İnsanlardan uzak durmak ve yalnız olmak mantıklı bir karar mıdır sizce?

İnsanlardan uzak durmak ve yalnız olmak mantıklı bir karar mıdır sizce?
İnsanlardan uzak kalmak mantıklı bir tercih fakat bence uzun süre uzak durulmamalı insanlarla iç içe olmanın kazandırdığı bir çok şey var eğer sen insanlardan uzak durursan o şeylerden mahrum kalırsın. Aynı zamanda yani yalnızlık bazen insanın psikolojisinede zarar verebiliyor
Evet öyle fakat ben yine de yalnız kalmayı tek olmayı daha çok seviyorum ve bunu tercih etmeye devam edeceğim gibi görünüyor.
Kendini sakınan, yalnızlaşan her zaman daha çok dikkat çeker derken yanılmıyormuşum. Tuhaf değil mantıklı bir karar. Kendi başınıza hayatın tadını çıkarabiliyorsanız özellikle takdire şayan.
Hayatın tadını çıkarıyorum kendi başıma. Kimseye ihtiyaç duymuyorum benim düşüncem dışarıdan ezik gibi görüşler alıyor muyumdur acaba böyle düşünen oluyor mudur diye düşünmüşümdür bu beni rahatsız eden sadece.
Öyle düşünmeyin işte bahsettiğim de buydu. Yalnız, kendi başına mutlu biri olursanız kadın erkek fark etmez diğer insanlar sizinle ilgilenir size değer verir ve merak edip ilginizi çekmeye çalışır birinin üstüne düştüğünüzde o kadar umursamazlar ama bıraktığınızda ve vazgeçtiğinizde daha kıymetli bir hale gelirsiniz şu an bu avantajınız varken diğerlerinin görüşlerini yorumlarını önemsemeyin gizlisiniz yalnızlığı sevdiğinizi söylüyorsunuz ve bu bile kaç tane pembeliyi sorunuza çekti
Çok haklısın. Yorumun çok hoşuma gitti ve ruh halime iyi geldi teşekkür ederim. Hayatım boyunca hep böyleydim aslında okul hayatında, iş hayatında, dışarı hayatında, hep böyle tek olmayı sadece kendim ile yaşamayı sevdim tercih ettim. Bir çok kız arkadaşım oldu hayatımda ama hep sanki mecburen hayatın vermiş olduğu mecburiyetten oluyor gibi hissettirdiği için çoğu ile zaten kısa sürdü bitti. Hep tek olmayı yalnız olmayı daha çok sevdim ve bana daha iyi geldi bir durum şu yüzden rahatsız etti beni gibi ben insanlara yaklaşım göstermedikçe uzak durdukça onlar da hep bana karşı sessiz ve ciddiyetli yaklaştılar ben de psikolojimin bozuk olduğunu ve ya ezik gibi gördüklerini o yüzden böyle tavırlar gördüğüm sanıyordum bazen ama dediğin gibi çok ta ilgi gördüğüm olmuştur zaman zaman demek ki insanlar beni ciddi ve gizemli görüyorlar bu iyi bir şey benim de istediğim bu aslında.
kesinlikle zaten dediğim gibi, günümüzde herkes açık kitap gibi nerelisin diye soruyorsun birine memleketten girip kardeşinden çıkıyor kendinden bahsediyor da bahsediyor ama sizin gibi kendini hayatını deşifre etmeyen insanlar daha gizemli ve zor görünüyor yani ezik değil havalı oluyorsunuz halk gözünde ki kendi halinde, sessiz biri olmak da her zaman daha avantajlı olmuştur sizi de sadece izin verdikleriniz tanıyabilir size ulaşabilir bu da insana değer katan bir durum
Kesinlikle benimle aynı düşünce ve kafa yapısındasın senin gibi bir sevgilim olsaydı ne iyi olurdu mesela herkes senin gibi değil ne yazık ki
Herkes benim gibi olsaydı kaos ve karmaşa hakim olurdu yani pek istenen bir durum olmazdı hayırlısı olsun hakkınızda
Neden kaos karmaşa olsun herkes elit zeki bilgili olmuş olurdu
estağfurullah
teşekkürler
Rica ederim en iyi yorum senin
Bende bu kafadayım. Yalnızken daha mutluyum. Birçok şeyin çıkara bağlı olduğu, insanların bu kadar iki yüzlü, güvenilir olmadığı bir dünyada yalnız kalmak en güzeli.
Ben de böyle düşünüyorum işte.
Cevap
1Cevap
İlk başta tercihse de sonradan bağımlılığa dönüşebiliyor aman diyim
Bağımlılık evresinde gibiyim zaten
Yalnız bir insan, sosyal çevresiyle mutlu olan birisine göre daha kısa yaşıyor. Bilimsel. :)
boş ver uzun yaşayıp napıcaz
Belki
Bende öyleyim ama maalesef iyi bir şey değil dostum
Kendınle mutlusun en guzelı..
Bu aralar benim mood
:)
Değil
Neden değil
Değil, kendini yalnızlaştırıyorsun böyle yaparak.
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?