Benimde yaşadığım sorunlar oldu bazılarında uyarıldım fakat bazılarında kendim yaşıyarak yanlış olduğunu anladım sizin ben yaptım ama bence siz yapmayın dediğiniz konular nelerdir merak ettim?

Benimde yaşadığım sorunlar oldu bazılarında uyarıldım fakat bazılarında kendim yaşıyarak yanlış olduğunu anladım sizin ben yaptım ama bence siz yapmayın dediğiniz konular nelerdir merak ettim?

Hiçbir kadının kendini acındırmasına inanmayın. Kocası onu g*bertecek olsa bile karışmayın. Kocalarıyla göz korkutup kocalarını size s*ldırtıyorlar. Polisten molisten de korkmuyorlar. Bir de küçük bebekleri çocukları falan oluyor bunların kullandıkları en kolay malzemeleri oluyor. Onları da katarak bir acındırıyorlar ki kendilerini, ağlarsınız duygulanıp... Yardımlar ararsınız. Ama sıfatı kendini ele veriyordu da mesafe koymak istemiştim, her fırsatta bana sıcak davranıp yanıma sokulup derdimi dinleyip bana melek görünmüş sonradan farkettim. Hayatımda öyle bir yılana denk bile gelmemiştim. Bütün dertleştiğim şeyleri bana koz olarak da kullandı acımadan çünkü zoruma giden tarafı ona ve ailesine en ufak da olsa bir kötü niyet beslememem ve kötülükte bulunmamam. Dahası yardımım çok fazla oldu ki aşırı derecede suistimal edilip nankörlük ve üzerine kötülük zararlar gördüm. Allah korusun böyle ş*rlerden. Kadınlara inanmayın. Kadınlara yaklaşmayın. Sırf ailesi var çocuğu var diye iyilikle davranmıştım hep iyi gözle bakmıştım hep savunmuştum hep kocasından korumuştum şiddet uyguluyordu çünkü kadına. Ama anladım ki olayın iç yüzü karanlık ve bu ne idüğü belirsiz kadın çok afedersiniz ama, daha da fazlasını hakkıyla hak ediyormuş. Artık bu tür olaylara bakış açım çok değişti. Kimseye koşmam artık hele böyle k*nı b*zuk kadınlar, yandığı yerde sönsün, söndüğü yerde bitsin o kadar diyorum, evet o kadar.
Aynen öyle bende böyle senin gibi güvenip suistmal edildiğimi sornadan fark ettim Şu an o kadını kocası zincirle dövse kılımı kıpırdatmam
Öncelikle yazımı vakit ayırıp okuduğun için teşekkürler. Demek sen de benzerini yaşadın. Senin olay nasıl oldu merak ettim doğrusu? Allah korusun bizleri böylelerinden cidden sağlam bir ders oldu bana. Öyle olmasaydı bilip bilmeden yardıma koşmaya giderdim bir saniye düşünmeden. Ne kadar tecrübesiz, saf ve cahilmişim. Bunları yaşamam gerekmiş. Hayatıma bundan sonra daha akıllıca devam etmem gerekmiş. Kaderde bu varmış, yaşamışım, görmüşüm. Vay be diyorum, dert de derman da Allahtandır. Buna da Şükürler olsun Ya Rabbim.
Kuzenimin davetine kardeşi tarafından gitmemeliydim ama dediğim gibi oda boşuna olmadı kuzenimin pislik olduğunu ögrenmem gerekiyordu acı çekmem gerekiyordu ders almam gerekiyordu tacizler etmesi gerekiyordu sen kimseye diyemezsin ki demesi gerekiyordu ki yine sınav olayım ve bu kez tam geçeyim sınavdan Allaha şükürler olsun kurtuldum da arkadaşımdan ilk baştan kurtulmam gerekiyordu ama kurtulamadım herşeyin hayırlısı sonra yanlış şeyler yaptım bu sayede düşmanlarımı tanıdım
Ben sürekli iş değişirdim. Korkum yoktu hiç bana katkısı cok oldu. Tecrübe kazandım elbette. Bence geleceğe adım atıcak olan gençler önü açık olan sektörde durmadan yılmadan davam etmeli. Bizden geçti diyebiliriz. Ben belli bir noktaya ulaşıcam belkide ulaşamıcam cünkü en önemli seyi kaybettim "zaman". Tuvalet işletsenşz dahi Türkiye de veya dünyada sizden daha iyi kimse o işletme becerisini geçmemeli. Sevdiğiniz iş geleceğinizdir. Yorulmak var yılmak var hakaret var her şey var önümüz de. Önemli olan sabırla devam edebilmek. Hayal ettiğiniz dünyanın tek anahtarı budur. Şansla işler yürümez havadan para gelmez. Trilyonlarınız olsa dahi tecrübeniz yoksa hiçsiniz. Para hiç bir zaman hedefiniz olmamalı. Biriktirmeniz gereken şey insanlardır. İnsan Biriktirmenin getirisi sadece para değildir. Geçmiştrn ders alın. Para nasıl harcanlamı öğrenin. Pintlikle Bir yere vara bilirsiniz elbet ama gençliğiniz de bir cok güzel şeyi kaçırırsınız. Bir adım atarken korkmayın sorgulayın tecrübe edenlerden öğrenin ve o adımı atın. Keşke demek ağır bir cümle okdugu için yaptıklarınız ve yapamadıklarınız için keşke demeyin. Hayatta bir imzası olmalı insanın bunu kendinizde benimseyin. Göç vakti geldiği zaman arkanızda parlayan bir geçmiş var ise başarmışsınız demektir.
değer verilmeyecek insanlara değer verdim. sevdiklerim için kendi isteklerim yerine her zaman onların isteklerine öncelik verdim ve kendi istediğimden vaz geçtim. siz benim gibi yapmayın hak edene hak ettiği kadar değer verin ve her zaman olmasada bazı durumlarda bencil olun...
Cevap
82Cevap
Çok şey var geriye dönüp pişman olduğum
İnsanlara güvenmek
Hayır bir şey yok gadası
Ben sevdim. Harbiden sevdim. Dokunmadan opusmeden sevismeden sevdim.
Erkek gibi değil adam gibi sevdim. İhanet etmeden. Baskasi ile bir sey yasacakken yasamadan.
Binlerce şey yaptim. Bir tek sey bekledim.
Ne ask ne sevgi, sadece dertlerini dinlemeyi dostu sırdaşı olabilmeyi. Yav mutlu olsun uln konussun yazsin arasin istedim.
Ben sevdim. ben yandim. Öyle bir yangın ki mecnunu utandırdı.
Ben sevdim. Siz asla gercekten ruhunuzla kalble kendinizden herseyden çok sevmeyin.
Çünkü sadece degersizlesir ve sadece artık sevgisiz yanlız yasarsiniz. Çünkü kimse sizi bir dahada aska inandiramaz.
O sonsuz sevgiye talip olamaz. Sevmek kolaydır sevmek basittir. Önemli olan onu sonsuzca verebilecek misin? .
Yorgunum yanlizgim ve yok oluşum. Sevmekten.
Ben sevdim.
Bu yüzden
Siz sevemeyin
Bana sunu dedi keske bu sevgini baskasina verseydin. Daha mutlu olurdun ve o kadin dunya mutlusu. Çünkü sen sevilmecek biri degilsin. Ama inan gram umrumda değil. Onun hissi ya da sevip sevmememsi. bana gore sevmek deger vermek. Mutlu etmektir. Ben sadece konuşmasını istedim sirdas dost gibi. Onu cok gördü iste o koyuyor sevene
Hiç kimseye kendinden daha fazla değer verme, özellikle kadınlar diyeceğim ama bu sefer kadınlar aşırı özgüven patlaması yaşayıp bu sefer egolu oluyorlar bu yüzden cinsiyet fark etmeksizin söylüyorum...
Eğer senin kalbini seven ve her konuda karşılık beklemeden bir şeyler yapan bir insana denk gelirsen onun kıymetini bil
Ama günümüzde öyle insanı bulmak her iki cinsiyet içinde çok zor o yüzden hayattan küsme, kendini kullandırtma daha fazla oku, daha fazla gözlemci ol son olarak dikkatli olarak yeni insanlar tanımaktan korkma...
Sevgiler
Hataları olan değer verdiğim insanlara kırılır diye susuşlarım. Hep yok öyle demek istemedi diye kendimi avutmalarim. Aslında sever o beni diye kendimi ikna etmeye calışmalarim. Siz yapmayın :)
Hiç kimseyi ailene değişme, eninde sonunda kaybeden sen olursun o ailene karşı kaybettiğin imajı da, asla toplayamazsın. Önüne gelene dersini, hayat hikayeni anlatma. Seç, gözlemle anlat. Başta seni teselli edebilir. Ama sen gittikten sonra da arkandan yediğin naneleri herkese anlatıp senin dalga geçer, belki de kınar.
Dostunu düşmanını iyi seç. İyi insan belli eder zaten. Sırf 1 kişiye acıyıp arkadas oldum ve onun hakkında yanıldım diye, kimse benimle arkadaş olmak istemedi.
Unutma, bu hayatta sadece kendine yatırım yapmalı ve kimseyi Tanrıyı unutacak kadar sevip bağlanmamalisin. Hayatınız tadını çıkarıp, akışına bırakmayı da bil. Moralin bozuksa mod yükletici şarkılar dinle, uzun hava yerine roman havası aç. İnan bana işe yarar her zaman :)
Erkeklerin sizi her an yüzüstü birakabileceklerini unutmayın
bu insanların genel özelliği
Ailem yüzünden bakireliğe çok takardım sonra seviştim ve kan bile gelmedi yani yobaz biriyle evlensem ilk gece kapının önüne konulurdum 😂 erkekler seks için para bile verirken kimsenin hakkı değil size namus ahkâmı kesmek. Sevgilimde eskiden biriyle sevişmiş bende, tanışırken konuştuk bunu ikimizde kafaya takmıyoruz çünkü denk biriyiz kavga ettiğimizde bunun lafı bile olmuyor. Yani kafayı bacak aranıza takmayın eski devir bitti erkeklerin beyni yavaş yavaş oturuyor ve ben ne b * kumda karşımda ki kadından ne bekliyorum diyorlar.
• Kimse 2. şansı hak etmez.
• Hata yapanı sil.
• Güvenme.
• Hak edene bile ölçülü değer der yoksa zaten hak ediyordum kafasına girip seni umursamaz.
• En yakınına bile mesafeli ol, yoksa o bile seni kullanır.
• Fazla alttan almak iyi değildir -ki zaten değerin de bilinmez.
• Uzak mesafe ilişkisi yapma.
• Seni istemeyeni, isteme.
• Her şeyi anlatma, kullanırlar.
Hak edene bile ölçülü değer ver* olacak 3. Kısım
4. Kısım* bu klavye beni delirtcek
Üniversiteyi önemsiz görmeyin, iyi bir üniversite ve iyi bir bölüm okuyun mümkünse, üniversitede kendine ne katarsan o. Sonrası bi yerlere tutunma çabası hep. Torpil diye bi şey evet var haketmeyenler haketmedikleri yerlerdez ama siz bomboş bi insan olursanız iş bulma şansınız daha da azalır
Güvenmeyin arkadaslar bakin gerçekten guvenmeyin bir kac ay iyi davraniyolar sonra hadi ordan edip gidiyolar hayatinizdan, ne kadar severseniz sevin o kisi hayatinizdan gittikten sonra hayatiniz altüst olcak kadar baglanmayin denendi onaylandi.
Bozuk para kadar etmeyen insanlara fazla değer vermek, üstü kalsın demek.
Bir ilişkide çatırdama oldu mu? Ha değişir ha düzelir diye sakın beklemeyin. İlk dengesizlik anında ilişkiyi bitirin. Devamı oldukça değersizleşirsiniz. Hem size, hem zaman kaybınıza yazık.
İstediğiniz kişi , istediğniz gibi biri değilse olmadığı bir kişi yapmaya çalışmayın bir insanı olmadığı bir kişi yapamazsınız
ben yapmadım ama olsun birinin kulağına küpe olur
Evlenmeyin. Evlenecekseniz de evlilik sozlesmesi yapin. Maddi cikarlarinizi gozetmeyi unutmayin.
Son olarak ; bosanma asamasinda , evlendiginiz kisiyle degil baskasiyla bosaniyorsunuz, guvenmeyin!
İçinden geçenleri söylemek. Hiçbirini tutmadan, gizlemeden, değiştirmeden olduğunca sakin bir izah. Daha fazla bir diyecek yok, gayet net anlaşılır.
Kendinize olan sevginizi asla yitirmeyin bı dönem yitirerek büyük bir ders aldım
Eğitim ve iş hayatını asla boşlamayın. Ben çok pişmanım. En yakınlarınız aileniz sevgiliniz eşiniz hiç kimse hiçbir şey eğitim iş ve kişisel sağlığınızdan önemli değil. Kendinize bakın. Ne kadar erken o kadar iyi. Mutlaka bir mesleğiniz olsun.
Kendine hak ettiğin değeri vermemek sanırım şimdiye kadar ki en büyük pişmanlıklarım biriydi. O saç boyanmali, makyajsa en güzelini yap, o piercingi deldir, o kitabı bitir.
Kendine ayırabileceğin zamanı başkalarının suistimal etmelerine izin vermeyin lütfen.
Erkolara güvenmeyin. Bir ilişkide güvensiz bulduğunuz yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu hissiyatınız varsa o ilişki bok yoluna gidiyodur, daha fazla devam etmeyin.
Aklınız gelen ve şüphe duyduğunuz şeyleri yapmaya çalışın çok kötü olmadığı sürece çünkü sonradan lan olm yapsaydım şuraya gelirdim böyle olurdum demeyin
Abi açılimmi çocuğa arkamdamısın
Arkandayım kral bende tereddüt ediyodum 1 yıl söylemedim söyledim sevdiğimi arkadaş olalım dedi öncesinde hiç muhabbetimiz yoktu 1.5 sene konuştuk ben her gün dahada fazla sevdim sonra sevgilisi olmuş artık konuşamayız dedi ama ben sevdiğimi söylemiştim rahatlamıştım bugün sevdiğini söylemezse yarın onu başka bi sevdiğiyle izlersin söyle sen arkandayım ben
Reis tam olarak böyle düşünüyorum çok haklısında yani durumlar biraz karışık
Bi anlatsam
Kadına kıymet vermek. Bu ülkede kadın şiddeti, asagilanmayi seviyor.
Kimse kendini kandırmasın.
Aşkı memnuyu izleyenler, kızılcık şerbeti gibi kadını aşağılayan şeyleri izleyenlerin hepsi ellerinde pankartlarla Kadıköy meydanında "şiddete hayır" diyen kadınlar.
Kadına kıymet vermemem gerektiğini çok geç anladım.
Vallahi bu konuda haklısın. Ana şiddet hak ediyorlar anlamında değil.
Bunun sebebini aramak lazım. Baktığın da nerdeyse hiç bir kadın baba evinde sevgi görmedi. ( Eline para vermek ya da masraflarını karşılamak ya da iki sevgi sözcüklerini söylemek yetmez. )
Kadınlar bunu görmediği için döven, hırpalayan, hakaret edini görünce sevgi sandılar. Şimdi burada suçlu kim?
@Kapaklıkiz suçu bilmiyorum. Tek bildiğim bir erkeğin kadına mutlaka şiddet uygulaması gerektiği.
Degisecekse kadın değişmeli, ben acımasız bir adamım
Sen kimsin ki buna karar veriyorsun
Kendinizi sevmemek bunu sakına yapmayın ve kendinizi bir kalıba sokmayın iyi kötü diye de sokmayın insanız hata olur yani abartmayın
Direjt mesleğe yönekik olmayan 4 yıllık üni bölümü okumak
Not:gazetecilik mezunuyum okumayın okutmayin çoluğunuzu çocuğunuzu sakının bu bölümden
Kimseye öğüt vermem bu devirde kimse dinlemez. Herkes yaşasın öğrensin. Bir musibet bin nasihattan iyidir
Arkadaşlarınızdan kopmayın. Ben depresyona girdiğimde kimsenin haberi yoktu, kimsenin aramalarına bakmıyordum bu yüzden kopukluk oldu. şu an yazdam buluşalım mı desem gelirler fakat bilmiyorum... Özledim eski günleri
Benim arkadaşlarım depresyona girdiğinde beni , herkesi sildiler
Oysa ki çok iyi arkadaşlarımdı. İşte öyle kopukluk oldu
maalesef ben de oyle yaptim
O yüzden böyle kopmamak lazım (
Ben ne yaptiysam doğru yapmişimm...🤦♀️aaa dur vardii ama söylemem hep de pişman oluyorum sa lak kafam benimmm aghhh
Yaşın geç kendin dışında kimseye Güvenme
Gerçek dost diye bir şey yok
Menfaat i bulana kadar dost
Karşı cinse acıyıp ben üzüleyim ama o üzülmesin demeyin (๑•﹏•)
Allah pisman olucağimiz konular, yollardan korusun, evlatlarimizi ve hepimizi.
AMİN
Her insanın derdini dinleyipte tavsiye veriyoruz ya siz siz olun anlamayan insana yardımcı olmayın sizi yoran toksik insanlardan uza durun her insanla çok çabuk samimi olmayin bişenizi anlatmayin anlatirsan seni o anlattiklrinla vururlar
İyi ya da kötü yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim. O yüzden ben yaptım ama siz yapmayın diyebileceğim bir şey yok 😎😂
Çevrenizdeki birden fazla kişi sizi biri hakkında uyarıyorsa dinleyin ve uyardığı kişileri daha dikkatli inceleyin.
İnsanlar benim hakkımda ne düşünür diye kendinizi kuşkulandırmayın, ben yaptım siz yapmayın külliyen hırpalıyor insanı.
Tanımadan, sözlerine itibar ederek güvenmek... Söylemler farklı fikirler ve eylemler bambaşkaymış
Kimseye güvenmeyin. Her an darbe yemeye hazırlıklı olun. En yapmaz dediğiniz bile yapıyor inanın.
Kimseye haddinden fazla değer vermeyin değer verenin kıymetini bilin..
Evlenmeden seks yapmayın başkaları ile kendinizi eşinize saklayın
Aşk, herşeyi geride bırakıp peşinden koşulacak şey değil. Ayaklar yere basmalı.
Ailene bile yeteri kadar güvenme her zaman kendin için en iyisini sen bilirsin
Kimseye güvenmeyin, olmasindan gereği fazla değer vermeyin, pahali hediyeler almayin
İnsan dediğin hata yapar ister istemez geçmişe dalmak anlamsız
Yakın Arkadaşınıza açılmak (Herkes icin geçerli değil) arkadaslariniza yurumeyinbolm
22 yaşında mal gibi ewlenmek sonra 2 ay sürmeden boşanmak
Geçmiş olsun 22 yaşında evlenmelerin sonra boşanmaların asıl sebebi Aşk'ı cinsellikle karıştırıyor olmaları herkesin fakat aşk cinselliği sevmez aşk ruhu sever
Derslere çok sarmayin çok değer verirseniz yapamazsınız
Kekem 18 oclock da metrobüse bindim. Ben yaptım siz yapmayın hayatın en acı metodunu deneyimledim
kimseyi gitmeyecek gıbı sevmeyın daha sonrdan pişman olacagınız hıc bır seyı vermeyın ne bır esyanız ne duygularınız
Mümkünse illegal hiçbir şeyin mekanından masasından geçmeyin, lütfen. Mümkünse hiç denemeden görmeden bilmeden göçün gidin bu hayattan..
Size saygısızlık yapan her kim ise ne kadar seviyor olursanız olun alttan almayın. Tekrar o insana şans vermeyin hayatınızdan silin.
Kendi mutluluğunuz ön planda olsun toplumu çok umursamayın
Çok sevdim diye her istediğine göz yumma olayı. Bir kez yaptım birdaha da bu dünyada kralı gelse yaptıramaz bana bunu yapmayın.
Kesinlikle doğru bu karşı tarafın yaptıklarına göz yumunca, alttan alınca insan sadece kendisini değersizlestiriyor
Bunu yapmasaydım her şey aşırı farklı olurdu net

En basiti öz sayginizi yitirecek bir iliski davranistan cekinin
Tek pişmanlığım çok güzel basketbol oynuyordum herkes yetenek görüyordu kendimden yaşça büyüklerle oynayıp kazandırdığım çok sayı oldu ama çocuk aklı ile bıraktım şimdi çok başarlı ve iyi yerlerde olurdum tek pişmanlığım bu.
kaynana ve kaynatayla oturmak pişmanlık başka bişey değil hayatım mahvoldu onlar yüzünden bide evleneceğin adamın arkanda durması oda yok maalesef onlar yüzünden evlilikten soğudum hiç cekilmiyorlar işkence resmen
Boşana bilirsin
hamileyim çocuğum doğunca alıp gidicem zaten kimseyi çekemem 3 aydır evliyim evliliği zehir ettiler işkence görüyorum resmen evde ne o kocayı ne ailesini istemiyorum kimseyi çekemem artık
Aynı sınıftan biriyle çıkmak karsinizdaki ister dünyanın en güzeli/yakışıklısı olsun aynı siniftaysaniz vazgecmek için büyük bir neden aynı hatayı 2 kere yaptım ikisindede dayanamadım okul değiştirdim
Eğitiminizi tamamlayıp mesleğinizi elinize almadan, kendi ayaklarınız üzerinde duracak hale gelmeden önce evlenmeyin
arkadaslar ex yazdi geri dondum sizin exiniz yazarsa asla bakmayin cok pismanim
@ömertuba yazdigim mesajlari ss alip arkadaslarina atip dalga geciyomus
sevgilinin ailesiyle söz nişan falan olmadan tanışmak..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?