Merhabalar Herkese 🌸

Bir insanın hislerini kontrol edebilmesi mümkün müdür?
Sevinmeyi, üzülmeyi, aşık olmayı, korkmayı...
Merhabalar Herkese 🌸

Bir insanın hislerini kontrol edebilmesi mümkün müdür?
Sevinmeyi, üzülmeyi, aşık olmayı, korkmayı...
Duygu dediklerimiz, vücudumuzdaki hormonal değişikliklerin zihnimizi etkilemesidir. Ama bunu basite çekemezsin, bir sürü etmen var o gün yaşadıkların, düşündüklerin, açlığın, sağlığın vs. ve bunları kullanarak kısmen de olsa duygu durumunu istediğin yöne çekebilirsin. Yani evet. İradeli olmak, erdem (özellikle kendine karşı) buradaki kilit nokta.
İnsanın duygularını kontrol etmeye çabalaması yok sayması bastırması faydadan çok o insana zarar verebilir çünkü mücadele ettiği o duygu daha da güçlenip daha büyük sorunlara yol açabilir. Duygularımızı kontrol altına almaya çalışmak yerine onlara yön vermeyi öğrenmemiz daha doğru olabilir. Heyecanlandığımızda onu olumlayıp muhteşem bir enerjiye dönüştürebiliriz mesela.
Edebilir. Ben şahsen bu konuda çok netim.. Bana iyi gelmeyen ya da beni yoran bir şey varsa anında uzaklaşabilirim..
Teşekkürler bebek :D 🖤
Edemez etmeye kalkarsa daha beter bir şekilde vücut tepki verir buna içe atmak kadar kötüsü yok zira
Teşekkürler 😊
Cevap
17Cevap
Edebilir, illa ki hislerini yaşar ama daha kontrollü davranabilir.
Bir süre kontrol edebilir ama ondan sonrası düşündürür.
Evet tutulabilir tutulmalıdırda.
Tercihin kendini bırakma yönünde olursa be kontrol etmemeyi seçersen sonuç ona göre olur.
Yaşadıgı na baglı olarak değişir bu hisleri insanın endeğerli varlıgıdır yaşar ama o hissi yaşatamaz anlatamaz anlatsa bile inan olmaz
tabiki edebilir ama bunun için benim medeniyet lobu dediğim ön beyin lobunun gelişmiş olması gerekli
Edebiliyorsa herşeyi başarır. Ben kontrol edemiyorum.
Evet edebilir, tam edemese bile dizginleyebilir. Zamanla..
Evet bazı insanların edebildiğini biliyorum
maalesef aşk konusunda sinirlenmekte ve kıskançlıkta kontrol sağlayamıyorum 😂😂
Hisler kontrol altında tutulabilir ve hatta tutulamadığında tehlikeli bir hâl alır.
Her zaman kontrol edemez.
Her zaman değil
Ben kontrol edebiliyorum
Bastırmak kontrolse evet
Yaniii bi nebze
irade meselesi aşkom
Edemez ama bastıra bilir..
Edemez. Aşk bir anda gelir.
Bence tam kontrol sağlamak imkansız.
Evet, hepsini kontrol edebilmek mümkün.
otokontrolü gelişmişse evet
Ben shimi kontrol edemiyom kafana gore kalkiyo iniyo
Her zmn olmasadabir süre evt sdsd💎
Evet yapabilir
evett
Hisler kontrol edilemez.
tamamını kontrol edemez
Evet
Tam olarak kontrol edemesek bile yön verebiliriz..
Aşk hariç evet
Bi süre evet
Evet edebilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?