Etikette kişilik/karakter yazıyor, güzellik yazardı değil mi 😬😒
Yaş aldıkça sende neler değişti?
Etikette kişilik/karakter yazıyor, güzellik yazardı değil mi 😬😒

Aklım başıma geldi.
Mesele daha gençken fazla para harcardım.
Yaş ilerledikçe fazlalıkların çok ağırlılık yaptığını farkettim.
Sonra insanlara anlam, mana yüklememeyi öğrendim. Sevdiklerin eninde sonunda terk edecekler.
Yapayalnızlaştığımda insanları anlamayı öğrendim. Kendimi daha fazla keşfetmeyi de.
Anladım ki, yalnızlık çok fazla huzurmuş.
Zaman geçtikçe insanları daha da anlamaya başladığımı herkesin haklı bir tarafı olduğunu kimsenin tamamen haklı ya da haksız olmadığını, daha çok kabullendigimi daha cok dinledigimi.. daha vicdanlı ve merhametli olduğumu , duyguda dusuncede hayatta minimalist yaşamın insanı daha da huzurlu kıldığını farkediyorum..
Yaş aldıkça çevremde az ve kalite insan moduna girdim ve en önemlisi kimse benden önemli değil aman huzur bozulmasın aman kimseyi kırmayayım diye kendimi ve duygularımı bastırmamam gerektiğini öğrendim
Cevap
24Cevap
İnsanlara güven kalmadı, olgunluk başladı yalnızlık daha güzel gelmeye başladı, rest çekme kolaylaştı gereksiz insanlara.
Algılarım, düşünce yapım değişti yaş aldıkça.
İnsanları anlamlandırma şeklim değişti, evvelden insanları okuyamazdım, şimdi anında çakıyorum çakalları, insanları okuyorum ve kırılmıyorum da kimseye, üzerinde durmuyorum, evvelden hakkımda ne düşündüklerini takardım artık takılmıyorum, sonuçta insan düşünceleri değişir, duyguları değişir, beni konumlandırdığı yer değişir, mühim olan benim kendimi nereye koyduğum, kendime nasıl baktığım.
Ayrıntılara takılı kalıp da orada boğulmuyorum artık.
Ben huzuru kuşların ötüşünde ve kitaplarım da buldum
Mayam mı değişti, gördüklerim mi yoksa gözlerim mi bilemiyorum. Ama önceden sevmediğim, köşe bucak kaçtığım, kınadığım ya da bir arada olmaktan bile çekindiğim birine dönüşüyorum.
Daha bu yaşta bu kadar farkındalık, görünmeyenin konuşulmayanın ardını fark etmek.. Yoruyor insanı. O kadar uzun yaşamadım ama yaşlandım. Çoğu şeyi fark edip susmak, konuşsan dahi duyulmamak.. Beni sessiz biri yaptı tam mânâsıyla. Önceden de sessizdim ama hep bir "ama"m vardı. Şimdi ama'larımı da, çünkü'lerimi de bıraktım. Sadece sessizim
Muhteşem bir düşünsel atılım. 👍🏻 Ben başarılarımı insanlara gösterip takdir bekleme çabasından sıyrıldım. Yaş aldıkça başından beri içimde var olan yüce bir sevme potansiyelini kendim için kullanmayı öğrendim ve öz değerimi keşfettim
Düşünen zihnim durgunlasti. Artik fazla gelen şeyleri beynim otomatik olarak dur bu gereksiz düşünme diyor. Birde ani hareket etmek yerine iyice düşünüp hareket etmeye başladığımı görüyorum. Kendimi kusurlarımla kabul ettim. Kendim gibi her insan kusurlu diyorum. O sebeple kusurlu olan bizlerin yaptığı her şeye tepki vermemeye, anlayışlı davranmaya başladığımı hissediyorum.
Metebolizmam değişti
Cildim degisti
Canlılığım atikliğim degisti
aldığımız bi habere göre kızlar balkonu yıkama (iç sesim) m gerektiğini öğrendim balkonu pis olankar yazsın gelir yikariz elimizemi yapisir (hem elimize yapisip yapismadigini öğrenmek için iyi bi fırsat😂)
selam.. eee işte hayat böyle bir şey seni olmadığın alleme olmak istemediğin bir kişiliğe sokuyor zaman la ve zaman dediğimiz şey geçerken senden benden bizlere sormadan neler alıp gidiyor bir bilsen ve insan zamanla yıprandığını ve gerçek anlamda yorulduğunu ve artık kendini düşünmek zorunda kalıyor çevresinde ne kadar gereksiz insan varsa yavaş yavaş elemek zorunda kalıyor.. doğru olanda bu sanırım..
İnsanlara laf sokmayı öğrendim. Çok eğlenceli oluyormuş. Eskiden saf saf susardım. Kırılırlar diye bir şey diyemezdim. Şimdi gelişine yapıştırıyorum.
Hayatı ve insanları fazla ciddiye alıp çok sorumluluk almışım kendime onu farkettim başkaları mutlu olacak diye kendimde olmayanı bile vermeye çalışıp olanıda kaybetmişim bir ömrün yarısını neredeyse boşa harcamışım bende artık senin gibiyim plansız programsız kimin ne dediğini umursamadan lafımı sözümü esirgemeden yaşıyorum güzel bir işim var dünyayı geziyorum sporumu yapıyorum cilt bakımını bile ihmal etmiyorum 😃 hayat aslında ben kazanayım diye oynuyormuş görememişim
Sabır değiştş, tahammül değişti, merhamet değişti, iyi niyet değişti, ön yargılar arttı, güven tabana indi..
Yani genelde kötü oldu çoğu şey..
Kesinlikle yaş aldıkça çok mantıklı bir insan olmaya başladım ve gerçekten çok çalışkan olmaya başladım. İmkansıza yakın ne kadar zor varsa hepsini tek tek başarmaya başladım hızımı alamıyorum resmen.
Değişmeyen bir şey kaldı mı diye sorsana 😄 başta damak tadım olmak üzere, olaylara bakış açım, empati yapmak, metabolizma hızım derken böyle uzar gider
Kendim için daha sakin ve huzurlu bir yaşam tarzı, insanlara karşı değiştiğimi düşünmüyorum halan saygılı, anlayışlı, merhametli, güler yüzlü, sevecen olduğumu düşünüyorum.
her şeyin boş olduğunu.. vede bu hayatta hiç kimseye körü körüne inanamamak gerektiğini anladım
Takıntılarım gitti mesela
Arkadaşlarımı azalttım
En önemlisi arkadaş herkese denilmiyormuş onu öğrendim.
Çok daha yakışıklı bir adam oldum
İnsanlara sürekli değer verip baş üstüne çıkartmamak
Karşımdaki insan kim olursa olsun mesafeli oldum
Eskiden insanları kıramaz herşeye evet diyen biriydim bunu tamamen değiştirdim ve daha da olgunlaştım
Benim yüzüm hariç her şeyim değişti bi yüzüm hala aynı cidden aynı insan hiç mi değişmez
Bende değişen tek şey hislerim ve duygularım. Eskiden çok mizah sever espritüel bi yapım vardı neşeliydim gerçi hala öyleyim ama sanki daha bi ciddi ve tavırlı artık sabredemeyen birine dönüşüyorum yavaş yavaş. Yüzüm gelişiyor büyümüş hissedebiliyorum.
Eskiden herkesi severdim. Şimdi sadece hayvan seviyorum. :D
Okadar güzel yazmış acıklamışsınki kendim yazmış gibi hissettim 👏👏👏
hiç bir şey değişmedi bende yalak karaktersiz şizofreni yalancı olmadım mesela
Karakter olarak hoc bir şey değişmez ama bedenen değişiyoruz doğal olarak. Yaşlanıyoruz 😀
Ofke hissim azaldi cevremi daha cok sevmeye basladim
Her seyi cabuk hayatındam cıkarma tahammülsüzlük yorgunluk
İnsanlara bakış açım, güvenim değişti. Herkes gözüme çok samimiyetsiz, menfaatçi geliyor
Sana katılıyorum, artık sosyal ilişkilerim de iyi hissetmek ve huzur üzerine kurulu
Bi bıkkınlık geldi bana bide önceden çok hırslı azimliyken duruldum hevesim kırıldı galiba
Aşka ve evliliğe karşı görüşüm değişti. Keyif aldığım şeyler değişti. Kötü huylarımın çoğundan vazgeçtim. Meslek hayaytımla ve geleceğimle ilgili net kararlar verdim yani kötü yönde hiç bir şey olmadı
Lahmacun yiyeceksen güneydoğuda yiyeceksin. Yıllar bize bunu anlattı.
Daha çok içime kapandım daha çok insanlarla arama mesafe koymaya başladım eskiden de böyleydi şimdi daha bir üst seviyeye geldi sevgilim olmasa herhalde telefon da kulanmam
Daha karamsar oldum
ben 18 yaşındayım ama kendimi neden bilmem bi 40 hissediyorum geçmişte iyi ki yüklenmişim kendime de güzel birkaç şeyim olmuş
daha merhametsiz bir adam oldum ne yazık ki
Yaş gereği daha mantıklı ve olgunlaşıyorsun
Daha fazla olgunlaşır
Kabullenmek, susmak ve devam etmek
Daha mantıklı düşünmeye başladım geçmişinden daha çok pişman oldum birey oldum 🙂
ruh sağlım erkenden mezara girdi
Kalınlaşma ve uzama oldu
Olgunlaştım
Biraz daha olgun oldum
Senin gibi oldum bire bir
fikirlerim düşüncelerim tarzım tabiki
Keşkelerim artı zamanın da yapsaydım diye.
Karamsar oldum
Baya şeyler değişti galibq
Her sey
Bazı insanların iyi olmadığını anladım
Ben değiştim
Yalnızlaştım.
Çok şey
Umursamazlık oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?