Sahiplik kelimesine takılmadan, duygunun derinine odaklanarak, birine sahip, onunla hemhâl olmadığınızı ne zaman anlarsınız?
"En acısı da ne biliyor musun? Aslında sana hiç sahip olmadığımı, seni kaybettiğimde anlamış olmam!" Kahraman Tazeoğlu/Bukre

Sahiplik kelimesine takılmadan, duygunun derinine odaklanarak, birine sahip, onunla hemhâl olmadığınızı ne zaman anlarsınız?
"En acısı da ne biliyor musun? Aslında sana hiç sahip olmadığımı, seni kaybettiğimde anlamış olmam!" Kahraman Tazeoğlu/Bukre

Zor gününde yanında olmadığı zaman anlarsın. İnsan bazen bazı anlarda tutunacak bir dal arıyor. İllaki bunu sevgili olarak görmeye gerek yok. Belki dost belki bir arkadaş ya da kardeş. Kim olduğunun hiçbir önemi yok benim için. Eğer ki o insan kötü gününde yanında değilse. İşte o zaman bir yerlerde yanlış vardır diye düşünürüm.
Sahip olmak; yani düşüncenin ve ilginin sadece ona odaklı olması, iyi ya da kötü durumda olduğu fark etmeksizin benimseyip özümsemek..
Sadece bedeninin fiziksel anlamda benimle olması yeterli değil.. Nerede olursa olsun bunu hissedemiyorsa bir anlamı yok.. Altın kafese de koysan, vatanım diyorsa oraya aittir..
Ben birisine aitlik hissi duymussam onunda bana aitlik hissi duyduğundan zerre süphem yoktur. Ama tutki ben yanıldım bu kendimi kandırdığım en masum his.
Kaybettikten sonra anlar zaten herkes. Çünkü yanındayken zaten önem vermiyor insanlar birbirlerine..
Teşekkürler.. 😊✨️
Ricalar
Cevap
3Cevap
Beni sevmediği zaman
Benden gittiğinde demek ki hiç benim olmamış.. Aslında herkes birbirinin değerini kaybettiği zaman anlar..
Anlamıyoruz zaten öyle çünkü bu dünyada misafiriz hiçbir şey hiç kimse bize ait değil her şeyi arkamızda bırakacağımız vakit er ya da geç gelicek..
Herkes gibi yaşanılmaya başlanırsa. Gözlerinin içi gülmeden, alelâde cümlerler kullanılıyorsa o bağ gitmiştir
Bana özel olan davranışlarını başkasında gördüğüm zaman.
Yanında olmadığı zaman anlarsın..
Mesele olmak değil hepsinin sahte olması
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?