Neden kendimi suçluymuş gibi hissediyorum?

Biraz uzun olucak;
Benim 2 tane arkadaşım var x ve y diyelim bunlara. Ben y ile 3. sınıftan beri arkadaşım, 5. Sınıfa geldiğimde yeni bir arkadaşım oldu yani x. Biz x ile beraber eve gidip geliyorduk ve bu sırada y ile tanıştılar. İlk başlarda birbirlerini pek tanımadıkları için benimle daha çok ilgileniyorlardı. Aradan 3 ay geçti ve biz 3lü arkadaş grubu olduk, ilk başlarda çok eğleniyorduk her gün beraber geziyorduk ben onlara çok bağlanmıştım. Daha sonra bunlar benimle ilgilenmemeye başladılar yani bu duyguyu anlatamıyorum, şöyle söyleyeyim kendimi onların yanındayken değersiz hissediyordum. Ama geçer diye ben baya bı dayandım, sonra ben yürürken önden önden gidiyorum diye kızıyorlardı ama onların yanından gitsem kendimi değersiz hissederdim. Neyse ilerden bayağı bı zaman geçti ve ben onlarla kavga ettim sonra biz küstük. Küstüğümüz ilk hafta beraber tatile gitmişler ve ben bunu gördüğümde kendimi kötü hissettim sanki benimle küsmeye yer aramış gibilerdi. Aradan 4 ay geçti ben onlarsız yaşayamıyor gibi hissedip onlara yazdım daha sonra okulda konuşup barıştık. İlk başlarda bı eksik hissettim değişen bazı şeylerin olduğunu düşündüm. Onlar birilerinden hoşlanıyorlarmış ve x' in sevdiği çocuk benim sınıfımdanmış. Daha sonra bizim 8 kişilik bı grubumuz oldu ve gruptaki herkesin sevdiği çocuklar vardı bitek benim yoktu ve bir araya geldiğimizde sürekli onları konuşuyorlardı, tabiki benim konusucagim bişey olmadığı için hiç konuşmuyordum ve buda onları rahatsız etmiş. Daha sonra benim çarşıda olduğum bir gün bunlar bana yazdılar buluşalım diye bende çarşıdaydim mesajınızı göremedim falan yazdım saat 6' ydi dedim ki onlara hadi bulusalim x de saat 6 oldu olmaz dedi buraya kadar her şey normal. Ve ben bir şey öğrendim benim çarşıda olduğum gün normalde onlar bulusmuslar ve ben onlara yazdığımda da beraberlermis ve o gece beraber kalmışlar, ben en çok buna kırıldım çünkü ben x ve y' yi sürekli çağırıyordum ama aileleri izin vermiyorlardı. (Ve yine küstüm suç bende mi?)
Neden kendimi suçluymuş gibi hissediyorum?