Sizce olabilirse nasıl olabilir olamazsa neden olamaz? Şunu eklemeden edemeyeceğim çevrem çok fazla ve insanlar beni sürekli baskın olmayan birisi olarak gördüğü için öyle davranıyorlar ve birden baskın birisi olursam sanki bütün çevrem birden beni karşılarına alır gibi geliyor karakterimin bozulduğu düşünülebilir...
Cevabın nedir?
+1 yılBence ilk basta kendini tanıtıp her yönünle kabul etmelisin iyi kotu sevdiğin sevmediğin ama ciddi anlamda özümseyecek kabul etmelisin onun uzerine kendini degisime daha hazır hissetcegini bazı seylerin daha oturacağını dusunuyorum cogu yorumda da denmiş eğer yetiskinsen ki bu bence 20-25 yas sonrası evet karakterini değiştirmen zor ama anladığım kadarıyla bu icinde olan bisey ilk basta kendi içindeki savası halletmelisin ha bu dediklerin olduysa da yaptığın seyleri bir tık daha artır yerinde sayma en basitinden bilgini geliştir bu senin ortam da daha özgüvenli olmanı saglar yapabiliyorsun iki yurt dışına çık arada ama her zaman degil kendinden beklemediğin seyler yap senden daha baskın karakterde insanlarla takil emin ol bir gun o dönüm noktası olacak aynı sey bende de oldu cok cekingen bir kızdım kendimi bu yuzden hic sevmezdim ama ileri adım atamayacak kadarda korkuyordum ama istemsiz insan hayata ayrılınca bazı korkularını yenmen gerekiyor bende onu İstanbul da okuyarak kırdığımı dusunuyorum gerisi de aşağı yukarı yazdığım gibi yeni insanlar baskın insanlarla takılmak zamanla bir bakmissin daha dün konuşmaktan çekindiğin insanın yüzüne bile bakmıyorsun
03 Yorumla- +1 yıl
Bak onu çok yaparım baskın insanlarla konuşurum bol bol müşterilerle konuşurum mesela baskın karakterli insanlara bakarım nasıllar ilişkilerde nasıl dostluklarda nasıl diye
- +1 yıl
Ama konuşmayla kalma yani hep yakının olsunlar arkadas cevren falan bir de senden üst mevki de biri illa baskın olcak diye de bisey yok ve tamam evet incele ama bütün gördüğün şeyi kendine geçirme yani incelemekten cok uygulama yap ki senden baskın olan biriyle karşılaştığında ilk basta kendi davranışını gormuş olursun sonrasında kadene kademe ilerler ama söylemesi en kolay şeydir biliyorum ama kafan takma ben baskın olcam olmalıyım diye ne zaman aman be yeter ugrasmicam desen zaten etkisi i gösteriyor ilginç bir sekilde o yuzden en basında rahat ol kendin ol
- +1 yıl
Peki tesekkurler :)
En İyi Cevaplar
Evet birden baskin olursan karsina. bicok kisiyi alirsin olunur ya da olunmazlil. degil. bu kendini iyi tani artilarin neler. eksilerin neler kendinde ortaya cikmamis. gizli seylerin oldugunu dusun karakterin yetenegin vs. baskin olucam diye olma hata edersim mesela. ben 23 yasina kadar sessiz biriydim herseyi icime atardim korktugumdan sesimi. duyurmazdim. son 1 senedir ne olduysa oldu sessizlik. kim ben kim sanki yeniden dogdum
26 Yorumla- +1 yıl
artılarımı eksilerimi çok iyi biliyorum tek eksim var oda baskın olmak ve bunu başarmak için neler yapacağımı bilmiyorum ve sanırım asla bilemiyeceğim
- +1 yıl
Ama bu bir sabah uyanip hadi ben bugun baskin karakter maskemi takiyorum demekle olacak bisey degil dedigim gibi baskin olmak icin olma o zaman uzulursun. oncelikle baskin ne demek onu sor ogren (sakin yanlis anlama burayi) bu bir ders degildir. Gozlem yap kendince mesela. bir dene bir magazaya git veya dukkana marka olmayan bir yer olsun 50 liralik seyi ne yap et 30 a almaya calis imkansiz biseyi dene yani kim pes edecek bu sadece bir ornek
- +1 yıl
hayatım imkansız şeyleri denemekle geçti halada deniyorum pes etmek konusuna gelince konuya bağlı değişir bazen pes etmem bazen 3 4 ay sonra pes ederim bazen 1 saat sürmez pes etmem
- +1 yıl
ben şu anda bile geç hissediyorum fakat kendimi geliştirmeye odakladım şu sıralar fiziksel olarak kendime bir alt yapı geliştireceğim bana göre bu bile insanların bana farklı bakmalarını ve konuşmalarını sağlayacak sanki maddi açıdan da geliştiriyorum kendimi fakat bunları yaparken kısa vadede bir şeyler beklemiyorum uzun vadeli olarak yapacağım bu saydıklarımı
Eskiden özgüveni yüksek ve etrafı sallamayan insanlara çok özenirdim, öyle olmak isterdim ama bu benim için imkansızdı başaramazdım, insan ilişkilerinde başarısızdım ve çok çabuk heyecanlanır utanırdım.. hayatımı başka insanların düşüncelerine göre endekslerdim , ve kendimi küçük karşımdakileri ise üstün görürdüm.. Ama çok şükür artık öyle değilim :) başkalarının düşüncesi benim hayatımı şekillendirmekten çıktı, artık kararları ben veriyorum ve insanlar karşısında küçülüp yersiz komplekslere girmiyorum.. bunun için biraz yırtılmak gerekiyor ve birazda psikolojik destek almak... seninde bu konuda psikolojik desteğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum
20 Yorumla
Çevren farklı olursa yani çevreni değiştirirsen yeni bir kişilikle ortaya çıkabilirsin. Bunu başarabilirsen tabi. Ben mesela ilkokulda hiç konuşmazdım ne okulda ne serviste. Dışlanırdım. Özgüven sıfırdı. Öğretmenim benim zeki ve başarılı olduğumu biliyordu ama o özgüven eksikliğinden dolayıdır heralde derslerde bile kendi kapasitemin en iyisini gösteremezdim. Neyse ilkokulda böyleyken ortaokul ve lisede çevrem değişti ortaokulda başka okula gitmiştim o içine kapanık çocuk girişken, konuşkan, espritüel olmuştu. Hele lisede bir dönem en popilerden biriydim. Belki de ben öyle zannediyordum ama herkesle iletişimim vardı.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
57Cevap
İnsan kırıldıkça, ezildikçe ya iyice içine siner ya da tam tersi bir durum ortaya çıkar. Yani bu tamamen seninle alakalı bir şey. Sen istesen de birden böyle bir şeyin olması mümkün değil zaten bana kalırsa, ki birden olursa kesinlikle tepki toplarsın zaten. Ama ufaktan ufaktan insanların seninle ilgili düşüncelerini, tavırlarını değiştirecek ölçüde tavrını ortaya koyabilirsin. Anladığım kadarıyla insanların düşüncelerine önem veriyorsunuz, ben de böyle biriyim biraz ama herkes tarafından iyi biri olarak bilinme çabası sadece kişiliğinizi yok eder, bunu da söyleyeyim. Bazen itici görünmek pahasına birilerine haddini bildirebilmen gerekiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben kendimden baska kimseyi dusunmem insalrin dusunceleri de onemli degil bunu kendim icin istiyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDoktorumun bana tekrar tekrar dediği bir cümleyi yazıyorum.
''Yetişkin bir kişinin mizacı değişmez!''
Ha değişmez de ne olur, pes mi edilmeli? Yoo, hayat bir yoldur. Kişi kendini geliştirebilir, yeni davranış şekilleri geliştirebilir, daha güçlü ve girişken olmayı öğrenebilir. Ama esas mizacı değişmez. Yani çocukken müdahale edilse durum ayrı, ama ergenlik çağı geride kaldıktan sonra oturmuş temel karakter kolay kolay değişim göstermiyor. Yine de eksik olduğunuzu düşündüğünüz konulara yönelebilir ve bu konuda oldukça yol katedebilirsiniz.17 Yorumla- +1 yıl
Yeni davranış şekilleri edinmek bir nevi taklitçilik olmazmı özünü bozmuş olmazmısın?
- +1 yıl
Edinmek dedim denemek değil. Kişi kendini geliştirme yoluna girdiğinde ister istemez bazı yenilikleri de özümseyecektir elbet. Üzerinde eğreti duran hareketler denemesi ayrı bir şey tabi. Yanlış o.
- +1 yıl
Hmm anladım sanırım zamanla alışkanlık gibi kazanılabilicek şeyleri kazanabilirim diyorsun yani?
- +1 yıl
Tabi ki... İnsan yerinde saymak zorunda değildir.
- +1 yıl
Yerimde saymadığımıda biliyorsun ama değil mi?
- +1 yıl
Kısmen :)
- +1 yıl
:))
+1 yılburcum ve yükselenim aslan boyum 1.86 ilk okulda, ortaokul sınıf başkanı lise de öğrenci konseyi başkanıydım , münazaralara hep ben katılırdım , tiyatro, şiir, spor kollarını da ben yönettim. Ünv de de detaya girmeyeyim kilit işlerde hep benim sözüm geçti, askerde çavuştum, iş hayatına atıldım 1,5 ayda çalıştığım yerde müdür oldum 3 ay sonra patron ortaklık teklif etti , orada 11 ay çalışıp kendi işimi kurdum şu anda sağlık sektöründe çalışıyorum 13 tane elemanım var hepsi de hekim ve mühendis. uzun lafın kısası hayatıma şöyle bir baktığım zaman hep başta geldim liderliğin ve önderliğinde sonradan kazanılabilir ya da ögretilebilir olduğunu düşünmüyorum içinde ya vardır ya da yoktur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocukluktan gelen birşey bu yaşam şartları falan özgüveni etkiliyo ama baskın karakterli olabilirmisin olursun çunku böyle olmayı istemen bile içinde bunu barındırdığını gösteriyor baskın tarafın dışarı çıkmak istiyo bence zaten bir yerden sonra kendiliğinden olacak ben baskın karakterli bir insanım çocukluğumdan beri öyleyim ama bir süre sonra öncesinde pasif olan sevgilim beni izledi karakterimi çözdü ve nasıl yaptıysa çok güzel psikolojik hilelerle beni pasif duruma kendisini de baskın duruma getirdi ama akacak kan damarda durmaz derler en sonunda yine karakterimi ortaya koydum şimdi oda baskın bende baskınım ve ikimizde geri ödün vermiyoruz tam anlamıyla bir karakterler savaşı seninde bu durumundan hoşlanmayan insanlar çıkar mutlaka ama önemli olan herkese karşı tavrını korumak
11 Yorumla- +1 yıl
Ozaman baskın basanındır hacı
+1 yılKarakterini değiştiremezsin ama kendinle barışık olmayı, davranışlarını değiştirmeyi başarabilirsin. Eğer sen davranışlarını değiştirirsen ve insanlar seni karşına alacaksa, şuanki sana olan tutumlarinin sahte olduğunu düşünürüm ben. Kendin ol ister değiş ister fegisme
04 Yorumla- +1 yıl
Yanlışlıkla gönderdim devamı vardı dur:) başkaları için yasamamalisin ne düşünürse düşünsünler. Sen kendin ol. Kendini de kullandırma yeri gelince masaya vur yumruğu. Giden gider kalan kalır
- +1 yıl
Son haddeye kadar susarım ve sonra patlarım insanlara bir daha yaklaşmazlar zaten cesaret edemezler davranıslardan öte fiziki ve maddi açıdan geliştiriyorum kendimi
- +1 yıl
Aslında o kötü işte son haddine patlamak. Bence bir sorun gördüğünde anında düzeltmeye çalışmalısın. Senin yaptığın şekilde büyük yıkımlar kaçınılmaz.
- +1 yıl
Olabilir
Olabilir tabi ki mesela ben ilk okulda falan çok sesiz bir çocuktum sonra liseye geçtim yine öyle devam etti kimse beni takmazdı ama şu an lise 3 oldum ya öyle biri oldum ki çok konuşkanım hiç susmam hatta fenaymdır herkeze sözümü dinletirim çok fena biri oldum yani utanma huyumu bile kaybettim zamanla daha baskın karaktere sahip olabilirsin :D
01 Yorumla- +1 yıl
Heh iste bende bir yerde durdu bu baskınlık sanki sonu bu gibi
Gizli Üye(36-45)+1 yılikisinin de anormal birer zıt uç olduğunu neden göremiyorsun? evet fazla pasif olmak iyi bir şey değil ama bunu düzeltmenin yolu baskın olmaya çalışmak değil ki. üstelik pasiflik yalnızca kendine sorun yaratırken dominantlık insanlar için de sorun yaratır ve senden soğumalarına neden olur. yapman gereken şey dengeni kurmaya çalışmak. mıknatısın eksi kutbuna artıyı yaklaştırırsan birbirine yapışır. halbuki senin demiri bulman lazım.
012 Yorumla- +1 yıl
Örneği anlamadım ama neyse çokta pasif birisi değilim
Cevap sahibi+1 yılöyleyse sorunun nedir?
- +1 yıl
Tam olarak baskın birisi olmak istiyorum %100 baskın olamam tamam ama %80 den aşağısıda çok kötü gibi geliyor bana
Cevap sahibi+1 yılneden ama?
- +1 yıl
Çünkü baskın karakterde ki güçlü insanlardır bu hayatta
Cevap sahibi+1 yılaksine, birilerine üstünlük kurmaya kalkmak derinlere atılmış komplekslere işarettir... bunu iş hayatıyla ilgili sıkı eğitim almış ve bunun tam göbeğinde olan bir insan olarak yazıyorum sana.
- +1 yıl
İş dünyası ayrıdır iş yerinde beni kimse ezemez şef müdür kimse artık onlar bana ne karışır ne bulaşır çünkü bana karıştıkları anda bütün sistemi alt üst edebilirim benim dışımdaki herkese bir şeyler yaptırılır ancak hayattaki baskınlık çok farklı bence
Cevap sahibi+1 yılis yerinde amir olmak guleryuzlu bir ciddiyet gerektirir ve o insanlari ciddiye almak zorundasindir, yarın öbür gün sen olsan sen de çalışanlarına aynı şekilde davranirsin. bunun dışında da pratik hayatta baskın olmayı gerektiren herhangi bir durum yok zaten pek. biraz sacmaladin sanki ha?
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun sen bayan polyanna
Cevap sahibi+1 yıl@greeneyes
başına bir iş gelse yana yakila arayacagin bir meslek. başka detay vermeyecegim.
Cevap sahibi+1 yılsorular karışmış pardon.
Çok güzel bir soru sormuşsun gerçekten bende bu konuyu merak ediyordum. Ama ben kendi köklü çevrende değilde yeni tanıştığın çevrende daha baskın olabileceğini düşünüyorum. Çünkü eski çevren seni tanıyor sonuçta sonradan gelen baskınlığının onlarda çok etkili olcağını sanmıyorum. Daha çok karakterinin değiştiğini düşüneceklerdir.
07 Yorumla- +1 yıl
Tamam güzel bir noktaya değindin fakat o zaman sorulması gereken bir soru daha var yeni çevre edindin baskın birisi olarak biliyorlar seni e hiç mi eski çevrendeki insanlar la tanışmayacaksın onlar sana eskisi gibi davranacak çevre silmekte o kadar kolay değil durduk yere bir insanla ilişiği kesmek olmaz
- +1 yıl
Evet doğru söylüyorsun benim bu değişimden kastım tam olarak da bu değil. Detayı belirtmemişim. Yoksa karakterini değiştirecek boyutta olursa eski arkadaşların kişiliksiz olduğunu bile düşünebilir bu da hoş olmaz. Anladığım kadarıyla senin sorunun özgüven. Bunu aşman gerekiyor öncelikle. Özgüvenin olursa zaten önplanda olursun. Yoksa geri planda kalan biri olursun girişkenlik şart bu değişimde seni karaktersiz göstermez sakın öyle düşünme aksine bu senin artın
- +1 yıl
Evet özgüven benim sorunum ama çokta özgüveni düşük birisi değilim girişkenimdir de sadece daha fazla özgüvene sahip olmak istiyorum hepsi bu
- +1 yıl
işte bende bunu sorguluyorum önceden en alt düzeylerde gezerdi şimdi insanları ve düşüncelerini umursamadığım günden beri özgüvenim çok fazla arttı eskiye bakarak fakat daha fazla geliştirilebilir mi asıl soru bu
- +1 yıl
çok farklı karakterdeki insanları tanıyorum onlarla konuşuyorum sürekli iletişim halindeyim onlarla ama bana bu bir şey katar mı bilinmez tabi
29 yaslarinda bir kadin var tanidigim birden çok değişti neşeli eğlenceli konuşkan biri oldu olmaz degil bence. ben de sessiz değilim ama agir basliyim ve gereksiz bulduğum şeylere cevap vermiyorum o yüzden cevap bulamiyo durumuna dustugumu farkettim aslında mizahi yönüm iyi ama bastiriyorum ben de bunu aciga cikarmak istiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Sessiz birisi değilim ama herkesle her konuyu konuşmam ortam oluştuğu zaman fazla konuşamiyorum birebir de geveze bir insanim önemli olan açıkça olan duygularımı ve dusuncelerimi ortam oluştuğunda söyleyebilmek birebirde değil tabi baskınlıj bununla kısıtlı değil ilişkilerde de olması gereken baskıyı kuramıyorum
+1 yılEvet öyle olabilir, insanlar senin değiştiğini düşünebilir.
Ama bu işte, kesin kararlı olmalısın. Çünkü geri Dönüşü olmaz.
Ya Baskın karakter olarak yolunu devam edeceksin ya da insaların gözünde pasif etkisiz eleman olarak yoluna devam edeceksin.
2 seçeneğin var bunun Ortası yok.05 Yorumla- +1 yıl
Peki nasıl baskın olunur nereden başlamak lazım
- +1 yıl
Kendi karakterine göre, sen karar vericeksin buna.
- +1 yıl
Nasıl yani örnek verecek olursan mesela?
- +1 yıl
Mesela seni sömürenleri, senle dalga geçenleri, aşağılayanlara izin vermemekle başlayabilirsin.
Tavrını gösterip kızacaksın. - +1 yıl
O dediklerini yapıyorum zaten ben pasif biriside değilim
baskın bir karaktere sahip olmak isterken diğer yandan başkaları ne der diye düşünüyorsan biraz zor zira değiştirmek istediğin karakterde olmanın nedenlerinden bir tanesi çevrenin yönelimlerine göre hareket etmen
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir sey yok ama yinede tam anlamiyla baskin birisi degilim
Karakter b gunde olusan bisi degildir. B anda kimse degisemez degisirse sikinti buyuktur derim bnce degismek yerine onsanlarin seni sen oldgun icin b halinle kabul etmesini sagla. saglayamazsan o cevreden uzaklasip yeni ortamlara gir derim bence :)
02 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar zaten bu halimi seviyorlar ben sevmiyorum
+1 yılZamanla al , birden degisim herkese ve belki sana bile itici kotu gelecektir ama zamanla yaptigin zaman gucleri soz gecerliligini kendinde toplarsin ins hersey gonlunce olur unutma degismeyen tek sey degisimin ta kendisidir ;)
03 Yorumla- +1 yıl
Nereden başlamak lazım
- +1 yıl
Kendinden kendi psikolojinden baslamalisin tabikide oncelikle eger kararsizlik varsa bu huyunu ilk olarak degistir ornegin siyah araba mi kirmizi mi kirmizi doyorsan kirmizidir kim ne derse desin sen hizli sec istedigini sec ve sectigini sonuna kadar savun yanlis olsa bile kivirma verdigin kararlarin her daim arkasinda dur 2. olarak arkadaslarinla bulustun fikir dinleyenlerden degil verenlerden olur birisi ne yapalim dediginde sinema olur ya da baska birsey soyle geri durma kabul gorsun gormesin boyle basladigin zaman zaten zamanla baska konulardada rahat olicaksin topluluklarda kendi fikirlerini soyleyip zamanla sayginlik kazanirsin kardesim simdiden bol guzel degisimlerine diyeyim unutma kimse basamaklari bir anda atlayarak cikamaz adim adim ;)
- +1 yıl
Denemek lazım
+1 yılgüzel bir çocukluk veya gençlik geçirmedim. ama kime karsı ne hissediyorsam söylemeye başladım bahçemde çok agaç kurudu ama kalan agaçlara güvendim ;) yani sen sen ol bırak insanlar seni nasıl olmak ıstıyorsan öyle sevsinler. baskın karakter budur bence
00 Yorumlaayıp olmasın diye hep susuyorsan baskın karakter olamazsın. haksız olsan bile haklıymış gibi davranacaksın asla haa tamam ben burada yanlış yapmışım demeyeceksin; hep benim bildiğim, hep benim istediğim diyeceksin.
alışık değilsen zor bu saatten sonra.00 YorumlaEskiden suskun kimseyle konuşmayan biriydim artık değiştim her insana olmasada diğer insanlara sözümü dinlettirmenin bir yolunu buluyorum karşıdaki çoğu zaman benim dediğme geldiğini bile anlamıyor onlara sezdirmeden yapıyorm bunu. Ha bunu kaba kuvvetlede yapabilirdim yapardımda. Ama böylesi daha mantıklı bence.
00 Yorumlaben doğduğumdan beri utanarak çekinerek yaşadım son iki sene öncesinde karar verdim ve bir ortamda dikkat çeken sevilen insan oldum küstüğüm bir sürü insan oldu ama gerçek dostlarım hep yanımda kaldı gelenlerin yanında gidenlerin hiç bir önemi kalmadı
12 Yorumla- +1 yıl
İlginç nasıl başardın mesela?
+1 yılKimse karakteri ile doğmuyor canim bunu şekillendiren en başta ailen baskılanmış baskın bir karakterin var anladığım kadarıyla. Insanlar seni sen olduğun için sevmeli iyi olduğun için değil, insanlari boşverkendini bul. Aret vartanyan gerçekten yaşıyor musun? Kitabını tavsiye ederim. begenmedim dersen ücreti benden :) ha black swan da müthiş bir filmdir. Içindeki siyah kuğuyu çıkarmadan sen olamazsın.
11 Yorumla- +1 yıl
Black swan izlerim bir ara cok kitap tavsiyesi oldu :)
+1 yılfıtratında ne varsa öyle davranırsın bende tam aksine çok baskın biriyim çevrem tafafından tabu olarak bilinen şeyler hoşuma gider ve yanımda olan insan sayısının 10 katı karşımdadır ama yinede halimden çok mutluyum
01 Yorumla- +1 yıl
Ya iste ben niye boyleyim onu cozemedim cevrem baskin karakterlerle dolu
+1 yılbu karakter vicdan ve liderlik vasfı meselesidir. uzun zaman içinde yaşadığın ortamda belli bişeyler değişir ama bunlara doğuştan sahip olanlar kadar olamazsın.
01 Yorumla- +1 yıl
Aslında o belli şeyler değişse yeter gibi fakat değişime nereden başlamalı?
+1 yılBaskin karekter ya da baskn olmayan karakterden evvel karekter nedir nasil olusur bunun cevaplarina varirsak belki sordugun sorunun cevabina en saglikli sekilde kendince sen varacaksindir.
01 Yorumla- +1 yıl
Karakter insanın aynasıdır nasıl oluştuğuna gelecek olursak çevre faktörü en önemlisidir karakter de sonra yetiśtirilme tarzın ve sonra eğitim hayatın aşk hayatın arkadaşlıklar hepsi yaşadıkların karakterin bir bütününü oluşturur ama sonucu ben çözemiyorum işte
Olur. Ama önemli olan karakterin baskın olması değil iyi ve güzel karakter olmasıdır.
-Başkaysa kötü karekterli ortamdan ayrınılınmalıdır. Buna dinimizde "Hicret" denir (NOT:Hicret deve üstünde seyehat değildir ! )00 YorumlaBaskın olma derken neyi kastediyorsun yani sana çok fazla söz hakkı verilmiyor mu çevren tarafından ya da silik bir tip min yani söyle ona göre daha düzgün bir cevap vereyim sana
06 Yorumla- +1 yıl
Silik birisi değilim ancak ortam oluştuğunda benden fazla söz edilmez ya da ilişkiler de olması gereken baskıyı kuramıyorum tam anlatamadım ama neyse
- +1 yıl
Yok yok şimdi çözdüm bence değiş bak çok iyi olacak sosyal ol yenınkişilerle tanısmaya bak elalem kırılacak diye ezilme asıl sen kırılma sözünü geçirmeye bak eğer çok tepki gelirdede bu senin hayatın kimseyi ilgilendirmez en fazla görüşmeyi kesenler olur sözünü sana geçiremeyince çekemeyince o zaman anlarsın kim gerçek kim koloa dost değiş kimseyi unursama
- +1 yıl
Kimseyi umursamam kendimdrn başka
- +1 yıl
Ama yinede bu beni baskın biri yapmiyor
- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılOlmaya çalışır ama bence eline yüzüne bulaştırır. :):
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif05 Yorumla- +1 yıl
Onemli olan eline yuzune bulastirmadan yapabilmek obur trlusu taklitcilik
- +1 yıl
Belki de. :):
- +1 yıl
Soruma hala cevap alamadım ama neyse :(
- +1 yıl
Soru mu? Göremedim soruyu ama.
- +1 yıl
Asıl soru ya cevap bu olmamalı diye soyledim
olabilir ama büyük bir acı, kayıp veya bir yenilgi yaşamak zorunda niye peki değişime yol açar bu olaylar
... herkes her seye alısır merak etme dik dur yeter01 Yorumla- +1 yıl
Duruşumuz dik :)
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. İnsan değişmez.. Ama baskın karakterlerin baskılarından korunmak için akılcı yöntemler geliştirebilirler.
02 Yorumla- +1 yıl
Mesela?
+1 yılyavas yavas olmaya baslıyabılırısın enerjin fazla olması laızm dusuncelerını net söyle patavatsızlık yapmadan dogru bıldını soylıceksın en baskın olmazsın ama saygın oluruusn
00 YorumlaBence oldugundan fazlasini isteme siritir sonra. Üzerinde igreti bir ceket gibi durur. Baskin olmak arti degildir cogu insan icin. Kendini ezdirmemeyi ögren yeterli...
00 YorumlaBaskın olmadığını neden düşünüyorsun peki güzel yorumlar yapılmış cevapların aksine hep genelde. Baskın olmadığını düşündüren nedir?
06 Yorumla- +1 yıl
Ben pasif biri değilim zaten ama baskınlığım çokta yüksek değil
- +1 yıl
Herkesin olmasına gerek yok ben değişsem yeterli böylede bencilim işte
- +1 yıl
Herkesin baskın olmasına gerek yok sadece ben olsam dedim yani kendimi dusundum o anlamda bencilim dedim baskınlıkla bencilliği aynı kefeye koymadım
Zaten baskinlik senin icindedir bunu yapmak icin kisiligini ortaya koymalisin mesela ben yakisikliyim ama kizlarin yaninda agzimi acamiyorum dersen kendini o sekilde avutursun yani kendini kandirirsin kendine soz vererek basla bence o zaman isin kolaylasir hersey kafanda biter
00 YorumlaBaskın olma çaban niye bu yapı meselesidir. Kendini değiştirmeye çalışma neysen osun. Olmadığın gibi davranman seni mutlu etmeyecek emin ol
07 Yorumla- +1 yıl
ama bu benim bütün hayatımı sanki mahveden bir şey sürekli bir eziklik duygusu yaşıyorum ve bu beni yiyip bitiriyor insanların bu çok iyidir demesinden o kadar bıktım ki iyi olmak yetmiyor bazen insanlar bazen beni görmezden geliyor genellikle tınlanmayan kişiyim ve bunların hepsi baskın olamadığım için
- +1 yıl
25 yaşındayım insanların iyi birisi olarak görmesi güzel bir şey fakat insanların çoğunda şu algı var sanırım bu iyi birisi hadi biz bunun üstüne gidelim
- +1 yıl
baskın karakterdeki birisini kolay kolay kimse ezemez bana göre çünkü zaten dediğin gibi orada dur demesini bilir
- +1 yıl
ya aslında sürekli ezilen birisi değilim fakat dışarıdan bakıldığında baskın biri değilim gibi gözüküyor işte tam anlatamadım sana derdimi
hala geçerli mi bilemem ancak istediğin şeyin arkasında dur. bu sayede farklı duruşunu anlarsın. onlarda anlar.
01 Yorumla- +1 yıl
Denenebilir
+1 yılgenetik olmakla beraber, kişinin isteğine bağlı bişey. araştırarak kendini geliştirerek olunabilir. ben böyle oldum ancak :) yoksa sabah kalkınca bugün artık baskınım deyince olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılOlabilir ama bunun icin yeni bir hayat kurmasi lazim sifirdan baslamali tanidigin olmadigi bir sehre gitmeli ve tanistigi kisilere kendini olmasininistedigi gibi tanitmali
00 Yorumla
+1 yılBu tamamen senle ve sağlam durmanla ilgili. Eğer kendine güvenir ve çabalarsan üstesinden gelirsin ;)
01 Yorumla- +1 yıl
Umarım öyle olur
+1 yılSonradan Oluşan birşey değil bana göre. Karakteri bir kere Baskın değilse sonradan Baskın olamaz ancak öyle davranmaya çalışabilir
04 Yorumla- +1 yıl
Olmaz diyorsun net?
- +1 yıl
Sanırım evet
- +1 yıl
Sanırım? Niye şüpheci yaklaştın
- +1 yıl
Her insan farklıdır bu nedenle net Konuşmak istemedim sadece bu benim görüşüm
+1 yılilkelerin olacak
nasıl konuşman gerektiğini bileceksin
nasıl durman gerektiğini bileceksin
özgüvenin olacak
bunları tamamlarsan zaten doğal olarak baskın olursun06 Yorumla- +1 yıl
Evet saydiklarin dogru ancak ne yapilmali nereden baslanmali
- +1 yıl
konuşma çabayla olur kendi kendine hikayeler anlatarak geliştirebilirsin , vurgu kelime zenginliği kısmına çalışacaksın
herkesin ilkesi farklıdır onu kendin bulacaksın
beden dili ile ilgili kitaplar var oku.
özgüvenini, başkalarının yanında kendini kötü hissettiğin konuları anlatarak yani rezil ederek ve tabiki bundan etkilenmeyerek geliştirebilirsin. - +1 yıl
kendimi niye rezil edeyim manyakmıyım ben :D
- +1 yıl
sen kaliteli birisin başkası seni rezil etmeye çalıştığında ya da kötü bir anını anlatmaya çalıştığında bundan etkilenmezsin. çünkü kaliteli biri olduğunu biliyosun. özgüven böyle gelişir başkalarının yanında böbürlenerek değil
- +1 yıl
hmm ilginç bir yöntemmiş
- +1 yıl
diğer yöntemlerde kendini başkalarına kabul ettirme var. sadece ego şişiriyosun. yapman gereken bu, yöntemi de bu, bunlar hafif bilgiler değil
+1 yılİnsanın kendisi değişmek istediğinde değişebilir tabi ki ama büyük çapta değişimler haliyle zordur.
01 Yorumla- +1 yıl
Birazcikta olsa mumkundur diyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlabilir tabi ama birden olmaz.. Bn içime kapanık bir insandım, kendimi ifade edemiyordum, çok saftım. Şimdi bn bile kendimi tanımıyorum.. Sen değiştiğin zaman çevrendeki insanların sana karsı tutumuda değişiyor..
00 Yorumla
+1 yılBu işi yapsa yapsa partnerin yapar yavaş yavaş alıştıra alıştır bunu birinin sana öğretmesiyle yapamazsın bu problemi yaşayarak zamanla halledebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılOlamaz eğer olmaya çalışırsa da sadece rol yapmış olur. Boşuna dememişler insan 7'sinde ne ise 70'inde de odur diye..
12 Yorumla- +1 yıl
İmkansiz yani
- +1 yıl
Eğer yapın bu ise tam tersi davranarak kendini farklı biri olarak göstermeye çalışırsın ve bu da seni tanıyanlar tarafından tepki çekmene yol açar.
Tanri daima tebdil-i kiyafet gezer kitabını oku sana bazi ipuclari verebilir bu konuda.
04 Yorumla- +1 yıl
Kitabın konusu nedir dini bir kitap mı kişisel gelişim kitabımı
- +1 yıl
Farkındalık yeterli değil bir çok şeyin farkındayım ama ne yapılması gerektiğini bilmiyorum
+1 yılCesaret gerektirir ve azim. Kolay değil lakin gerekli
01 Yorumla- +1 yıl
Başarmak için ne gerekir
Karakteristik olarak böyle bir özellik taşımıyorsan zorlamaman hakkında en hayırlısı olur.. Kendin olmaya bak uğraşma böyle şeylerle..
013 Yorumla- +1 yıl
nefret ediyorum bu huyumdan insanların çok iyidir demesinden bıktım fakat baskın olurkende insanları kırmamak istiyorum baskın insanlara baktığımda ise insanları çabuk kırabilen yapıları var hiç bir şey hakkında fazla takıntılı değil hiç kimseyi umursamayan hiç kimseye değer vermeyen yapıları var
- +1 yıl
şu an bu durum benim psikolojimi yiyip bitiriyor anlamıyorsun beni baskınlık = güçtür
- +1 yıl
Ben seni anlıyorum da sen bu baskınlık olayını biraz farklı görüyorsun sanırım. Çünkü bu baskınlık dediğin olayı elde etmek için bir çok araç vardır bilgi, fiziksel anlamda güç, para vs.. her insan her alanda da baskın olamaz. Sen kendi potansiyelini bulup ona yönelmelisin böyle o konuda en dominant olabilirsin. Eğer daha geniş baskınlık istiyorsan anahtar kelime para. Herkes abi çekmeye başlar bir anda..
- +1 yıl
para olsa zaten bu konuyu açmazdım evet para insanda özgüven baskınlık ve beraberinde bir çok şeyi getirir ama parasız insanlarda baskın insanlar ve dediğine katılmıyorum baskın insanlar her alanda baskın insanlar sana bir soru kıvanç tatlıtuğ'daki özgüveni kim yıkabilir onun baskınlığını kendi baskınlığı altında kim ezebilir? böyle düşün birde
- +1 yıl
ama dediğim gibi çevreme baktığımda maddi durumu benimle aynı fakat adam baskın bir karaktere sahip ve mahalle abisi gibi de durmuyor gayet kibar olgun oturup kalkmasını biliyor bende hemen hemen böyle birisiyim fakat o baskın bir karaktere sahip işin özü ne onu çözemedim
- +1 yıl
Hee.. Şimdi oldu işte sen güçlü bir karakter istiyorsun. Baskınlık diyince yanlış anlaşılıyor biraz, ya da ben öyle anladım diyelim. Bunun için kendin olman gerekiyor bence altın kural bu. Ben ergenlik dönemlerinde çok yaşadım bu olayı yanlış anlama sana öyle bir şey demiyorum ama hep özenirdim dediğin gibi karakteri güçlü insanlara zaman geçtikçe onları taklit etmenin ya da onlara benzemenin bir işe yaramadığını anladım sonra kendimi keşfettim. Baktım ki benim çok daha iyi bir karakterim olmaya başlamış, ve ne zaman konuşmaya başlasam insanlar susup dinlemek istiyor. Bu biraz bilgi dağarcığından da kaynaklı bir durum olabilir. Hatta özellikle fikir danışıyorlar, ki elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışırım.. Seninde kendini bulman lazım..
- +1 yıl
kendimi asla bulamayacakmışım gibi geliyor çünkü hep dünyanın herhangi bir yerinde kaybolmuş hissi var bende bazen düşünüyorum neden böyle birisiyim kendi içimde bir baskınlık var fakat onu asla dışa vuramıyorum
- +1 yıl
yoo aslında değişmek için çok şey yapıyorum fakat sonuçları hemen olacak şeyler değil zamanla olacak şeyler ve bunlardan asla vazgeçmiycem aktif davranamıyorum zaten asıl sorun burada
- +1 yıl
ortada bir anahtar varsa ki mutlaka böyle bir anahtar var ve ben göremiyorum o kapıyı neden açmıyımki oraya kadar gelmişim
+1 yılinsanların ne düşüneceğini öenmseme ve asla ezik olma.. Yine de öyle herşeyi söyleyen ve umursamaz bir insan olma.. Arkadaşlarını değiştirme ve iyi olanlarıla ilgilen :)
01 Yorumla- +1 yıl
Ezdirmem kendimi hic bir zaman ezik birisi degilim ama baskın biriside değilim insanların düşüncelerini de asla önemsemem
+1 yılBaskın değilken bir anda kendi sözünün geçmesini istemen illa ki biraz tuhaf karşılanır. Bu zamana kadar herşeye eyvallah demissin bu zamandan sonra dersen arkadaşların garipseyebilir
11 Yorumla- +1 yıl
Garipsemeleri önemli değil aslında fazla
Olursun ama sahiplenme duygusuna eriştiğinde birşeylere ya da kendine sahip çıkmaya başladığında :))
00 YorumlaPek kolay bir şey değil bu. Söylediğiniz gibi karakter meselesi ve karakter kolay değişmez.
01 Yorumla- +1 yıl
Off
+1 yılBir ortama girdiğinde o ortamdaki baskın karakterin senin üzerinde baskı kurmasına izin verme otomatik baskın olursun zaten
00 YorumlaBaskın karakter olayı doğuştan gelir sonradan olmaz istediğini yap ol maz
03 Yorumla- +1 yıl
Bir çıta daha yükseltemem mi yani baskınlığımı
- +1 yıl
Bazıları olur diyot bazıları olmaz diyor çözemedim
Baskin olsaydin oyle
Davranamazlardi cok sukur baskinim💁 heheeh01 Yorumla- +1 yıl
Boyle kal o zaman
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Evet olabilir!!! Önce bolca gazete köşe yazıları okuyup, sonra çevre değiştirmek en kolay yoludur.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılSen nasıl olmak istiyorsan öyle ol. Milletin ne düşüneceğini neden umursuyorsun ki?
13 Yorumla- +1 yıl
Milleti zaten umursamiyorum kendim icin istiyorum bunu
- +1 yıl
Nasıl istiyorsan öyle ol. Millet ne düşünürse düşünsün. 😄
- +1 yıl
:))
+1 yılOlmaya çalışırsa , devreleri yakar kesinlikle insan kendini değiştirmeye calisma mali #V
00 YorumlaBence bir anda kendi benliğinden vazgeçmemelisin , insanlar senin yapmacık davranmaya başladığını düşünürler ve eskisinden daha kötü tepkiler alırsın. Sadece sabit düşüncelerim olsun ve hep belirlediğin yolda ilerle
01 Yorumla- +1 yıl
Hedeflerim var şimdilik fiziksel ve maddi olarak
Kadını üstünde, çocuklarının üstünde olabilir ancak.. Dışarıda yine pısırık mahmut olarak kalır..
00 Yorumla
+1 yılSeninle şu an birebir ayniyiz bu konuda. insanlar sasiriyor korkuyor. tersim pismis meger
00 Yorumlaher sonradan açılan gibi mümkün tabiki olur :) hemde baya baskın olur :)
00 Yorumlabir anda baskın olma yavaş yavaş ağırlığını koy hoşuna gitmeyen şeyi bildir düzelir
01 Yorumla- +1 yıl
Bunları yapıyorum ezik birisi değilim sadece daha fazla baskın olmak istiyorum
baskınlık konusu kişinin kendi yapabileceği bir şey olduğu için olabilir neden olmasın kişilik meselesi
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Hayatı boyunca baskın karaktere sahip olamamış birisi sizce baskın karaktere sahip olabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler