Neden böyle yapıyor? Amacı ne?

İyi akşamlar, nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Neyse, konuya geçiyorum. Öncelikle, soru asla trol değil. Bu yüzden beni ciddiye alıp saçma sapan yorumlar yapmazsanız sevinirim.

Bir erkek arkadaşım var, 3 yıllık (erkek arkadaş derken dost anlamında). Ailevi ve bunun gibi birçok problemi var. Koşullar ne olursa olsun her konuda ona destek olmaya, teselli etmeye çalıştım. İyi hissetsin istedim. Bu davranışlarımdan ötürü bir sorun yaşadığı zaman ilk bana geldi, ilk bana sığındı. Ne yaparsa yapsın onun yanında oldum hep. Bana çok davrandı, ona beslediğim duygular artmaya başladı. Bir gün bir sevgilisi oldu, yanıma gelmeyi bırakın halimi hatırımı bile sormuyordu artık hep o kızın etrafında dönüyordu. Ben hastayken ziyaretime gelmedi, arayıp sormadı bile. Umursamamaya çalıştım, gururum ağır bastı ondan uzak durmaya ve unutmaya çalıştım. Ama bir gün sevgilisiyle kavga etti, içmişti ve sarhoş haliyle kapıma dayandı. Ne olduğunu sorduğumda içini dökmeye başladı, yine onu dinledim. Yanımda kalmasına izin verdim. Sonra sevgilisiyle barıştığında yine yüzüme bakmaz hale geldi. Birkaç gün önce bir adamla tanıştım, ne zaman beni onunla birlikte görse kaşlarını çatıyor sinirleniyor. Neden böyle yapıyor? Arkadaşlığımızı kesmeli miyim yoksa karşısına geçip düzgünce konuşmalı mıyım?

Neden böyle yapıyor? Amacı ne?