir bunları öğretti tecrübe kazaniyorsun ve buda artin oluyor
Evet, herkes her şeyi yapabilir...
Yalnızlığın keyfine varıyor, kendin için yaşaman gerektiğini fark ediyorsun. 30`a 2 kaldı ve 30`lu yaşların daha keyif vereceğine inanmaya başladım. Ayrıca fark ettim ki 70 sonrası sanki 30 20 10 0 bebekliğe dönüş gibi geldi rakalmar
Evet haklısın hepsinde de.
Daha temkinliyim kimseye bir şey anlatmam artık herkesi iyi niyetli düsünüp anlatırdım. Kimseye bir şey anlatmam arkadaşlarımı komple sildim şu an hayatımda sadece ailem ve işim var
Evet, ben de aynı şekilde. Kimse yok hayatımda.
Bence en güzeli bu yalnızlık beni zorlayan bir şey değil hemde hiç menfaatçı kıskanç fesat arkdaşlıklardan iyidir yalnızlık
Tabii ki öyle. Kendinle harika vakit geçirebiliyorsan senden mutlusu yoktur.
Yaşımdan ziyade işim gereği çok şeyi tecrübe ettim artık hiç bir şeyi abartı ya da olanaksız bulmuyorum herkes herşeyi yapabilir her an her şey olabilir.
Evet, herkes her şeyi yapabilir. ✔️
Küçükken babamın sigaralarını alıp klozete döken ve ardından sifonu çeken ben, sigaraya başladım ne yazık ki.
Sigara içenlere bir şey demiyorum ama sigara da bir çözüm yolu değil.
Çözüm olduğunu iddia etmedim zaten o niyetle de başlamadım.
her şey degistide şu inadımi değiştirmedim hala keçi gibi inatçıyım yaa valla bezdim bu huyumdan 😂😂😂
Bence güzel bir huy. 😀
Kavga çıkarıyorum hep ama inadimdan deli oluyorlar 🤭🤭😂😂
İnsanları deli etmek güzel bir şey. 😬
Onda hemfikirimde ben aşırı deli edince 😏🤭🤭
Olsun aaaa. 😀
Neşem gitti ya. Hala oldukça gülen neşeli bir insanım ama eskiden gülerken mutlu oluyordum şu an onu hissetmiyorum.
Bu devirde o yok oldu zaten, maalesef.
Daha hoşgörülüyüm sanırım , kimseyi yargılamıyorum artık
Güzel.
Çevremdekilerin en ufak tartışmasında dahi orayı terk ediyorum. Bünyem münakaşayı, yüksek sesi kaldırmıyor artık. Dingin bir hale geldim. Yaşam enerjim bitik vaziyette. İşten eve evden işe hayat yaşıyorum.
boş ver şimdi burada hayatımı anlatmayım. Ama gözüm açıldı diyebilirim😏
Hayatınızı anlatmayın ama birkaç örnek verebilirsiniz.
Ben de aynı şekilde, aynı düşünüyorum. ✨
erken uyanır oldum ne güzel eskiden öğlen 12 lere kadar uyuyabiliyordum
Ben de eskiye göre artık uyuyamıyorum. İş hayatından dolayı oldu biraz da.
Hayatın bana gösterdiği zorluklar vs yüzünden yaşımdan çokça büyük hissediyorum. Yaşla alâkası olduğunu düşünmüyorum bu yüzden.
Sakinleştim eskiden daha sınırlı bir insandım
Ben de tam tersi. 🥲
Jyiydim artik iylikten nefret ediyorum insanlar nadir iyi
Ben de ediyorum ama yine de iyi olmaktan vazgeçemiyorum.
maalesef vazgecmeyince uzulecez
Eskisi gibi takmıyorum hiç birşeyi. Önceliklerimi değiştirdim. İnsanların ne dediğini, ne düşündüğünü değil, kendi duygu düşüncelerimin ne kadar önemli olduğunu öğrendim.
gürültüye tahammülüm yok
boş konuşmaya tahammülüm yok
belirsizliğe tahammülüm yok
Daha sabrlı temkinli oldum ve kolay güvenmez her şeyi bekler olduk çok az şaşırır oldum
Sekiden daha eğlenceli gezen dolaşan yüksek seste şarkı dinleyen ama şimdi yaşımda vermiş olduğu bir olgunluk çöküyor
İnsanlar, iyi olan her şey, ben, neşem, hayat sevincim, mutluluğum, hayatım hepsi değişti. Keşke iyi yönde olsaydı
Farkındalığım arttı çevreye insanlara daha duyarlı hale geliyorum önce den de öyleydim tabi fakat insan tamamen yetişkin evresini tamamlıyor daha dikkatli yaklaşıyorsunuz çevrenize ailenize
Güzel değişim iyidir. ✔️
Elbette 🥰
Değişen bir şey yok eksilenler oldu , yokluklarina alisildi bu kadar.
Giden gitsin, boş verin.
insanlar beni sevsin diye uğraşmaktan vazgeçtim ve şimdi kimse sevmiyor ahahah
Saftım. Herkese inanırdım. Kimseye güvenim kalmadı artık.
Öyle köklü bir değişim yaşamadım gidenler oldu yeni gelenler oldu öylede devam ediyorum
insanları azalttım mesela
daha zor kararlar alıyorum
Hiç bişey değişmedi mutluluk azalıyor hergün
Artık daha rahat kabulleniyorum
Zorlukları, yitişleri...
saçımda beyazlıklar arttı ve ailem büyüdü bir aile kurdum
Tahammül seviyem düştü en yakınlarımı bile tek kalemde silip atar hale geldim
Bence bu güzel bir şey.
Kayıplar yaşamaya başladım
Gerekli olan kayıplar diye düşünüyorum.
Yaşımız degişti sadece.
Beynim ve zekam daha çok aydınlandı ve gelişti
Kendime daha fazla vakit ayiriyorum
Hayatın gerçeklerini öğrendim olgunlaştim
Herkes değişiyor
Hayat enerjim 0 kaldı
Şizo olduğumu fark ettim. :D
Gelecek ile ilgili planlarım ve hayallerim
Yaralarım, travmalarım.
Ben değiştim.
Fikirler hayaller ve ben değiştim
Daha az konuşmaya başladım.
Duygusuz biri oldum
İnsanlara bakış açım
Daha mı iyi oldu daha mı kötü?
İnsanların ne kadar pislik, çıkarcı, bencil ve berbat yaratıklar olduğunu öğrenmem iyiye mi yorulabilir kötüye mi sen karar ver :D
Onlardan uzak durduğunu varsayarak senin açından iyi olmuş. 😀
ahaha olaya yaklaşımını sevdim aynen öyle bence de :D
Çoğu insan hiçbir şey hak etmiyor
Evet, maalesef.
Çıtırlar daha çok dikkatimi çekmeye başladılar
İnsanlar değişti
Uçurum oluştu
Masraflarim artiyor
her şey
Aşk hayatım
Ben değiştim
Hiçlik