Eskiden böyle değildim gitgide asosyal biri olmaya başlıyor hep tek olmak istiyorum çocuk gibiyim zaten bu fiziksel olarakta böyle
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılolgun olmak sosyal olmakla eşdeğer değil. içe dönük bir insan olabilirsin. Beyhan Budak'in içe dönük insanlarla ilgili videoları vardı, youtubedan bulup izlemeni tavsiye ederim. olgun olmak istiyorsun ya, kendini geliştirmeye başlaman için bir başlangıç noktası olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşın çok çok küçük. Olgunlaşmak için acele etme. Hayat zaten seni bir şekilde olgunlaştıracak. Zamana bırak. Sürekli tek olmak istemeni de yardım alarak çözmeye çalış. Yaşın çok genç şimdiden kendini bırakırsan bu zamanlar bir daha geri gelmeyecek. Senin yaşında şu an bildiklerimi bilmek için neler vermezdim : )
21 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence herkes neşesiz ve kaba bir yetişkin olmak zorunda değil çocuk ruhlu olmamız normal zaten 20li yaşlar çıtır yaş henüz anı yaşa bunu bir gün anlarsın kıymetini
00 Yorumla
+1 yılMuhtemelen baş edemediğin ağır bir şey yaşamanın sonucunda ertelemek zorunda kaldığın ergenliğini yaşıyorsun. Kendimden biliyorum işi
24 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru tercüme ettin resmen
- +1 yıl
Ne demek. Umarım en yakın zamanda çözersin. Sorunun veya sorunlarının kategorileri neler?
- +1 yıl
@Kovaa151 umarım sende sorunlarını en kısa zamanda çözebilirsin. Gerçi bende hala yerimde sayıyorum ama.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
94Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 207,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBence öz güveni geliştir
50 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılZamanla olgunluk çağına girmiş olursun gadası
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,4b cevap paylaştı. Sana şunu söyleyeyim tek olmak çocuk olmak değildir, olgun olmak düşünmek için geleceğine odaklı biri olmalısın mesleki açıdan planların hayata karşı iyi planların olmalı
Ben tek başımayım her zaman ama gittiğim her yerde ortam benim sayemde oluşuyor önce tek başıma olurken sonradan yanımda birileri oluyor konuşmaktan çekinme yani tanıdık görünce direkt konuş sohbet et
Kitap oku diksiyonunun düzelir konuşmakta çekiniyorsan eğer özgüvenini yükselt spor yap fit ol hem bedenin hem de yüzün güzelleşir hayatını geleceğe odaklı planla hep22 Yorumla
+1 yılBunun için bir şey yapmana gerek yok çok samimi söylüyorum. 2 sene önce herkes aşırı çocuksu olduğumu söylüyordu şimdi 25 yaşındaki insanlardan daha olgunsun diyorlar, 2 sene önceye kıyasla kendimde hiçbir fark yok düşüncelerim fikirlerim davranışlarım tamamıyla aynı. Geçen arkadaşlarımla buluştum 2 senedir görüşmüyorduk olgunlaşmışsın dediler ben aynı benim değişmedim dedim değişmedin, dediklerinden hareketlerinden değilde mimiklerinden duruşundanmış dediler. Sana şöyle böyle yap desem bi süre sorna kendini kalıba soktuğun için yorulursun ama şu tavsiyesi verebilirim, kendine ben zaten neyi yapmam ve neyi yapmamam gerektiğini biliyorum vs şeklinde telkinlerde bulunabilirsin. Bir de net ol fikirlerin olsun konularda oturmuş bir kişiliğin olsun.
20 Yorumla
+1 yılKendini beğenmezsen bu şekilde fiziksel olarak kendini beğenmezsen hiçbir zaman olgun olamazsın zaten ve tamam kendine bakım yapacaksın olgun olmaya çalışacaksın ama bunu dert etmeyeceksin kendini severek yapacaksın sen kendini sevmezsen ne yaparsan yap ameliyatla bile olsa olgun olamazsın önce kendini sevme ile başlayacaksın ve bunu birilerini kendimi beğendireyim diye değil kendini mutlu huzurlu hissetmek için kendine bakacaksın ondan sonra olgun birisi olursun sporla fiziksel özelliklerin de değiştirebilirsin ne bileyim paran varsa ameliyatla da bir şeyler yaparsın ama kendini sev bak ben kendimi sevmediğin düşünüyorum böyle soru sorduğun için önce kendini sevgiler kardeşim ve böyle şeyleri dert etme daha 21 yaşına giriyormuşsun sen derslerine çalış okuluna bak ne bileyim geleceğini planla boş ver ya Allah'ım görmesin de olur yaşamaya bak
12 Yorumla- +1 yıl
@Rojdaa123 eyvallah Rojda
Kişilik & Karakter konusunda 392 cevap paylaştı. Kızım zaten çocuksun daha 21 yaş nedir. İtiraz ettiğini duyar gibiyim ne çocuğu ben kocaman insanım dediğini hissediyorum ama 5-10-20-30 yıl. Her yıl daha net anlayacaksın bugün çocuk olduğu.
Ve sorunun cevabı. Bekle anne baban ölsün. Anne babası hayatta olan insan büyümez
20 YorumlaSeni yalnız olmaya iten şey "çocuk gibi" olman olabilir mi? Fiziğini takıntı yaptın. Sadece tavsiye spor yapmalısın fiziksel olarak ne etkisi olur pek kestiremem ama psikolojik açıdan kesinlikle faydalı olacaktır
11 Yorumla
Soran+1 yılHayır psikolojik olarakta öyleyim
+1 yıl1. Kendini keşfet: İlgi alanlarını ve güçlü yönlerini tanı, bunlara odaklan.
2. Empati geliştir: Başkalarının duygularını anlamaya ve saygı göstermeye çalış.
3. Kendine güven: Özsaygıyı arttır, kendi yeteneklerine inan.
4. Yeni deneyimler yaşa: Farklı ortamlarda bulunarak kendini geliştir.
5. Özgüvenle iletişim kur: Kendi düşüncelerini açıkça ifade etmeyi öğren.10 YorumlaDiğer insanlar başarılı olduğunda, onları kıskanmak yerine kutlama erdemine eriştiğinizde olgunlaşmış olursun. Olgunluk, insanlara ne olursa olsun adil ve saygılı davranmayı gerektirir. Herkesin eşit olduğunu bilmek, kabul etmek ve kendini kimseden üstün görmemek en büyük olgunluk hareketidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBöyle olmak zorunda hissetme. Her şey zamanı gelince olur zaten. Yine de yaşadığın deneyimler seni olgunlaştırır. Hayatında deneyim kazanmanı sağlayacak, hayatın zorluklarına maruz kalmanı sağlayacak şeylerle çok karşılaşmamış olabilirsin. İstersen bazı sorumlulukları alarak başlayabilirsin. Mesela çalışarak para yönetimi kazanma olabilir güzel bir sorumluluktur.
10 Yorumla
+1 yılBüyüdükçe otomatikmen olgun biri olursun ve emin ol ki o zaman diyeceksin ki keşke eskisi gibi çocuk kalabilseydi yani bunu hiç sorun etme gerçekten bana güven sadece tek sorun �ok insanların olduğu yerde olgunmuş gibi davran ama aslında olgun olmak çocuk olmayı seç ve arkadaşlarında öyle insanlar olsun sana bu yüzden kınayacak insanlardan uzak dur mesela ben 24 yaşındayım ve üç kişiyiz üçümüz bir araya geldiğimizde bizden daha çocuk olan yok çok güzel bir şey ama diğer insanları kalkmasını bilen insanlarız sen de öyle oldu pişman olmazsın 👍👏
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇocuk gibiyim dedin böyle olmak senin için ne demek?
Sosyal ve olgun olmak ne demek?
Böyle olmak sana kendini nasıl hissettiriyor? Tam olarak neyi değiştirmek istediğini anlamak lazım.
Kendinle ilgili tam olarak ne düşünüyorsun? Düşüncelerin sana kendini nasıl hissettiriyor? Kendinle ilgili düşünce ve inançların ortaya çıkınca değişimin çocuk oyuncağına döner. Ve önce altındaki inançları bulman gerekir10 Yorumla24 yaşına giricem ve çocuk gibiyim ruhen ve dış görünüş olarak ama böyle de güzel ki, ruhun hep çocuk kalsın bırak, sadece aklın olgunlaşsın... Sosyal olmak içinse kursa falan git oradaki insanlarla tanış okul etkinliklerine katıl...
10 Yorumla
+1 yılYalnızlık bazen güzeldir yaş aldıkça çevren daha çok azalacak çünkü daha seçici oluyorsun. Herkes kafa yapına uyacak ya da sevecek diye birsey yok. Ama illaki içime çok dönüyorum diyorsan kurslara katılabilirsin yeni çevren olur.
10 Yorumla
+1 yılBirçok kidiye saçma gelebilir ama en önce giyinis tarzını değiştir. Kendine şik kombinlrr yap, elbise ve etekten olusan ve bu kombinleri muhakkak topuklu ile tamamla. kisin topuklu çizme, yazın ince topuk stiletto. Bu giyinis tarzı öz guvenini yükseltecektir.
20 YorumlaSaçma canım insanları hayatına al sende onlarla uğraştıkca büyürsün, ayak uydur demiyorum doğru olanı bulacaksın yalnışın içinde. Onu da yaşayarak görürsün.
32 Yorumla
Soran+1 yılAldım onlar yüzünden böyle oldum sadece kedileri seviyorum
+1 yılOlamazsın gerekte yok sosyallik için nerede çokluk orada bokluk olgunluk için ise insan yedisinde ne işe yetmisinde de odur mottolari hayat kurtarır neyden o ol nasıl hissediyorsan öyle yasa
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılInsanlarin olgun ve sosyal olduklarini dusunmuyorum. Hicbir seyi iyilestirip gelistirmek icin dusunmuyolar sadece geriye gidiyolar. Biseyler yapmak isteyenleri de engelliyolar. Tek basinaysan zor. Bilmiyorum.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 750 cevap paylaştı.
+1 yılsaf pozitif iyi niyetli kötü düşünemeyen cocuk gibi kalmak saglıktır bu arada yetişkin olanlarin hepsinin psikolojisi bozuk oluyor bakma sen
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaramsar olma öncelikle içindeki çocuğu muhafaza etmek önemli bir şey
önemli olan hayatın gerçekleriyle farkındalığını yüksek olarak onu muhafaza edebilmek
belki de sorınlat çocuk olamadığımız kalamadığımız için bazı konularda …
00 Yorumla
+1 yılAynı bn de öyle çok duyorum çocuk gibisin
Çok sesiz sin
Hep böyle telefona mi bakıcaksin
Bn de büyüyemiyorum neden biliyormusunuz çünkü içimde yarim kalkışmışlar var
Yaşayamadığım bazı çocukça duygular
Çok zor yıllar yaşadım 21 . Yaşım bna ne var edicek bilmiyorum ama yeri hiç dolmuycak bir acı ve keder bekliyor şaşıyormuyum hyr klasik ama bn deki de kalp 😭😭😭😭30 Yorumla
+1 yılSpor kadını da , erkeği de, olgunlaştırıyor. Tavsiye ederim. Özellikle de ağırlık antremanlarını. Böylece vücudun ve yüzün daha olgun duracak, çevremde çocuk gibi durup, spora başlayınca, 3-5 yaş olgun duran kadınlar tanıyorum
10 Yorumla
+1 yılZamanla insana en iyi gelen kendisi olduğunu keşfediyor insan. İnsan yapmacık ortamdansa iki yüzlülüktense. Yalnız takılmayı tercih ediyor
10 YorumlaZaten yaşın daha küçük hayatı yaşadıklarınla tecrübe edersin eğer o tecrübeleri kaptıysan olgunlaşırsın
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılKendin gibi ol olgun ya da sosyal olmak zorunds değilsin
10 Yorumla
+1 yılYaşadıkların seni olgunlaştırır merak etme daha çok gençsin
10 Yorumla
+1 yılYaşadığın seyler seni büyütür ve olgunlastirir zaten...
10 Yorumla
+1 yılO yaşta çocuk gibi olmak gayet normal qhahahajaj ben 30um yeni yetişkin sayıyorum kendimi sakin gel
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
+1 yılYaş aldıkça olgunlaşacaksınız yaşayacağınız olaylar sayesinde
10 Yorumla
+1 yılBunu kendin istiyorsan farklı isteyip olamıyorsan farklı
10 Yorumla
+1 yılmillet ne kadarda tuhaf a q abuk sabuk sorulara bir sürü insan cevap veriyor cevaplanması gereken sorulara 1 ya da 2 kişi ya cevap veriyor ya da hiç cevap vermiyor ara sokaklarda deli gibi hız yapıp hayvanları ezip kaçanlar hakkında bir soru sordum adaletin olmadığını kanunların suçlulardan yana olduğunu yazdım sadece 1 kişi cevaplamış bu dünya bitmiş a q okeye dönmüş :):)
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılYeni insanlarla tanış sohbet et evden at kendini dışarıya
10 Yorumla
+1 yılaynıyız ya 21 im ama minyonum diye 17 falan sanıyolar bi de kendimi de çocuk gibi hissediyorum ben de senin gibi, asosyalliği de aşmaya çalısıyorum😔🤭🤭
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlardan uzaklaşmak mantıklı, baksana etrafına, caniler, savaşlar, sapıklar, din tuccarlari vs... Aslında mantıklı yaptığın bozma iyi böyle.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılözgüvenin olsun, bu hayata bir dah gelmeyeceksin bunu düşün. hata yapmaktan korkma. kendine güven ve rahat ol. hadi fırla dışarı ve kendine bir ödül ver.
00 Yorumla 30’u geçince keşke hep 21 kalsam diyeceksin. Bu sebeple orada kal, buraları hiç merak etme b. tan bir durum :))
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle, kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek önemlidir. Herkesin farklı kişilik özellikleri ve yaşam tarzları vardır. Kendinizi eleştirmek yerine, güçlü yanlarınızı tanıyın ve kendinizi sevin.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bol bol hata yap hata yapmaktan korkma hatalar insanı olgunlaştırır bu yaşlarda hata niye yapıyorsun diye kimse seni yargılamaz tabi hatalarından ders çıkarmayı unutma sakın
01 Yorumla- +1 yıl
👏👏
+1 yılÇocuk gibiden kastın ne ilk önce onu bilmek gerek ama bence en iyisi kendin olmak
12 Yorumla
Soran+1 yılKafa yapısı, duygusallık, hassas olmam, bakış açım
- +1 yıl
Bence bunun için biraz gaddar olmak gerekir
+1 yılÇevren seni etkiler. Olgun insanlarla iletişim halinde olursan olgunlaşırsın. Bu akrabaların da olabilir. Çevrendeki 5 insanın ortalamasısındır. Ayrıca yalnız kalmakla çocukluk ne alaka pek anlayamadım.
10 YorumlaGitgide asosyal biri olmaya başladıysan olgunlaşıyorsun demektir. Etrafındaki sahteliklerden bunalan, farkına varan her insan kabuğuna çekilir
10 Yorumlaboş ver :)) çocukluğunun tadını çıkar hepimiz zaten biraz çocuk olmaya çalışıyoruz şu hayatta, sen ben o bu şu, sanatçı ruhlu biriyim, bence en güzel resmi çocuklar çiziyor…
20 Yorumla
+1 yılBenimde 21 olmama birkaç gün var ve bende hâlâ çocuk gibiyim ama çok olgun olmak da istemiyorum
00 YorumlaBir atasözü ile cevap vermek istiyorum;
“Bıyık büküle büküle kaytan, insan silkile silkile şeytan olur.”00 Yorumla
+1 yılBirşeyleri yapmaktan korkmadığın zaman olgunlaşırsın. İlla önemli bir şey yapmana gerek yok, sorumluluk aldıkça büyüdüğünü hissedeceksin.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. Cocuk gibi gorunmen bi avantaj oncelikle. Icindeki olgunlukta biraz sana bagli birazda zamanla olusacak
00 Yorumlainsanlarla tanışmalısın ve kendini geliştirmelisin
arkadaşlarından gereksiz olanlardan kurtulmalı eksikse yenileriyle tanışmalıdır00 YorumlaOyun oynamayj bırakmalısın kitap okuyarak kendini geliştir kıyafetini degistir daha olgun takıl mantıklı cümleler kur
00 YorumlaAsosyal olmak kötü bı şey bende asosyalim.
Önemli olan boş zamanını kendini geliştirip boş geçirmemek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen hala çocuğum, çocukluğunu yasamadiysan yaşa boş ver ama sosyal olmak iyidir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende 23 yaşıma doğru gidiyorum sanki hala daha 10 yaşımdaymışım gibi hissediyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende ayniyim ve 20 yaşindayim minyon tipliyim ztn sınava hazirlandiğim için evdeyim burada dişari çikinca direkt yapacak bi şey de yok merkezde değilim ztn … sen okuyor musun
10 YorumlaOlgun olma Bırak öyle kalsın
10 Yorumla
+1 yılSpor yap kitap oku yeni hobiler edin zaten edindiğin hobi sayesinde de birileriyle tanışırsın yeni uğraşlar falan bul işte
20 YorumlaSen istemesen de hayat seni olgunlaştırır. Acele etme bunun için
00 Yorumla
+1 yıl21 yaşında biri çocuktur zaten. Normal yani.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılMini hatunlar her zaman cekici ve guzeldir. Duygular hep degisir hic ayni kalmaz.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuklukla alakası yok tek takılmaya başlamanın
00 Yorumla
+1 yılYaşın ilerledikçe ve bir şeyler yaşadıkça olgunlaşırsın.
00 Yorumla
+1 yılHerkes çocuk gibidir ama önemli olan dışarı ne olduğun
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Devamını Gör(135)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > 21 yaşına gireceğim ama çocuk gibiyim. Nasıl sosyal ve olgun biri olurum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım