hayatta emin olduğum bir şey bile yok her şey belirsiz hiç bir şeye yüzde yüz inanmıyorum her şeye karşı şüpheciyim kendimden bile şüphe duyuyorum. Değerlerimle çelişiyorum.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hayır pek yok
Herşeye karşı şüpheciyim derken? Sürekli kaybedersin eline gelen fırsatları da tepmiş olursun rüzgar nerden eserse oraya savrulursun söyleyim
Mesela ne keenks
Her şey keenks
Ama her şey çok geniş bir çerçeve, örnek vermen lazım kEeEeNKs
Hesabına biraz baktımda keenks
Genel olarak hayatta hedeflerine ulaşamamanın verdiği ve olayları fazla düşünmenin, fazlaca detaya girmenin, ders alacağım diye, sürekli kötü yerlere odaklanmanın etkisi olabilir mi acaba?
Hayatımın özeti oldu bu yorum. Farkındalığımı arttırdığın için çok teşekkür ederim
Rica ederim de, neden yapıyorsun bunu peki?
Yani temelde bir korku olması lazım, neyden korkuyorsun kankam
Başarısızlık korkusu
Pekala o zaman şöyle devam edeyim;
Bu korkunun oluşmasında etken olan durum, aileden mi, küçükken yaşanan bir olaydan mı, yetiştirilme tarzından mı yoksa başarısızlığının kendisinden değilde, başarısız olmanın diğer insanlarda uyandıracağı ve seni küçümseyecekleri, ezecekleri düşüncesinden mi geliyor?
Kitap okuyorsun sanırsam, ingilizceye hevesin var falan, 19 yaşındasın tahminimce ya sınava gireceksin ya da üniversitedesin. Veya eğitimle ilgili değilde farklı hedeflerin var falan
Şeffaf bir şekilde burada anlatabilirsin, ne ben seni tanıyorum ne sen beni keenks.
Teşekkürler keenks öncelikle yaşım doğru değil. Aileden sonra arkadaşımla yaşadığım bir olaydan dolayı ve geçmişimde yaşadığım ağır olaylar vardı. Kendimi geliştirdim ve eskisi gibi olmak istemiyorum cahillikten korkuyorum. Hem bunun kaynağının kimden geldiğinin pek önemi yok bence. Ama nedense bu döngüden de çıkamıyorum. Ben kendimi bildim bileli mutsuzum
Yaranı deşmek istememde hani o olayları da yüzeyselde olsa anlatırsan belki kaynağı bulabiliriz. Kaynak önemli çünkü, sorunun kökünü bulmak lazım ki ya kökten yok edelim ya da oradaki tümörü temizleyelim keenks.
Ek olarak, Kendimi geliştirdim dedin kankam. Ne olarak geliştirdin? Eski kişiliğin ile geliştirdiğin kişiliğin arasındaki farklılıklar neler?
Cahillikten korkuyorsun tamam ama neden, bir yorumunda fazla zeki olduğunu söylemişsin fakat bu hani zekadan çok bir dürtü gibi sendeki. Sürekli en iyisi olma, sürekli mükemmel olması, hayatının da aynı o diğer insanlarda olduğu gibi kademeli gibi böyle aka aka gitmesi falan
Döngüden çıkamamanın sebebini tam olarak anlamak için, planlarını bilmem lazım. Misal sen gidip ben dünyanın en zengin kadını olacağım diyip türkiyede yaşıyorsan çıkamazsın. Mutluluktan kastın ne? Ne arıyorsun? Ne mutlu eder seni kanka
Ya şu an sana dilek hakkı veriyorum say. İsteğini detaylıca anlat. Hayallerin hedeflerin, kafandaki mutluluk algısı nedir?
Kusura bakma mesajını görmedim dün. Benim sanırım öz benliğim düşük. Özgüvenim de düşük ve onay alma ihtiyacı hissediyorum çoğu zaman. Ailem fazla baskıcı ve eleştiricilerdi. Asosyaldim hep ve arkadaşımla olan olayımızda ise şöyle şimdi biz iletişimi kestik iki yıl önce ondan özür falan diledim kabul etmedi bende be kadar cahil olduğumu sonradan anladım suçluluk duygusu yaşadım. Ama şimdi fark ediyorum aslında ben haklıymışım arkadaşım beni manipüle etmiş. Bende küçüklüğümden beri hep kendimi suçlarım her şeye. Fikirlerime güvenmem mesela. Annem bana hep cahil muamelesi yapardı babam abim de öyle. Öz değer duygumu geliştirdim önceden fazla bağımlıydım. Kendimi tanımaya başladım. Öfke kontrol bozukluğum vardı onu geliştirdim baya sevmeyi değer vermeyi öğrendim. Kaygılı değilim daha cesur olmaya mükemmeliyetçi olmamaya dikkat ediyorum olayları olduğu gibi kabul etmeye farkındalığımı arttırmaya dikkat ediyorum. Sakin olup dengede kalmaya çalışıyorum. Daha objektif bakmaya çalışırım hep. Değerlerim var ama hep değerlerimle çelişiyorum kendimden şüphe ediyorum. Bi kendimden emin olamadım o arkadaş olayından sonra. İçimde sürekli bana sen canım bir şey bilmiyorsun diyen bir ses var. Çevrem çok cahil haliyle beni anlayan da yok. Gittiğim bir çok psikolog bana fazla zeki olduğumu hatta iq testi yapmam gerektiğini söyledi ama ben bir türlü inanamıyorum zeki olduğuma. Sürekli hata mı diye düşünürüm her konuda. Onay alma ihtiyacım biterse belki o zaman mutlu olurum. Mesela standartlarımı daha yüksek tutmam gerekirdi. Benim hiç dengim olmayan insanlarlayım
Ailem ve çevrem beni hep küçümserdi bende şu an bu yazıyı okurken fark ettim kendimi fazla küçümsüyorum. Kendini öv desen övecek çok şey var ama inanamıyorum o kadar zeki olduğuma içime işlemiş sanki insanların o sözleri
Sorun değil keenks.
Ve sen anlattıkça, seni neden anladığımı da ben anladım. Birazda kendi farkındalığım arttı, bu sefer ben teşekkür ederim.
Benzer şeyler yaşamışız, hatta fazla benzer awq SKLDSAFLDSALKAASDA
Bende kendimi geliştirdim. Özgüvenimi arttırdım. Özbenlik konusunda gelişmeler katettiğimi düşünüyorum fakat okudukça anladım ki bende de aslında o tarz sorunlar var hala.
Asosyalliğimi attım, değerimi arttırdım, hayır demek olsun, insanları hayatından sınırı aştığında çıkarmak olsun, hepsini yaptım, kimseyi kaybetme korkum yok, giden gitsin dedim, zaten insan dolu akrabaların bol olduğu yani onca insanın olduğu yerde yalnız kaldım, kimse anlamadı. Ama sende olduğu gibi, o içimdeki boşluğa bir şey koyamadım. Gülüyorum, trollüyorum, eğleniyorum ama bende mutsuzum aslında. Hayatımı planlıyorum ama tutmuyor. Düşüyorum tekrar kalkıyorum ama olmuyor. Disiplinimi oturtalı baya oluyor bu yüzden oturup ağlayıp üzülemiyorum fazla, yani oluyorsada 3-4 gün oluyor sonra kalkıyorum. Planlamaya tekrar devam ediyorum. Artık yorulduğum için ve aklımdaki bir hedef için askerlik tecilimi bozdum. Gitmekte istiyorum gitmemekte çünkü daha zamanım vardı 1.5 sene falan, ben erken bozdum çünkü kafam patlıyor artık. Düşünmek istemiyorum, yoruldum. Kafam susmuyor, ya sürekli geleceğim nasıl olacak, ya kimseyi sevemezsem, sürekli ne yapacağım, hayatta yapmak istediğim meslek ne, nasıl daha da iyisi olacağım nasıl tam potansiyelime ulaşacağım ve daha bir sürü benzer konu. İnsanlardan da bıktım awq yoruldum.
Senle ben benzeriz keenks, ve soruna cevap vereyim. Evet, Benzer şeyleri paylaşıyoruz.
Rica ederim. Bence böyle dönemlerden her insan geçiyor da bazısı farkında değil sadece. Umarım hayatlarımız bir gün düzelir ne diyeyim
Ve şunu fark ettim hayatımız aslında gerçekten bizim elimizde biz ne istersek ne yaparsak ona göre şekilleniyor. Bu yüzden endilenmeye gerek yok. Ben bugün babama bir şeyler söyledim ne zırvalıyorsun dedi. Yani sanki Arapça konuşuyorum bu dili anlamakta her karakterin harcı değil bu yüzden kendine güven başarırsın
Her insanın geçtiğini düşünmüyorum, bizim dönemlerimizin kaynağı çocukluk, aile. Her insan böyle dönemden geçmiyor ona eminim.
Hayatlarımız düzelecek. Yeterli sayıda denedikten sonra, pes etmedikten sonra, tek buna inanıyorum.
Zekisin kankam emin olabilirsin, kendini sevmemen için hiçbir sebebin yok. Başarısızda olsan, denediğin için sev, oturup boş boş kaladabilirdin ama denedim de ve kendinle gurur duy. İkimizinde Farkındalığın yüksek, dıştan bakabilme kabiliyetin yüksek ve bu her insanda olmuyor, çoğu kişi duygusal bakar ama bak sen sevmesende bakabiliyorsun. Bu özellik herkese gitmiyor, bazı şeylerin bedelini ödemiş olmak gerekiyor. Ödedik.
Hayatlarımız için umarım ki en iyi yollar, en iyi kararlar çıkar ve en güçlü iradelere sahip oluruz kankam. İyi Akşamlar keenks
İkinci mesaj geldi şimdi keenks
Dediklerin doğru ve aile cidden çok etkili bir faktör Bence onlardan kendi değerini ve statünü yükselterek kurtulmaya da ekstra özen göstermen gerek gibi, bana düşmez tabii de düşün istersen
Ne demek fikrin benim için önemli. Evet bende bu yüzden kariyerime odaklıyım şu an psikoloji okumak için çabalıyorum. Sana da iyi akşamlar
Güzel ve sana yakışan bir seçim :) Tekrardan, Umarım başarırsın :)
Teşekkürler
Her şeyi önemseme
Ben mesela artık hiç bir şeyi takmıyorum acayip rahatım
Mutluluk güven vs.. temel bir ihtiyaç. Boş vermek mümkün değil. Denedim olmuyor
Bu arada güven derken kime karşı yani sevgilin vardı o aldattı falan mı
Mesele ne onu anlamıyorum
Öyle somut şeyler değil. Hayata güven gibi kendine güvenmek fikirlerine güvenmek gibi derin mevzular
Ben mesela bir yek üniversitede ki derslerimi düşünüyorum kafama takıyorum onun dışında ne olmuş kim kiminle ne yapmış umurumda değil
Yorum için teşekkür ederim ama
benim derdim çok başka