Sinan Canan haklı olabilir mi?

Simülasyonda yaşadığımız teorisi son zamanlarda daha çok karşıma çıkıyor. Sinan Canan da bunun hafife alınacak bir simülasyon olmadığını, arkasında binlerce yıllık evrim ve biyolojik temeller olduğunu söylemiş. İnsan algısının bunu anlayacak düzeyde olmadığını da eklemiş.

Çocukken hatırladığım ilk anılarda kendi bedenimi dışarıdan görüyor gibiydim, rüyalarımda da öyleydi. Ama büyüdükçe kendi gözlerimizden dünyayı görüyoruz, belki size de olmuştur. Belki de bu simülasyonda ne kadar uzun süre kalırsak o kadar özdeşleşiyoruz bu bedenle ve çok derinden bildiğimiz simülasyonda olduğumuz gerçeğini unutuyoruz.. O yüzden belki de bu kadar Matrix, Ghost in the Shell vb filmler çekiliyor..

Mesela Jumanji filminde de oyuncular oyun evrenine giriyorlar ve soludukları hava bile çok gerçekçi geliyor. Daha önce oyuna giren başka bir oyuncu ise kaç yıldır orada olduğunu bilmiyor bile, bunu algılamaya kapasitesi yetmiyor.

Sizce de insan olarak bu kadar kısıtlı bir kapasiteye mi sahibiz? Ve bir simülasyonda mı yaşıyoruz? Belki de yaşıyoruz değil, varız demeliyiz. Belki yaşamıyoruzdur bile...

Haha ben yine beyni yaktım gelir misiniz? 🤯😅

Sinan Canan haklı olabilir mi?