+1 yılDiksiyon önemli ve konuşurken kelimelerini nasıl kullandığına dikkat ederim hem kendim zaten dikkatliyim muhatabımın diksiyonuna dikkat etmek en doğal hakkım. Nasıl konuşur, küfürlü mü, argolu mu, ağzı bozuk biri mi bunlar hoş görüyle karşılamayacağım şeyler. Ki en temel seviyede düzgün konuşmayı kastediyorum ben.
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılDiksiyon önemli ya konuşma tarzı da çok önemli argo kelimeler mi kullanıyor küfürlü mü konuşuyor ve ya kelimleri nasıl kullanıyor bence insanın konuşma tarzı ve diksiyonu onun karakterini yansıtıyor ne kadar dış görünüş olarak farklı görünmek istese de diksiyon ve konuşma tarzı karakterini ele verir
20 Yorumla
+1 yılEvet önemlidir. Bir erkek "aşko, yeto, güno, vs." dediği an zekasindan şüphe ederim ve konuşmayı keserim.
73 Yorumla- +1 yıl
Aşko yeto
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılOnemli.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 205,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır önemli değildir. diksiyonu ile evlenmiyorum kendisiyle evleniyorum.
00 Yorumla
+1 yılEvet önemlidir.. Benim için ilk izlenim çok önemlidir..
21 Yorumla- +1 yıl
+1..
- Kişilik & Karakter konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılÇok fazla Türkçe'yi katletmediği sürece sorun yok ama ben diksiyonu bozuk olanlardan çok, aşırıya kaçanları sevmiyorum dinlemek çok yorucu oluyor sanki karşında TRT haber spikeri var gibi. Her şeyin ortası iyi ya, çok abartmamak lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet her seyin abartisiz olanı iyidir
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılönemli tabi. kelimeleri sesleri yuta yuta konuşan insana gıcık olurum, anlamadım, tekrar eder misin derim. sonra da insanlar niye beni sevmiyor, onay bağımlısı olmadığım ve bu yüzden kimseye kul köle olmadığım için mi diyorum 😅
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle ya 😂
+1 yılÖnemli. Örneğin lisese biyoloji hocamız karakter kelimesini sürekli "Karekter" diye söylüyordu. Bu bile sinirimi bozuyordu. Daha önce de doğu aksanıyla ve gırtlaktan konuşan birinden o şekilde konuştuğu için soğumuştum. Yöresel aksanlar olabilir tamam da ağır olduğunda soğutacak cinsten oluyor.
10 YorumlaÇok önemli, bir kadının dolu dolu ve coşkulu konuşmasına bayılırım. Tempoyu fazla önemsemem, yapmacık diksiyonlardan nefret ederim "yapacağım" (Bülent modu) veya "yapeceğim" (Kuşum Aydın modu) gibi.
Bir kadının ses tonu bir de biraz kibar olursa tam tamına.10 Yorumla
+1 yılEeeee anladın mı
https://www.youtube.com/embed/u7GBgTMWrOk11 Yorumla- +1 yıl
Ahaha
Evet önemlidir. Aynı zamanda neyi nasıl konuştuğu nasıl ifade ettiği de önemlidir.
21 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
Bir kız da benimle şöyle hoş bir sohbet edebilsin, canımı yesin. Güzel bir diksiyona gerek yok, dikkat verebilsin, söylenenleri atlamadan düşünerek fikrini belirtebilsin. Güzel bir zeka sözlere bağlı kalmadan zaten ışıldıyor.
20 Yorumla
+1 yılNasıl konuştuğu evet önemli ama daha önemli olan şey; ne konuştuğu? Hangi fikirleri nasıl bir üslupla savunduğu, olaylara nasıl bir bakış açısıyla yaklaştığı, görebildiği pencelereler.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 935 cevap paylaştı. yeto nedir ya🤣
Normal konuşsun yeter. Şiveli konuşmasın.15 Yorumla- +1 yıl
Şiveli konuşsun ama yeto demesin
- +1 yıl
Var ben cok rastladım
- +1 yıl
Kesinlikle itici simarigin tekiler zaten
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıl
Kendini ifade edemeyen biriyle nasil bir seyler paylasilabilir ki? Beyni olmayan insanla ömür gecirmek gibi hata yapmaya benzer.
111 Yorumla- +1 yıl
Foto ne alaka ya
- +1 yıl
@isimsiz_007 Mizansen paylasim hem görsel hem yazi olarak görüs paylasiyorum?
- +1 yıl
Komikti
- +1 yıl
Güldim knk
- +1 yıl
@isimsiz_007 Gülmek iyidir
- +1 yıl
Sen kızmısın erkekmi
- +1 yıl
@isimsiz_007 Bende senin soruna istinaden bir soru sorayim hayvan misin insan misin?
- +1 yıl
Hayvanım
- +1 yıl
@isimsiz_007 O zaman bende erkegim
- +1 yıl
Tamam knk
- +1 yıl
@isimsiz_007 Tamamdir
Benim için inanılmaz önemliydi, nişanlımın şivesi var ilk telefonda konuştuğumuzda kendi kendime gülüp gençler de şiveyle konuşuyor demekki neyse buraya kadarmış dedim şu an nişanlıyım ve şivesine bayılıyorum ahsjzhzhshshss
22 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Mutluluklar
+1 yılDeğil
Hızlı konuşan kekeme insanlar daha zekidir
Beyinlerini konuşmalarının hızına yetişemez
Biz ise o insanlara yıllarca eziyet ettik hor gördük
Güzel konuşan onlarca pislik insan gördüm11 Yorumla- +1 yıl
Hızlı düşünüp hızlı karar verirler
Yazıları kötüdür
Edebî yönleri güçlüdür Md
Duygusal llardır
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBence konuşma ve üslup diksiyon çok önemli ayrı bir aura katıyor bence
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle katılıyorum her yerde mesajlaşırken bile özen gösterir o özeni beklerim
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılSpiker istemiyoruz da, ne söylediği belli olsun en azından.
20 Yorumla
+1 yılÖnemli tabiki , düzgün konuşmak herzman avantajdır.
20 YorumlaDiksiyon bir tarafa doğal olacağım diye aşırı küfürlü konuşan erkekler çok itici. Üslup önemlidir, üzerimizde taşıdığımız kiyafettir aslında.
20 Yorumla
+1 yılDiksiyon tabii ki de iki taraf içinde önemlidir ben şahsen öyle düşünüyorum ancak onun karşısında iki kelimeyi bir araya getiremiyorum o da ayrı 😂😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılDiksiyonu o kisi hakkinda fikir yurutmeni sagliyor. Bi kadin travesti gibi konusuyorsa illaki soğurlar
10 YorumlaBenim için çok önemli. Türkçeyi katleden biri dikkatimi çekemez.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Çok çok önemli. Dilimizi doğru kullanmalı, fikrini doğru kelimelerle ifade edebilmeli.
20 Yorumla
+1 yılElit bir İstanbul beyefendi konuşmasına kim hayır diyebilir ki? Bence kimse.
29 Yorumla- +1 yıl
Bu kadin biliyor😉
- +1 yıl
🌝🤭
- +1 yıl
😁😁😉
- +1 yıl
Senin konuşmanda oyle mi?
- +1 yıl
Emin olabilirsin
- +1 yıl
Hmm merak ettim belki ses kaydı atarsın ☺️
- +1 yıl
Ses kaydi kesmez
- +1 yıl
Niye ne keser?
- +1 yıl
boş ver
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Diksiyon önemli bir etkendir; ancak aşırı bozuk durumda ise iletişimde sorun yaşanabilir.
10 YorumlaBenim için çok önemli yalnız eğer çok seversem görmezden gelebilirim
14 Yorumla- +1 yıl
O zaman çok sevme
- +1 yıl
Hala geç değil yapabilirsin
+1 yılÖnemli değil, karakterli olması benim için yetiyor. Benimde arada şive kayıyor 😄
10 YorumlaEvet ama melezlerin o bozuk diksiyonu daha çekici geliyor like meee
10 Yorumla
+1 yılYerine göre ya samimiyete göre vs değişir bu diksiyon tabikide önemli ama dozunda
10 Yorumla
+1 yılBir zaman sonra çok diksiyonlu konuşulması sinir bozucu oluyor
10 Yorumla
+1 yılönemli düzgün diksiyonu olan erkekler daha hosuma gidiyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 692 cevap paylaştı. Önemlidir ama TRT habere çıkmayacak sonuçta çok bozuk olmadığı sürece dert etmem ben.
30 YorumlaTabiki de her yerde sevgili, iş görüşmesi tanışma vesaire çok önemli
10 Yorumla
+1 yılTürkçeyi katleden biriyle olamam.. tabiki çok önemli..
11 Yorumla
+1 yılÖnemli de sinirlenene kadar sonrasında şive giriyor işin içine
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim diksiyonum gayet iyi, konuşmayı hatta yazmayı bile öğrenememiş (yani bunun için kendini düzeltmeye adım atmamış) kızlar için gayette iyi bir diksiyon.
10 YorumlaÖnemli benim içinde hele ki argo, küfürlü, kezban gibi konuştu mu buz kesiyorum
10 YorumlaÖnemli tabii. Aşko, erko gibi kelimeleri telafüz eden karşı cinsle yapamam.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHarikulade bir şey beklemiyorum ama en azından doğru konuşsun!
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBaya onemli. Diksiyon dedigin beyni kontrol etmektir cunku. Eger bozuksa kontrol edemiyo demektir.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYazarken cok onemli diil ama konusurken onemli
+1 yılBenim kız arkadaşımın diksiyonunun iyi olması lazım ama ondan ziyade lafı ağzında gevelemeyecek aşko kuşko konuşması gibi genel kültürlü kızları severim😊😊
10 Yorumla
+1 yılŞiveli erkek istiyorum
24 Yorumla- +1 yıl
Tamam bacey
- +1 yıl
Bulsana abi bitane esmerinden
- +1 yıl
Olur bacım buluram
- +1 yıl
🥳🥳🥳🥳
+1 yılÖnemli ama seversem onemli olmayabiliyor
211 Yorumla- +1 yıl
Hiç diksiyonu duzgun olmayan birini sevdin mi?
- +1 yıl
Sevdim o yuzden soyledim zaten hahajs
- +1 yıl
Ahaha Ökkeş miydi adı yoksa cafer mi?
- +1 yıl
Ya asiri bozuk degildi ama cok kaba bi konusma tarzı vardı
- +1 yıl
Şu sert kaba konuşan erkeklerden mi
- +1 yıl
Kisilik olarak oyle degildi ama konusma tarzi oyleydi memleketine bagliyorum cunku orali olanlar genelde hep o tarz konusuryor oylee
- +1 yıl
Nereliydi
- +1 yıl
Çankırı
- +1 yıl
Anladım mutlu ol sen kendin gibilerle tanış konuş
- +1 yıl
Tesekkurler ama ben cok cok takılmıyorum boyle seylere soyledigim gibi :)
- +1 yıl
Anlıyorum hayırlısı
+1 yılÖnemli evet mest olurum.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet kuşkonmaz hayriye
+1 yıldiksiyon her zaman insanı öne çıkaran bir durumdur diksiyonla birlikte ses tonu karşı tarafa göre çekici olabiliyor (ben dahil)
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılElbette önemli. Konuşması vs ses tonu da
11 Yorumla- +1 yıl
Evet kesinlikle
çok önemli yazım kurallarına dikkat edip etmemesi bile çok önemli
20 Yorumla
+1 yılÖnemli daha çekici geliyor diksiyonu düzgün insanlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen kekeliyorum avantajım yok mu yani?
213 Yorumla- +1 yıl
Bende kekemeyim çoğunlukla toplumda konuşamıyorum maalesef
- +1 yıl
Kekeme dedigini nasil tutulma mı yoksa kekelemek mi iki türlü konusma bozuklugu bar kekemelik sınıfında
- +1 yıl
Bende çoğunlukla tutulma oluyor birçok hastaneye gittim kaygı bozukluğum olduğu söylendi stresli olduğumda daha da artıyor normalde bazen çok akıcı konuşuyorum bazen de çok rahat çıkardığım kelimeleri söyleyemiyorum
- +1 yıl
Sana hic bir doktorun soyleyemeyeceği seyi soyleyecegim. Onu ancak kendin yenersin hic kimse sana yardimci olamaz , ozguvenini kazanman lazım insanlar karşisinda rahat olman lazim bunu gerçekten ama gercekten yapabilirsen asla takilmazsin. Muhtemelen kotu bir cocukluk geçirdin ve izi olarak o kaldı
- +1 yıl
Giyimini guzelleştir kendine bak kendini sev ve çok rahat konuşmaya çalış konuşurken rahatla
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim muhakkak ciddiye al soylediklerimi
- +1 yıl
Kendisinde baska kimse ona yardim edemez diye dusunuyorum Kendisi de kesin yapar isterse
- +1 yıl
Uyguluycam dediklerinizi teşekkür ederim. İyi günler
- +1 yıl
Iyi günler🙏💐
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Diksiyon önemli direksiyon da
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 338 cevap paylaştı. Diksiyon ve üslup, iletişim için herşeydir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılEvet, diksiyonumu geliştirmek istiyorum.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 313 cevap paylaştı. Diksiyon değil de üslup önemli benim için
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖnemli
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı. Evet önemli, anında soğurum...
10 Yorumla
+1 yılBiraz
21 Yorumla- +1 yıl
Kullanici adı pyle soylemiyor ama
- Kişilik & Karakter konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılÖnemlidir
211 Yorumla- +1 yıl
Uyumadin mi sen daha
- +1 yıl
Birazdan yatacağım
- +1 yıl
Bitki çayı falan içtim
- +1 yıl
Afiyet olsun iyi geceler
- +1 yıl
Teşekkürler iyi geceler
- +1 yıl
Bazı insanlar espirisine söyler o kelimeleri çok da takılmamak lazım gelir bu duruma
- +1 yıl
Ne diyorsun?
- +1 yıl
Güncellemeye yazdım kör müsün
- +1 yıl
Engellemek gerekiyor da seni neyse uzak dur benden.
- +1 yıl
Ne dedim ya ne dedim yorum yapmışım güncellemişsin söylediğin şeye karşın yorum yazdım neden bu kadar kastın cidden anlamıyorum engellersen engelle 🙄
- +1 yıl
Boş bulundum ben otomatik cevap veriyorum herhalde artık yorumumu siler misin teşekkürler şimdiden
+1 yılHer zaman heryerde ilk izlenim önemli bunundan ilk yönü diksiyon
00 Yorumla
+1 yılTabiki üslubuda
11 Yorumla- +1 yıl
Onemlidir
+1 yılözeliikle boy uyumu
14 Yorumla- +1 yıl
Boy ne alaka abicim boy ne alakaaa
- +1 yıl
anlamazssınnn evlattt
- +1 yıl
Ses dedik konuyu nereye getirdi anlamazsinn evlat diyor bir de 🤦♂️🤦♂️🤦♂️