Tavrı insanlara göre şekillenen biri karakter sahibi midir?

Düşünsenize; siz iyiyseniz iyi, kötüyseniz kötü. Siz varsanız var, yoksanız yok. Siz severseniz sever, sevmezseniz sevmez. Siz selam vermezseniz muhattap olmaz bla bla. Dolduğu kaba göre şekil alıyor işte.
Kap yoksa kendisi de akıp gidiyor, yok oluyor. Kendi başına bir anlam ifade etmiyor. Sadece bir hiçten ibaret oluyor. Ne garip değil mi? Oysa bunun doğruluğunu savunuyor kimisi de. Fikrinizi merak ettim.
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca bu samimiyetten uzak. Adam içinden geldiği gibi davranmıyo ki, sürekli bir strateji plan halinde. Karşındaki ne yaparsa onu yapıyorsun. Kendi duyguların falan yok. Saçmalık
Güncellemeler
+1 yıl
Yani mesela ben diyorum ki, bir insan iyi biriyse sen kötü de olsan içindeki iyiliği yansıtmaya devam edecektir. Karşılık hiç alınmıyorsa bundan vazgeçer. Anında kesmez iyiliğini. Arkadaşsın diyelim, uzak kalmak istedin bir süre. Hemen tamam denmez mesela. Tek o kişi arkadaş değil ya senle? o vazgeçmişse sen diyemiyor musun “hey, biz arkadaşız. Sorun ne” diye? Direkt vazgeçmek zaten arkadaş olmadığınıza işaret, samimiyet yok. Çünkü gerçek değer bir anda silinecek bişey değil. İnsan korumak İster
Tavrı insanlara göre şekillenen biri karakter sahibi midir?