Kendi derdimize karşı ne kadar güçlü olmaya çalışsak da aslında en zayıf halka yine biz oluyoruz. Ama başkasının derdi karşısında;
“Söz konusu başkalarının derdi olunca nasıl da hep daha zeki ve daha nesnel oluruz.” Stefan Zweig/Amok Koşucusu

Kendi derdimize karşı ne kadar güçlü olmaya çalışsak da aslında en zayıf halka yine biz oluyoruz. Ama başkasının derdi karşısında;
“Söz konusu başkalarının derdi olunca nasıl da hep daha zeki ve daha nesnel oluruz.” Stefan Zweig/Amok Koşucusu

Söz konusu başkaları olunca hep zamanım var, daha iyisini yapabilmek için gücüm var, bahanelerim yok, olduğumdan daha cesurum, daha fedakâr, daha tahammülkar, daha merhametli, daha affedici, daha verici...
Hep daha daha daha...
Kendime bu denli geç kalmış hissedisimin sebebi belki de başkaları için olanca gücümle cirpinirken kendime mecalimin kalmayısıydı...
Pek fark etmiyor benim için tanımışım tanımamışım dert benimmiş değilmiş her türlü hüzünleniyorum hatta bazen kendi derdimden de ağır oluyor yükü o yüzden bıraktım dinlemeyi gerek de yok
Eskiden kendi derdim gibi dinler üzülür kederlenirdim.. şimdiler de dinlerim tavsiye verir orada bırakırım kafa yormayı.. zaman bizi de değiştirmiş..
Kıymet bilmeyenler sayesinde, insan kendi kıymetini biliyor.
Güzel bir bakış açısı..
Mutluluk da böyle geliyor.
Haklısın aslında nasıl baktıysak öyle görüyor ve hissediyoruz..
Sen mutsuz ve değersizsen geri kalan herkes aynı derecede yapmacık ve samimiyetsiz geliyor. Sen ne kadar değer verirsen, o derece değersizleşiyor, o derece yalnızlaşıyorsun. Sonra da özüne dönüyor, odak noktasına kendimizi koyuyoruz.
Ayrıca insanoğlu da nankör. Konuşturmayın beni 😀😀
😂😂😂 insanoğlu nankör ise benim bunda suçum ne bana kızıyorsunuz😂😂😂 insanoğlu olmak benim isteyeceğim son sey olurdu seçimlerime kalsa..
Yok size kızmadım, estağfurullah :) bi an yükseldim insanlığa
İnsanlık yükselmeye değmiyor beyfendi:))
Sakinim, geçti :)
Teşekkürler..
Rica ederim
Benim için önemli olan söz konusu olan kişi Eğer gerçekten değer verdiğin bir insansa onun derdini sonuna kadar sahiplenirim
Cevap
7Cevap
Sevdiklerim değer verdiklerimin derdi ise ben de kendimi kötü hissederim. yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince
Değer verdiğim insanların derdini dinlerim ve elimden gelen bir şey varsa da yapmaya çalışırım.
Ben dert sevmiyorum, dert anlatmıyorum, anlatanlardan koşarak uzaklaşıyorum 😄😄
😶😶🤐🤐
Ben genelde kendi derdimi anlatacak iken başkalarını dinleyen birisi olduğum için başkasının derdini de dinleyip çözüm üretmeye çalışırım
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama ne yalan söyleyeyim benim derdim bana yetiyor ya çok dert dinleyecek kafaya giremiyorum 😀
Milletin derdini dert edinirken kendimizi unuttuk.
Elimden ne gelirse yapmak için uğraşıyorum onunla birlikte ben de üzülüyorum
Kendimden çok dertleniyor olabilirim bu konuda. Kim olursa olsun kayıtsız kalamıyorum.
Derdiyle dertlenirim en sevdiklerimin bir çözümü varsa maddi manevi yardımcı olurum
Söz konusu olan başkası kim o önemli benim için herkesin derdiyle dertlenmeye artık çapım yetmez
Terzi kendi söküğünü dikemez başkasına ceket dikip fikir veriyorum
Bende biraz empatlik var,
Açık konusayım dert dınlemeyı sevmıyorum..
yardımcı olmayı seçerim ve iyice dinlerim
Bıraktım o işleri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?