Her obsesif bozukluğu olan aynı mıdır yani şunu demek istiyorum bazıları insanların onları kirlettiğini düşünüp temasta bulunmuyor ya bu her obsesif bozukluğuna sahip insanda olur mu yoksa bazılarında hiç olmaz mı dereceleri kendine göre midir
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Herkeste yok o. Mesela bende yok. Ben insanlarla etkileşime geçmek istiyorum tersine.
Yaşadığım her olayı her detayı not etmek kaydetmek istiyorum. Bunu yapmazsam her şeyi unutacağımı düşünüyorum. Bir şeyler yazdığımda mesela düzenli olmadığını sanıyorum. Bir şeyler yaptığımda siliyorum ya da başa alıyorum daha iyisini yapmak için. Her şeyi kaydetme takıntısı, karar verememe sıkıntısı, şüphecilik, yaşanan olayları kavrayamama, düzen hastalığı. Bütün bunlar insana çok zarar veriyor kafasını yoruyor. Bir bilgi öğreniyorsun mesela unutmamak için her şeye yazmak istiyorsun fakat yazdığında da düzen hastalığın azıyor.
Dereceleri var bunların herkeste farklı semptomlar gösterebilir fakat genelde aynı.
Ama çok şükür atlattım bu dönemleri.
Ben bunu şey için sordum benim eskiden konuştuğum biri vardı ki ben hala onunla Tekrar iletişime geçmek istiyorum hatta ileride eşim olsun da isterim onda obsesif bozukluk vardı ama hani ne derecedeydi falan hiç sormadım soramadım daha doğrusu çekindim galiba çünkü son zamanlar çok iyi soğuk konuşuyorduk yolda gördüğün insanla bile daha samimi konuşursun şu anda iletişim kuramadığımız için ve ben tekrar erişim kurmak istiyorum ve ben bunu sormak istiyorum dinini kaybetmekten korktuğunu biliyorum saçma Çok da bağlı değil ya bu korku o zaman zaten olur ama yani onun için sordum Aslında aramız düzeldiği zaman derecelerini öğrenmek istiyorum çünkü olur da bir gün duam kabul olursa ve Hani eşim olursa o düzen falan biraz yani sorun tamam dağınık olmayan ortamda durmayı severim ben ama yani 3 haftadır masanın üstünde kitaplar duruyor annem bile kaldır yeri yok mu dedi öylesine koydum oraya daha almadım üşendim biraz bunlar için biraz onu merak ettiğim için sordum teşekkür ederim cevap için
İçsel sorunlarını çözdüğünde obsesif bozuklukta çözülüyor ben çözdüm yani. Ama anlamadım kim dinini kaybetmekten korkuyor? Kendinde obsesif bozukluk mu olduğunu mu düşünüyorsun? Ve çocukla soğuk konuşmaktan mı korkuyorsun? Yazıyı okudum ama tam toparlayamadım
Kusura bakma benim şeyim dur ben toparlayayım biraz bırak karışık yazarım da ben kendisinin obsesif bozukluğu var kim söyledi bilmiyorum onu belki psikoloğa falan gitmişler Hani bunu kendi bana söylemişti okb var diye sonra konu mu geçti bir şey oldu hani dinimi kaybetmekten korkuyorum dedi benim de kafama bu soru şey dediği karıştırdı kaybetmekten korkuyorum bir insan dinini kaybetmekten korkuyorsa daha fazla bağlanması gerekiyor diye biliyorum yani bağlanır yani insan Ama bu ne bileyim eskiden beş vakit namazını kılardı Senin yaşındayken kılıyordum dedi Ama şu an kanıyorum dedi şu an zaten bizim iletişimimiz yok maalesef soğuk konuşuruz Ebu hiç hoş değil yani son zamanlarda soğuk konuşuyorduk artık konuşmuyoruz Ben Tekrar iletişime geçmek istiyorum ama olmuyor kedinin teki de bağırıyor zaten sinir oldum
Hmm anladım. Şimdi dinimi kaybetmekten korkuyorum dediyse korku aşamasında. Şimdi insanlar ateist olmadan önce belli aşamalardan geçerler psikolojik olarak. Önce saldırırlar ateistlere siz yanlışsınız falan filan. Sonra şüphe duyarlar acaba öyle mi diye. Sonraki aşamalar ise korku aşamaları. Kaybetmekten korkarsın dinini. Bunun daha sonraki aşamaları ise tükenmişlik. Eğer gerçek değilse yoksa niye varız diye kafayı yersin ki arkadaş bu evreye doğru yaklaşıyor anlaşılan. Şahsen bende Müslümandım hatta Müslüman birliği istiyordum fakat sonra birden ateistliğe kaydım. Tam satanistliğe kayacakken deist oldum. Her insanın hayatı farklı tabi. Ama ben kendi deneyimlerimden anladığım kadarıyla bahsettiğin arkadaş ateistliğe geçiş aşamasında. Korku aşaması başlamış gözüküyor. Sen şimdi bu çocuğu seviyor musun evlenmek mi istiyorsun. Kim o kedi söyle süt dökeyim ssjj
Yani evet seviyorum galiba bilmiyorum yani evet bir ara böyle sayfalara çok şey yaparmış Böyle engellermiş hep şikayet edermiş artık yapmıyormuş da bilmiyorum ya bir dur da dinine bağlı olsun isterim özelden birkaç soru sorsam olur mu yanlış anlamıyla her şey olarak siz de bir erkeksiniz de ne yapacağım ben bunla iletişim kuramıyorum onunla şu an hani ileride olmalısıyla çok düşük ve biraz dengesiz hayır yani diniden de vazgeçerse benim için biraz sıkıntı olur birliktelik çünkü Müslüman olmayan biriyle Ben önceden hani birkaç sene önce sorsalar olurum derdim de artık olmam diyorum