Yalnızlıkla nasıl başa çıkılır?

Ben yıllardır yalnız yaşıyorum. Yalnız olmak, vakit geçirmek bana büyük bir keyif veriyordu. Bir ay evden çıkmasam bile asla sıkılmazdım. 3ay önce 6senelik ilişkim bitti. İlişkideyken bile yalnız kalmak istediğim zamanlarda onu evden kovduğum bile oluyordu. Şimdi ise bir saniye tahammül edemiyorum yalnızlığa. İlişkimin bitmesinin de etkisi var tabii ki. Şu anda sosyalleşebilmek için büyük bir çaba sarf ediyorum. Toplam 5arkadaşım var, onda da herkesin bir işi gücü var ayda bir anca görüşebiliyoruz. Dertleşebileceğim bile kimsem yok (o yüzden geldim bu siteye) Yeni insanlarla tanışmak, yeni çevreler edinmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. (Tinder vs demeyin lütfen) Kendim dışarıda çok vakit geçiriyorum, sürekli bir etkinliğe atmaya çalışıyorum kendimi ancak oradan da kimseyle tanışmıyorum. İş yerinde bile kimseyle konuşmadığımı fark ettim. Konuşsam da iletişimimiz sadece iş içinde kalıyor, kimse benimle dışarı çıkmaz. Çevre nasıl edinilir ya da yalnızlığı yeniden nasıl sevebilirim, yalnız olmaktan delireceğim artık. Var mı benim gibi bir durumu daha önce tecrübelemiş olan?

Yalnızlıkla nasıl başa çıkılır?