Birçok konuda eksik hisediyorum ama ayni zamanda da çok kötü olmadığımı da biliyorum bu yüzden "gelişime" ihtiyacım var gibi geliyor ama nasıl ve hangi konuda olduğuna insanlar nasil karar veriyor?
Sen nasıl karar veriyorsun?
Birçok konuda eksik hisediyorum ama ayni zamanda da çok kötü olmadığımı da biliyorum bu yüzden "gelişime" ihtiyacım var gibi geliyor ama nasıl ve hangi konuda olduğuna insanlar nasil karar veriyor?
Sen nasıl karar veriyorsun?
Şimdiki kişisel gelişim kitapları ve trendine bakarsak çok sağlıklı bulmuyorum açıkçası…
Popüle kültürün kişisel gelişimi diye bir şey çıktı ve kısa vadede insanlar etkisini hissetsede toplumda orta ve uzun vadede negatif sonuçlar doğruyor…
insanın Okul Eğitim hayatı olduğu gibi, önem verdiği gibi karakter eğitimine de önem vermesi gerekiyor…
insanlar iyilik yapmayı… Fedakarlık yapmayı… beklentisiz saf sevmeyi…Doğru olmanın lezzetini biliyor mu öğreniyor mu?
Yoksa dönemsel Dünya sisteminde işine yarayacak tüyolar öğrenirken karakter gelişiminden ödün verip sorunlar mı yaşıyor…
Karakter oturduğu zaman iyi insan olmak kolaylaşır ki ozaman iyi insanlarla iyi bağlar kurar ilişkilerin iyi olur…
Alışkanlıklar hobiler insanı mutlu edene aktiviteler de elbette önemli… bu konuda sanal mutluluklardan uzak hobiler daha doğru…
Kültür ise bunların hepsiyle oluşur … okul eğitimiyle, karakter eğitimiyle , kurduğun ilişki ve arkadaşlıklarla oluşur… Alman arkadaşın varsa alman kültürünü öğreniyorsun doğal olarak bu böyle …
Kötü düşünme bence 😕
Konuyu bilemem tabi ama bence enerjini yükselt
Yenilme negatifliğe
Bak gelişim sorusu sormuşsun , evet kendinle ilgilen …
Aklıma şu bence geldi yazmıştım
Mutlu ve Enerjik Olmanın Kilit Noktası! ↗
ben teşekkür ederim
Cevap
4Cevap
Bence gerek vardır
Bununla ilgili bence yayınladim profilmden bakabilirsin
Geniş bir perspektifden bak dünyaya mesela dinlerin tarihi siyasi tarih dünya tarihi en önemlisi sonra edebiyat, felsefe bunları öğren ve gündemi takp et
Gerek olmaz olur mu bu hayattaki en değerli şey inan bana
Bencede
Sevdiğin konular olsun ilk başta
Hayırlı olsun bakalım 😄
Freud amcanı tanımıyor musun
İyidir kendileri bazı tespitleri hatalı olmalı: )
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?