Dışarıya nasıl adapte olurum?

Yıllarca asosyaldim şimdi sosyallestim ama aile evinden ve aile evindeki unimden başka bı yer görmedim doğru düzgün gezmedim hep evdeydim önceden çok baskı gördüm şimdi baskı gormuyorum ama artık hevesim kalmadı doğru düzgün cafeler restaurantlar görmedim görmediğim çok yer var ve 22 yaşındayım her yeri gezmek görmek istiyorum ama ama ne bursum var ne işim var son sinifim kpss var atanıp bı yere gidiyim dersem farklı şehirde ne yaparım diye şimdiden çok telaş oldum sogukkanli bı şekilde evi geçindirmek kolay mı dışariya çıkıp bilgi sahibi olmak zor mu arkadaşlarımla cafelere vs gidiyorum ama restauranta vs hiç gitmedim görmedim ilk defa gideceğim zaman yadirgarlar mi ilerde evleneceğim adam canım gözüyle bakar mi ailem yüzünden çok saf büyüdüm onların hiç sözünden çıkmadım o kadar kişi sevgili olmayı teklif etti kabul etmedim bı erkeğin elini bile tutmadım cevremdekiler çok güzel kızsın nasıl hiç sevgilin olmadı diye sasiriyor hoşlandığım biri olsa yanina gidip konuşamam ancak ailemin bildiği onların onayıyla guvenip biriyle görüşürüm yoksa görüşmem kısacası saflık nasi asılır benim gibi olan var mı her konuda bilgi sahibi olmak istiyorum misafir ağırlama olsun gezme olsun yemek yapma pasta yapma olsun hep yarım yamalak biliyorum of bu dünyada kendimi çok yetersiz görüyorum ilerde evlenirsem sadece güzelliğim yetmicek yetenegimde olsun istiyorum of
Dışarıya nasıl adapte olurum?