Kendi kendinize sabote etme davranışları, çoğu zaman farkında ile olmadan, hedeflerinize ulaşmak için engeller yaratmanıza sebep olan bir davranış ve düşünce şeklidir. Kendine sabote etmek aslında tam olarak bir 'sabotaj' eyleminden ziyade, daha çok sizi potansiyel tehlikelerden korunmak için bilinçaltı tarafından koruyucu bir mekanizmadır. Bu mekanizma aslında size tanıdık gelen ve güvende hissetmeniz sağlar. İyi bir şeylere adım atıyorsanız dahi hiç bilmediğiniz sulara atladığınızda Zihinde Tehlike çanları çalmaya başlar ve beyin sizi tanıdık sulara geri göndermek için emir verir.
Kendinizi sabote ettiğiniz nedenlerse;
Erteleme davranışı
'Unuttuğunuz' ya da kasıtlı şekilde ihmal ettiğiniz sorumluluklar
Vaatlerde bulunmak ve taahhütleri yerine getirmemek
Önemli toplantılara veya randevulara geç kalma
Madde kullanımı
İşler biraz zorlaştığında çabucak vazgeçmek, pes etme..
Kendini sabote etme davranışlarına birkaç örnek:Ertesi sabah çok önemli bir işiniz olmasına rağmen bir önceki gece arkadaşlarınızla geç saatlere kadar içki içtiniz.
Evlenip mutlu bir yuva kurmak istiyorsunuz ancak kendinizi bu isteklerinizi gerçekleştiremeyeceğiniz kişilere çekilirken buluyorsunuz.
Kendine sabote etme davranışlarından kurtulmak için;
Sorunların farkına varıp yaşadığınız zorlukları yenmeye başladığınızda en büyük destekçiniz kendiniz olun.🌹
Mantıksız düşünce örüntülerinizin ve davranışlarınızın farkına varın. Farkına vardıkça olumsuz duygu, düşünce ve davranışlarınızla mücadele etmeniz kolaylaşacaktır. Farkına vardığınız tüm olumsuzlukları değiştirmek için çaba gösterin ve profesyonel destek alın.
Kendine sabote etme davranışınızı ortaya çıkaran duygularınızı anlamaya çalışın. Ardında genellikle öfke, kaygı, değersizlik ve yetersizlik gibi duygular bulunan kendini sabote etme davranışı, beslendiği nokta fark edilip gereken ilgi gösterildiğinde sönebilir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer